STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

05.01.2017., četvrtak


Božović došao u Hrvatsku i prijeti oružjem
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Božović došao u Hrvatsku i prijeti oružjem

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-bozovic-dosao-u-hrvatsku-i-prijeti-oruzjem/



U svom govoru na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća u Novinarskom domu izaslanik srbijanskog premijera Vladimir Božović je Srbima u Hrvatskoj poručio da će ih matična država u svim problemima i iskušenjima, kada budu ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima.

Ovo nijedna država ne bi tolerirala, Božović je došao u Hrvatsku i prijeti svim raspoloživim sredstvima pa i oružjem. Nije im uspio projekt Jugoslavije - Velike Srbije. Ratovali su u Hrvatskoj, od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.

Uzore su našli u prošlosti, a među njima svakako je i projekt „homogene Srbije“ Stevana Moljevića“, istaknutog ideologa četničkog pokreta Draže Mihailovića iz lipnja 1941. godine. U tom projektu Moljević je pisao:

„ Srbi moraju imati hegemoniju na Balkanu, a da imaju hegemoniju na Balkanu, moraju prethodno imati hegemoniju u Jugoslaviji... stoga se Srbima nameće danas prva i osnovna dužnost: da stvore i organizuju homogenu Srbiju koja ima da obuhvati celo etničko područje na kome žive Srbi, i da joj osiguraju potrebne strateške i saobraćajne linije i čvorove, te privredna područja, kako bi joj bio omogućen i obezbeđen slobodan privredni, politički i kulturni život i razvitak za sva vremena.“

Takvoj Moljevićevoj Srbiji bile se potrebne i nove granice. U slučaju Hrvatske one su planirane, otprilike, na liniji Virovitica - Pakrac-Karlovac – Karlobag. Upravo o takvim granicama početkom 90-ih godina prošlog stoljeća slušali smo od velikosrpskih ekspanzionista kao što je bio Slobodan Milošević, kasnije optužen za ratne zločine, a sada slušamo od Božovića, Vulina,Vučića, Dačića..., koji su nastojali to i oružjem ostvariti.


Zagreb, 5. siječnja 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.