Sindikalna organizacija Zdravstvenog centra Kruševac

ponedjeljak, 21.03.2005.

Ovo vam još nisam rekao 03/05 (objavljen 02.02.2005.)

Čuvajte se lepih dana. Loše stvari se dešavaju baš u tim divnim danima. Možda je to zbog činjenice da uvek kada ste srećni postajete neoprezni. Čuvajte se zacrtanih planova. Vaša pažnja je usredsredjena na plan, i to je trenutak kada stvari počinju da se dogadjaju van vašeg vidokruga. – (Crvena soba, Niki Frenč).

OK, bili smo malo na planini, uživali. Sunce, prohodni putevi, muzika, najlepši manastiri stare Srbije. Jeste da bih mogao da malo likujem, ali neću. Proverim spiskove i vidim da spisak prijavljenih i putnika ima razlike u jedno 10%. Baš sa se razočarao. ne može Srbin da ne muva. Kao, „zamajan je on, preveslaćemo mi njega“. I, „prijavim člana Sindikata, a vodim muža, šuraka ili teču“. Istrpeo sam sitne prevare za paketiće, istrpeo i za Metro. Dosta je braćo Srbi i sestre Srpkinje! Od sada ćete biti prozivani pre ulaska u autobus – koga nema na spisku ide kući! Žalbe možete ubaciti u sanduče koje vam se nalazi ispod vodokotlića.
Naredno putovanje je Budimpešta. Sve o putu možete saznati na poledjini ovog Biltena. Prijava je do 18. februara, a uz prijavu potrebna vam je, pored važećeg pasoša, i sledeća dokumentacija za vizu: ime i prezime, (broj telefona, ime majke i devojačko prezime za žene), 2 fotografije (kao za pasoš), fotokopija prvih (bitnih, četiri ili šest) strana radne knjižice, fotokopija rešenja o stalnom radnom odnosu, popunjeni obrasci M1 i M2. Požurite sa prijavom jer je broj mesta ograničen!
Možda ne bi trebalo, jer čojstvo ne dozvoljava da se napadaju nejaki, ali moram da se osvrnem na „moćni“ štrajk koji je proglasio (izveo?) sindikat lekara i inih struktura. Način izvodjenja jasno potvrdjuje da je izmedju genijalnosti i ludila tanka crta. LM, ako niste obavešteni štrajk se ima izvoditi tako što se neće pisati umrlice??? Pitam se, zna li iko od retardiranih koji su to smislili, da Služba mrtvozorstva uopše nije služba Zdravstvenih centara, nego Opština i da Ministra to uopše ne pogadja. Osim toga, u Kruševcu, bi trebalo da ga izvedu šestoro lekara, od kojih svi imaju IQ preko 100, barem J! Rezime: maltretirajte rodbinu umrlih, a pregledi šuljeva neka se obavljaju po utvrdjenom rasporedu. Sledeći oblik štrajka očekujem u odluci da se na zelenoj pijaci ne prodaju mlečni proizvodi i da se pacijentima ne da jogurt za doručak. Kolege drage, aj’mo da se ne sprdamo sa sindikatom i sindikalnom borbom – ionako je sve vrlo na klimavim nogama.
Možda tupim, možda preterujem, ali neke stvari znam. Ako je nešto izgleda patke, hoda kao patka, gače kao patka i juri ga patak – sigurno je patka. Ako nešto smrdi na ..., sigurno je to, ma šta vam o tome govorili stručnjaci raznih profila. Možda je to sasvim nepotrebno znanje – jer podiže pritisak, ali znam da patim nemoćan kada moje dete nece da pojede zdravu, crvljivu jabuku, vec onu za koju znam da je prskana otrovom koji ima vreme poluraspada kao uranijum; znam da "so far so good" ne znaci "sto dalje to bolje" i da se "prevesti preko ulice" ne kaze "translating over street"; znam da i najvece feministkinje ne zele da cuju "Kako ti kazes macoJ!" i znam da se stvari ne mogu rešiti nabijanjem pod tepih. Znam i vic o čoveku koji se vozi u autobusu i drži nešto veliko u krilu. Kada ga kondukter pita o čemu se radi, on mu kaže da je to avionska bomba koju nosi u grad u policijsku stanicu. Na to ga kondukter, u pravednom gnevu, opomene da takve stvari moraju u gepek, sa plaćenom taksom. Iskreno, čini mi se da to radimo i mi u Centru – sklanjamo probleme da ih ne vidimo, zaboravljajući da mogu eksplodirati i iz gepeka. Ono što ne znam je: da li je moguće da to, sem mene umišljenog, niko ne vidi?



Ivan, predsednik Sindikata
- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Koliko je sati?
Da li Kruševac zna koliko je sati
*
*
*
Zašto Kruševljani ruže lice svoga grada?
(Pitanja u slikama)



Da li je Mirko Tomic (poginuo u 34. boreći se za pravedniji svet) bio homic?
Da li je Mirko Tomic zaista bio homic

Da li su jakuze bili srpski junaci iz I svetskog rata kojima je podignut spomenik?
Da li su jakuze bili spski junaci

Nosi li žena (simbol svih srpskih majki u zbegovima) na spomeniku "vinjak" ili "mentol" dečake? Šta je ona pila u časovima dokolice?
Pije li žena na spomeniku vinjak

Da li gradska česma treba da bude oglasna tabla?
Česma

Da li je riba sladja iz "nadjubrene" reke? (Slikao Veljko Simović)
Rasina

*
*
*
Grafiti našeg grada (iliti, morate li baš po zidovima?)

Skroman zahtev, ali zašto na bolničkom zidu?
Image hosted by TinyPic.com


[I]Voleti Jelenu je OK, ali, ko će da kreči zgradu?

Image hosted by TinyPic.com


Verujem da jesi, ali, zašto ne pišeš na zidu svoje štale?
Image hosted by TinyPic.com

Zemlja Srbija XXI vek
Image hosted by TinyPic.com


*
*
*
Posetite sajtove
*
*
*
Kruševac - zvanični sajt

Kruševac portal

Galerija slika o Kruševcu na kruševačkom portalu

Zvanični sajt Zdravstvenog centra Kruševac
*
*
*
Vesti B 92

Sve vesti na jednom mestu

Kakav ste karakter? Zabavite se!

Vicevi

Poslednje reči
*
*
*
Sajt Vlade Srbije

Sajt Ministarstva zdravlja Srbije
*
*
*