KOD SIHRE

želucem do vagine

< kolovoz, 2004 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
NAJMODERNIJI,NAJNEOBIČNIJI,NAJUKUSNIJI,
NAJDELIKATESNIJI KUHAR U REGIJI SREDNJE BOSNE A I ŠIRE.
NAJBRŽA ŠERPA BALKANA!!!


od kolijevke pa do groba
najljepše je plavo doba




TAŽEN POMEN

VJEČITA HVALA PLJUGARU
NEK MU JE RAMET DUŠI
PLJUGARXP

NEK SE ZNA, NEK SE ZNA
SIHRA IMA NOVG CIMERA
JIMBO

IMA SIHRA, IMA SIHRA
I NOVOG BLOG FANA

Linkovi
Tutunski kombinat Jadro - Izačić
Forum.hr
Internet Monitor


voli prevodit
žedne preko vode


04.08.2004., srijeda

UKUSNO I LAHKO

E sihra je taj dan odlučio da napravi jedan od svojih specijaliteta. Ime mu je nadaleko poznato. Zove se La pure in la tomatoe sosse.*
Nevjerovatno je kako se lagano pravi, a kada god ponudite takvo nešzo, ljudi se iznenade, kao šta je sad to, ali se također iznenade kako je to ukusno kada počnu da ga jedu.
Znači, potrebno vam je :
obrok za tri osobe (ili četiri ako jedu manje)
1 kg paradajza iliti rajčice, 300 grama brašna za puru iliti polente iliti kukuruznog brašna, 1 glavica crnog luka, jedna mala glavica bijelog luka, 1 mala pavlaka 20% masti, puter,začini, parmenzan i 3-4 rotkvice.
preporučeno piće : jogurt
priprema:
PURA: jedan litar vode posolite i stavite da kuha, rastopite puter u tavi.
kada voda prokuha uspete brašno i brzo miješate da vam ne zagori ili poprska po ruci pošto to sve zajedno krčka. Miješate puru jedno 5 minuta i onda to zalijete onim istopljenim puterom i još jednom promiješate.
SOS: operete paradajz isječete na pola i izrendate (do kore, ne i koru). U tu izrendanu masu ubacite sitni izrezani bijeli luk, peršun, celer, kopar, vegetu i šafraniku.
U nauljenu tavu ubacite sitno isječenu glavicu crnog luka, posolite, pobiberite i stavite na vatru. Kada se luk zaprži, u njega uspete onu mnasu od paradajza i začina, promiješate i pustite da se krčka na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
pri kraju jos dodate sitno isječeni feferon i malu kašiku senfa i još malo miješate i krčkate i gotovo.
POSLUŽIVANJE :
Puru navadite u tanjir, na sredini, kutlačom napravite malo udubljenje u koje uspete veći dio sosa namjenjen za tu porciju i malo pospete okolo po puri. Na sredini tanjira stavite jednu supenu kašiku pavlake pospete parmezanom, rotkvicu isječete na "ružu", stavite na pavlaku i to je to.

Djevojku iz drugogo grada nismo jebali odnosno nije dobila po pičci, jer je bila neprivlačna.
Ko još guzi ženke teletabisa...


*pura nejebica (op.a)
- 16:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>