Siboney

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Pisati blog ili ne? Čemu sve to?
A što da ne!

btw Siboney je naziv pesme iz soundtracka od 2046. Izvodi je Connie Francis.

Linkovi
Blog.hr



Free Web Counter

Free Hit Counter


lignjoslav@gmail.com

Ne pitajte šta možete učiniti za svoju zemlju, pitajte šta ima za ručak.
Orson Vels

Beware of the man who works hard to learn something, learns it, and finds himself no wiser than before. He is full of murderous resentment of people who are ignorant without having come by their ignorance the hard way.
from The Books of Bokonon, Cat's Cradle

I stumbled out of bed
I got ready for the struggle
I smoked a cigarette
And I tightened up my gut
I said this can't be me
Must be my double
And I can't forget, I can't forget
I can't forget but I don't remember what

I'm burning up the road
I'm heading down to Phoenix
I got this old address
Of someone that I knew
It was high and fine and free
Ah, you should have seen us
And I can't forget, I can't forget
I can't forget but I don't remember who

I'll be there today
With a big bouquet of cactus
I got this rig that runs on memories
And I promise, cross my heart,
They'll never catch us
But if they do, just tell them it was me

Yeah I loved you all my life
And that's how I want to end it
The summer's almost gone
The winter's tuning up
Yeah, the summer's gone
But a lot goes on forever
And I can't forget, I can't forget
I can't forget but I don't remember what

Pixies - I Can't Forget
(Leonard Cohen cover)


-------------


...
...
Davno je to bilo. Sada je Nađenjka već udata; udali su je, ili je sama pošla - svejedno, za sekretara plemićkog masalnog fonda i sad već ima troje dece. Ono, kako smo ja i ona nekad išli na sankanje i kako je vetar donosio do nje reči "ja vas volim, Nađenjka" nije zaboravljeno; za nju je to sad najsrećnija, najnežnija i najlepša uspomena u životu.
A meni sad, kad sam postao stariji, nije više jasno zašto sam izgovarao one reči, zašto sam se šalio...

Anton Pavlovič Čehov - Šala

24.01.2006., utorak

Još malo o krkanluku


Ovo je trebalo da bude jedan komentara ispod prethodnog posta, ali šta ja znam, možda me spopadne blagoglagoljivost pa se oduži... Zato evo postića.

Upravo sam stigao kući super smrznut i dok čitam vaše komentare jedem šta - piletinu u kari sosu, sa pirinčem. Podgrejano kako - u mikrotalasnoj. Pošto živim na relaciji skuv-zamrz-odmrz-podgrev-klop, mikrotalasna će biti super podgravalo i odmrzalo. A ako nešto i skuham u njoj - mašala, biću prijatno iznenađen. Za svo pravo kuhanje, živa vatra nema premca.

Biće uskoro recepat za dotični kari, sad me mrzi, malo bih da dremkam. I da slušam kako puca lak na parketu - ledeni vazduh se provlači kroz pukotine u drvenariji, nagla promena temperature dovodi do naglog skupljanja parketa, a kako lak i drvo verovatno ipak imaju drugačije koeficijente termičkog širenja, jedno drugo ne može da prati i neko mora da popusti. Inače bih mislio da se duhovi šetkaju po stanu.

Za cardamom trenutno znam samo jednu primenu - moraću da pitam majku za detalje recepta: suvo kuvan pirinač, sa malo cardamoma i suvog grožđa... mnogo je dobro, u arapskom fazonu.

Turmeric (t.j. curcuma) - da, to je ono što kariju daje boju. Valjda ima i neki blag ukus. Zalihe su mi se potrošile, koristio sam ga za gore pomenuti kari sos, kada nije bio dovoljno žut - dodam kašičicu turmerica.

A korijander - davno sam ga koristio, samo malo, ne mogu da se setim za šta. Mrvio sam ga pa stavljao negde, beše neko povrće u indijskom fazonu. Češće sam pokušavao da ga zasadim, ponekad bi i nikao, ali se ne bi dovoljno razbokorio. Ti si Organizme pretpostavljam stavljala u salate taj zrnasti korijander (seme)? Meni je onaj u svežem stanju, peršunoliki, veoma srcu drag. Budi davne uspomene (mirisi i ukusi vrlo efikasno vraćaju u prošlost). Ako si u prlici, u salaticu stavi taj sveži korijander (odnosno culantro, cilantro, silantro, itd).

Toliko za sada. Pretpostavljam da znate za ovaj sajt, svejedno, evo ga opet:
Gernot Katzer's Spice Pages




- 23:49 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>