Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sihra

Marketing

UKUSNO I LAHKO

E sihra je taj dan odlučio da napravi jedan od svojih specijaliteta. Ime mu je nadaleko poznato. Zove se La pure in la tomatoe sosse.*
Nevjerovatno je kako se lagano pravi, a kada god ponudite takvo nešzo, ljudi se iznenade, kao šta je sad to, ali se također iznenade kako je to ukusno kada počnu da ga jedu.
Znači, potrebno vam je :
obrok za tri osobe (ili četiri ako jedu manje)
1 kg paradajza iliti rajčice, 300 grama brašna za puru iliti polente iliti kukuruznog brašna, 1 glavica crnog luka, jedna mala glavica bijelog luka, 1 mala pavlaka 20% masti, puter,začini, parmenzan i 3-4 rotkvice.
preporučeno piće : jogurt
priprema:
PURA: jedan litar vode posolite i stavite da kuha, rastopite puter u tavi.
kada voda prokuha uspete brašno i brzo miješate da vam ne zagori ili poprska po ruci pošto to sve zajedno krčka. Miješate puru jedno 5 minuta i onda to zalijete onim istopljenim puterom i još jednom promiješate.
SOS: operete paradajz isječete na pola i izrendate (do kore, ne i koru). U tu izrendanu masu ubacite sitni izrezani bijeli luk, peršun, celer, kopar, vegetu i šafraniku.
U nauljenu tavu ubacite sitno isječenu glavicu crnog luka, posolite, pobiberite i stavite na vatru. Kada se luk zaprži, u njega uspete onu mnasu od paradajza i začina, promiješate i pustite da se krčka na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
pri kraju jos dodate sitno isječeni feferon i malu kašiku senfa i još malo miješate i krčkate i gotovo.
POSLUŽIVANJE :
Puru navadite u tanjir, na sredini, kutlačom napravite malo udubljenje u koje uspete veći dio sosa namjenjen za tu porciju i malo pospete okolo po puri. Na sredini tanjira stavite jednu supenu kašiku pavlake pospete parmezanom, rotkvicu isječete na "ružu", stavite na pavlaku i to je to.

Djevojku iz drugogo grada nismo jebali odnosno nije dobila po pičci, jer je bila neprivlačna.
Ko još guzi ženke teletabisa...


*pura nejebica (op.a)

Post je objavljen 04.08.2004. u 16:54 sati.