STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

26.10.2016., srijeda


Zakoni privida su Zagreb stvorili rupom iz koje su Zagrepčane i ostale Hrvate doveli pred provaliju
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Zakoni privida su Zagreb stvorili rupom iz koje su Zagrepčane i ostale Hrvate doveli pred provaliju




U tjedniku Nacional, od 25.10.2016. godine u rubrici zavjesa u kolumni Željko Senečić, istaknuti hrvatski i kazališni redatelj, scenograf, slikar i dizajner interijera navodi da u novoj vladi nema ni jednog ministra rođenog u Zagrebu. Međutim, gosp. Senečić nije u tekstu dotaknuo uredno življenje hrvatskog naroda, jer samo čisti zemaljski uvjeti su garancija čovjeku.

Koliko sela i gradovi služe kao uzori, naročito glavni grad Hrvatske, može se realno sagledati. Ali štetu na račun općeg dobra hrvatskog naroda ne treba tolerirati nikada i nikomu.

Do sada Zagreb kao glavni grad Hrvatske, kada uspoređujemo s glavnim gradovima vitalnih naroda na Zemlji, nije u funkciji koja mu je namijenjena i uzor – što pokazuje zadovoljstvo i osmjeh na licu Hrvata.

Posljedica je zabrinutost naroda zbog bitnog i budućnosti dok je, posrćući, očigledno u krivom pravcu usmjeravan. Ma bilo o kojem se pojedincu ili mjestu radilo, uključujući i glavni grad po lokaciji, sa svojom ulogom ne mogu bit sami sebi svrha.Smatramo, prema očiglednom, da su se već davno ispunili razlozi da hrvatski narod dobro promisli o ovoj temi (problemu) pa da ovu ideju i podrže u ime općeg dobra - zadovoljstva – života - Hrvata u Hrvatskoj, zbog dostojanstva kojim će poticati na red i rad. Koliko su kroz povijest pojedini glavni gradovi opravdali svoju ulogu to se pokazalo, što je posebna tema koja bi trebala pomoći ovom razmišljanju kao sintezi kojoj je namjera da pomogne Hrvatima u odabiranju najadekvatnijeg mjesta za prijestolnicu.

Lokaciju za prijestolnicu Australije Canberru odabrali su mudraci, potom su se uključili znanstvenici koji su materijalno-tehničko rješavali, što je bio manji posao. Od tad u Canberri, čistoj lokaciji, vlada Australije služi svojim urednim funkcioniranjem svim građanima; na zadovoljstvo sela i gradova neprestano potiče Australce na uredno ponašanje. Ova ideja Hrvatima više nameće i izaziva samo tehničko - materijalne probleme, koji uopće i nisu problemi kada je riječ o životu, o biti ili ne biti Hrvatima. U Hrvatskoj postoje prostori za ovu ideju, tj. dugoročno rješenje, gledano iz znanstvenog kuta a prema statistikama najadekvatnije je tamo gdje je nadmorska visina od 500 do 900 metara, gdje je atmosferski pritisak manji.

Do sada, kroz povijest, kada su bili ispunjeni dovoljni razlozi puno naroda je mijenjalo mjesta za prijestolnicu, tj. glavni grad, i nisu se dvoumili kad je u pitanju bitno. Spoznali su i nisu oklijevali, a što se pozitivno odrazilo, npr. Australija, Brazil, . . . i dr.

Ova tema je toliko ozbiljna pa zahtijeva da se uključe svi Hrvati i dobronamjerni građani Hrvatske, kako smo naglasili u ime dobra, tj. života – da odgovorno i uz pomoć znanosti odaberu lokaciju kako su to učinili narodi koji su mijenjali lokacije za svoje prijestolnice.

Već duže vrijeme Zagreb je stvarana rupa, mjesto koje usisava iz svih krajeva Hrvatske preostale najvitalnije Hrvate kojima se ništa ne nudi osim dekadentnog šarenila i ulice, što po prividu zavarava i ništi duše. Već uhodani dekadentni stil privlači u Zagreb zbog „kruha bez rada“, a uzori su im ostaci „elita“okupatora koji u Zagrebu žive od najamnina i smišljanja da tako u Zagrebu bude i dalje, po cijenu općeg dobra. Dakle, inspiriraju oni iz „vrha“ Zagreba mjesto da su opomena, nas opominje očigledno i dalje zbog općeg dobra.

Danas jedna četvrtina stanovništva Hrvatske je u Zagrebu, bez dovoljno tvornica uglavnom je na ulici, i živi od socijale – od kredita zaduženih u inozemstvu . . . bez perspektive, jer ih se u takvim sredinama ne potiče na rad i jer šarenilo ulice i tvorci nisu u stanju ništa poduzeti bez poticanja adekvatnim stilom – brižnih Hrvata. Dakle, u ovom slučaju sada su odgovorni oni koji znaju i vide.

I Australcima, po logici zdravog razuma, nametnulo se očigledno na koje su adekvatno reagirali u ime općeg, tj. dobra. Znajući pravila kako se iz stvorene rupe i mraka ne može realno djelovati, što i jest tendencija zla koje je zamutilo čistu vodu. Australci su napustili Sydney i za glavni grad za svoju prijestolnicu, odredili Canberru, spoznavši da istina kakva god jest najbolje se vidi dok se promatra sa strane, a što se potvrđuje u svakom slučaju. I nakon što je Sydney prestao biti glavnim gradom Australije stanovnici Sydneya svojim radom više su u funkciji za opće dobro. Shvativši da je rad odraz reda kao i život – reda kojim se potiče, a ne želja za nekom egoističkom autonomijom po anarhičnoj volji u pravcu nerada. Spoznavši kako se neradom, nesvjesno, tvori mrak dok se urednim življenjem jača život. Danas su Australci uzoran narod. Tim više za naglasiti je Australiju jer u Australiji ima puno Hrvata koji mogu poticati na uredno djelovanje i življenje u Hrvatskoj.

Treba spoznati da egoizam ruši osobno i opće, dok živjeti za opće je najveća nagrada u svakom pozitivnom pravcu života, jer je opće uvjet za dobro koje pojedinac svojim očima i dušom treba vidjeti i osjetiti kao bitno i uvjet vlastitom životu. Dakle, očito Zagreb kao uzrok demonstrira negativne posljedice za život, što je očigledno – počevši od nataliteta kao posljedice duhovnog stanja u Hrvatskoj. Zato je jasno zašto nisu dovoljni zakoni napisani, na toj lokaciji, po nekim tendenciozno - umišljenim kipovima bez ideja (zakonodavcima) čiji zakoni „reda“ne pomažu da bi se živjelo dobro.

Zato svi građani Zagreba i Hrvatske trebaju shvatiti da je raditi jednako živjeti, a ne po Zagrebu kao rupi (kantama) tražiti otpatke. Eto što je šarenilo i što danas ulice Zagreba grada nude, dakle, ne oslanjati se na „stručnjake“ koji mute čistu vodu, i rade u kućama za propagandu…. . Čiji mediji? Proizlazi da je s nove lokacije ponajprije u ime bitnog – općeg, pomoću reda potrebna pomoć Zagrebu.

Danas stanovnici Sydneya višemilijunskog grada radeći oslanjaju se na sebe, a što zapravo znači aktivno živjeti - pomažući i drugima. Nije im ni na kraj pameti živjeti na račun drugoga, što bi bilo po navici direktno protiv njih samih. Evo još jednog poticajnog primjera koji se potvrđuje kao dobro. Glavni grad jedne države, po stvorenim uvjetima, treba funkcionirati kao uzorno uređeno mjesto toliko koliko je potrebno za uredan život. Vlada iz glavnog grada, po dužnostima, odgovorna je poticati na rad, tj. otvarati radna mjesta a ne oslanjati se na turizam što je kod kulturnih naroda samo sekundarna, usputna djelatnost. Gdje nema proizvodnje nema reda, nema progresa, a na kraju niti život.

Dakle, Hrvati iz svih gradova i sela trebaju shvatiti, i prije svega živjeti prema zakonima života a ne po zakonima privida, koji uglavnom služe onima koji ih izmišljaju. Upravo takvi zakoni su Zagreb stvorili rupom iz koje su Zagrepčane i ostale Hrvate doveli pred provaliju.


Zagreb - Zadar, 26. listopada 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.10.2016., nedjelja


Miljenko Marić novi predsjednik SHZ-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Miljenko Marić novi predsjednik SHZ-a



Stranka hrvatskog zajedništva je na sjednici izvanrednog Sabora održanoj 23. 10. 2016. godine, u Zadru, izabrala mr.sc. Miljenka Marića, dipl.iur za novog predsjednika SHZ-a, a za zamjenika predsjednika SHZ-a je izabrana Ljiljana Draženović i za potpredsjednika je izabran Goran Marinović.

Novi predsjednik SHZ-a Miljenko Marić danas je na sjednici poručio da podružnice SHZ-a za predstojeće lokalne izbore za predstavnička tijela jedinica lokalne i područne /regionalne/ samouprave odluče da li će ići samostalno ili u koaliciji za navedene izbore. Na terenu će, dodao je, stranačke podružnice moći koalirati sa svim strankama sličnog svjetonazora.


Zadru, 23. listopada 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.10.2016., srijeda


Udruženje „Slobodna općina Zadar u izgnanstvu“
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Udruženje „Slobodna općina Zadar u izgnanstvu“



Ovih dana hrvatskim sredstvima informiranja izjave daje Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar, a na upit novinara „ Kakva je vaša suradnja s Francom Luxardom, „gradonačelnikom“ Zadra u egzilu? Esulska „Slobodna općina Zadra u egzilu“ i dalje intezivno djeluje“.

Villani odgovara „ Uvijek se ističe nekakav „gradonačelnik Zadra“ u egzilu, a takve „gradonačelnike“ u Italiji imaju i Pula, Rijeka, te mnogi manji gradovi. Nije to samo Zadar. Riječ je o najobičnijim udrugama čiji bi se čelnici mogli zvati i predsjednici, ne nužno gradonačelnici. Sve su to nekadašnji stanovnici ovoga grada, te njihovi potomci, koji redovito dolaze u Zadar“.

Uvidom u Statut udruženja Slobodna općina Zadar u izgnanstvu u članku 2. Statuta jedan od ciljeva Udruženja navodi se „ Zahtjevati povratak ove zemlje talijanskoj Domovini u ime povijesti, umjetnosti i talijanske kulture u Dalmaciji, poštujući slobodu i prava ljudi“.

Također u navedenom Statutu u članku 10., neposredno nakon proglašavanja izabranih na upravne dužnosti Slobodne općine Zadar, isti potpisuju sljedeću izjavu : „ U ime Zadra i Dalmacije pred našim Barjakom, simbolom našeg starog neukrotivog talijanstva i prisutne boli, obvezujem se da ću poštujući Statut raditi na nastavljanju naših vjekovnih italskih tradicija i za naše neuništivo pravo na izgubljenu zemlju“.

Neka hrvatska javnosti prosudi da li se radi o najobičnijim udrugama, kao što Villani navodi.


U Zadru, 19. listopada 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 14:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2016., utorak


STANKOVAČKI „NEW DEAL“
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


STANKOVAČKI „NEW DEAL“



Dana 18.10. 2016. godine, Zadarski list objavio je članak pod naslovom „Najviše siromašnih u Stankovcima, a najmanje u Salima i Zadru“. Čudno da u Stankovcima ima najviše siromašnih, a poslovna zona Stankovci proglašena je 2009. godine kao najuspješnija zona u RH, kada je dobila nagradu za najbolju poduzetničku zonu u Hrvatskoj.

Poslovnu zona Stankovci posjećivao je i bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader, koji je tada rekao da su poduzetničke zone u Hrvatskoj postale svojevrsnim hrvatskim "new dealom". Načelnik stankovačke općine tada je izvijestio premijera da će u toj zoni biti otvoreno od 250 do 300 radnih mjesta. Zatim je došlo da masovne rasprodaje zemljišta u poslovnoj zoni Stankovci te zatvaranje i odlazak firmi u stečaj.

SHZ je kontinuirano upozoravao na posljedice nezaposlenosti u općini Stankovci, ali je načelnik općine Stankovci, zanesen (opijen) vlašću tada vršio pritisak na čelnike SHZ-a navodeći „zašto ih prozivamo jer da je poslovna zona Stankovci proglašena najboljom poslovnom zonom u RH“. Postavlja se pitanje, ako je najuspješnija zona, zašto ima najviše siromašnih? Očito da stankovački "new deal" nije zaživio.


Zadar, 18. listopada 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2016., subota


DALMATINSKA BANKA D.D. (OTP BANKA)
DALMATINSKA BANKA D.D. (OTP BANKA)

MREŽA TV
NECENZURIRANO 14.10.2016.

POGLEDAJTE:

https://www.youtube.com/watch?list=PLrk7YkfC1oIBywmv5rxEuGvEkY8h6BByV&v=07KV_gzag4s





- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2016., utorak


Stjepan Marinović prijavio boravište u Zagreb i obnašao funkciju zamjenika načelnika općine Poličnik
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Stjepan Marinović prijavio boravište u Zagreb i obnašao funkciju zamjenika načelnika općine Poličnik




Uvidom u imovinsko stanje dužnosnika - Stjepan Marinović, utvrđeno je da je isti zasnovao radni odnos 01.10. 2014. godine u tvrtci Mida nekretnine, Zagreb, Radnička cesta 80, OIB 30293601546 i da je obnašao funkciju zamjenika načelnika općine Poličnik, a usput je i primao naknadu 2.000,00 kuna gotovo godinu dana. Također, isti je u listopadu 2014. godine prijavio i boravište u Zagrebu na godinu dana.

Dužnosnik je u imovinskoj kartici naveo da je dužnost zamjenika načelnika općine Poličnik prestao obavljati 26.08.2015. godine. Također, Općina Poličnik je obavijestila i Ministarstvo uprave o prestanku mandata zamjenika općinskog načelnika, dana 26.08.2015. godine.

Dakle, dužnosnik je od listopada 2014. do listopada 2015. godine imao prijavljeno boravište u Zagrebu te je obnašao funkciju zamjenika načelnika Općine Poličnik do 26.08.2015. godine.

Postavlja se pitanje kako je dužnosnik Stjepan Marinović mogao obnašati funkciju zamjenika načelnika općine Poličnik iz Zagreba i još primati naknadu 2.000,00 kuna ako je imao prijavljeno boravište u Zagrebu?

PRILOG:
1. https://www.sukobinteresa.hr/hr/imovinske-kartice/imovinsko-stanje-duznosnika-stjepan-marinovic


Zadru, 11. listopada 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2016., nedjelja


UZ POMOĆ BIVŠIH KANDIDATA HNS-a I HDSSD-a PRIKRIVEN KRIMINAL U GRADSKOJ UPRAVI BENKOVCA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

UZ POMOĆ BIVŠIH KANDIDATA HNS-a I HDSSD-a PRIKRIVEN KRIMINAL U GRADSKOJ UPRAVI BENKOVCA



Mirko Šunić, bivši kandidat HNS-a, SDP-a HSLS, DSU i EKO SAVEZ-ZELENIH za gradonačelnika Benkovca, 2013. godine i Romeo Čerina, bivši kandidat HDSSD –a za gradonačelnika Benkovca, 2013. godine stali u spašavanje Kutije. Eto koliko su uvjerljivi u svom političkom djelovanju. Na djelu je čista politička trgovina, te prikrivanje kriminala. Šunić je bio direktor benkovačkog Vodovoda i vidljivo je po tome koliko je bio uspješan jer od 40 naselja u gradu Benkovcu , 20 nema vodu.

Link iz kojeg se vidi čiji su bili kandidati Šunić i Čerina 2013. godine:

http://www.izbori.hr/2013Lokalni/kandid/rjesenja/KandidRjeSlu_04_13_0175.pdf

PRIKRIVA LI BRANKO KUTIJA KRIMINAL U GRADSKOJ UPRAVI? Vijeće prihvatilo (ne)zakonitu odluku o isplati milijun kuna i troškovima reprezentacije!

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/teme/clanak/id/26535/prikriva-li-branko-kutija-kriminal-u-gradskoj-upravi-vijece-prihvatilo-nezakonitu-odluku-o-isplati-milijun-kuna-i-troskovima-reprezentacije

Uz pomoć nezavisnih vijećnika Mirka Šunića i Romea Čerine Gradsko vijeće Grada Benkovca prihvatilo je većinom glasova "Prijedlog Zaključka o djelomičnom prihvaćanju Zapisnika o obavljenom proračunskom nadzoru u Gradu Benkovcu za 2013. i 2013." godinu.

Za prijedlog kojeg je vijećnicima ponudio gradonačelnik Branko Kutija glasovalo je sedam od osam vijećnika HDZ-a i dvojica nezavisnih vijećnika. Vijećnik HDZ-a Branko Guzić odbio je stati uz bok svojim stranačkim kolegama riječima da želi sačuvati čist obraz, a svoje stranačke drugove je prozvao da otovore oči jer se izravno zloupotrebljavaju od strane gradonačelnika Kutije. Njegov apel očito nije dopro do njih pa je Kutijin prijedlog usvojen sa devet naprema sedam vijećničkih glasova.

Podsjetimo, djelomično prihvaćeni dokument sadrži izvješće o troškovima godišnje reprezentacije gradonačelnika Benkovca za 2013. i 2014. godinu s ukupnim troškovima od 208 tisuća kuna, premda za niti jedan trošak nije priložen račun, niti se zna tko je i za što potrošio toliki novac.

Drugi problematičan dio izvješća je odluka gradonačelnika Kutije da tvrtki Osijek-Koteks isplati milijun i 55 tisuća kuna na ime duga za radove u poslovnoj zoni Šopot putem cesije. Iako su inspektori Ministarstva financija nepobitno utvrdili da je Kutija time prekršio zakon, odnosno da je nezakonito izvršio plaćanje jer je navedeni iznos veći od iznosa kojim gradonačelnik može raspolagati samostalno, pa je za sklapanje cesije bila potrebna suglasnost predstavničkog tijela, Kutija se "pokrio" vještačenjem sudskog vještaka za finanije Josipa Klišmanića, inače direktora zadarske FINA-e i člana HDZ-a.

Istovremeno, Kutija vijećnicima u materijalima za sjednicu nije dostaviio odgovor Ministarstva financija kojim se odbija njegov prigovor i još jednom potvrđuje da je cesijom prema Osijek-Koteksu prekršio zakon.

Kutija na sjednici GV-a održanoj u petak navečer, koja je zapravo bila nastavak one započete u ponedjeljak, nije rekao ni riječi. Uz njega je stala predjednica Gradskog vijeća Maja Brkljača, no njegovi dogradonačelnicii Frane Tokić i Svemir Vrsaljko iz HDZ-a otvoreno bili protiv.


Zadar, 9. listopada 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE



- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.10.2016., četvrtak


MARKO LEDENKO ZV. MANE – PREDSJEDNIK MJESNOG ODBORA VUKŠIĆ SLUŽI SE LAŽIMA PROTIV SHZ I HRVATA POJEDINACA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


MARKO LEDENKO ZV. MANE – PREDSJEDNIK MJESNOG ODBORA VUKŠIĆ SLUŽI SE LAŽIMA PROTIV SHZ I HRVATA POJEDINACA



Stranka hrvatskog zajedništva je izbore za članove vijeća mjesnog odbora Vukšić dobila tri vijećnika, 2014. godine i od tada kontinuirano protiv SHZ i vijećnika spletkari Marko Ledenko zv. Mane, tadašnji HDZ-ov nositelj liste za vijeće MO Vukšić, kada je HDZ dobio četiri vijećnika.

Kako neukusno - amoralnom malograđanštinom pokušava prikazati na nekim svojim facebook stranicama Marko Ledenko zv. Mane Miljenka Marića. Problem su Vam pojedinci koji u ime općeg dobra razotkrivaju zastupnike nereda. To govori o Vama i vašoj "časti", stilu kojim vladate i obračunavate se s pojedincima Hrvatima koji su protiv nereda u Gradu Benkovcu i mjestu Vukšić koji Vi generirate, a koji su uzorni i časni. Točno je da su Vam prepreka magistri, profesori, doktori, akademici.

Mr.sc. Miljenko Marić, svojim radom kao zamjenik predsjednika SHZ Hrvatske, uspješno prezentira ideju i stil za zajedništvo protiv zla, koje je istim stilom stoljećima uništavalo Hrvate u Hrvatskoj. Zastupnik je ideje koja budi i osvješćuje Hrvate diljem Hrvatske, a koja razotkriva jarce demagoge po Hrvatskoj. SHZ je zbirna snaga pojedinaca koji samokritično, zajedno djeluju.

Novost je što zajedničkim djelovanjima razotkrivamo zlo, potom potičemo kako uredno živjeti, žrtvovanjem čuvati i unapređivati opće dobro Hrvata da se zlo ne ponavlja. Kritike SHZ su dobronamjerni savjeti kojima se čuva samopouzdanje.

Marko Ledenko zv. Mane je predsjednik Mjesnog odbora Vukšić, a već dugo prima upitnu ratnu vojnu mirovinu od više tisuća kuna. Zavaran prividom ne razmišlja, kao da ga nije briga otkuda i tko će mu isplaćivati mjesečno mirovinu, kao da ne vidi, i kao da ga ne zanima što u Hrvatskoj nema tvornica i proizvodnje; hoće mirovine koje se ne mogu dijeliti bez proizvodnje, bez obrađenih polja, eksploatacije mora, rijeka, šuma i rudnog bogatstva u Hrvatskoj. Ovu poruku zauvijek treba zapamtiti. Nisu za vođe pa mještanima stvaraju probleme, oholi ne poštuju red pa su sami zlo i posljedica. Pojedinac loše odgajan, po navici, nesvjestan i dalje je sklon raditi zlo. Dakle, problem zla čovjeka je što ni za sebe nema rješenja, pa zato zlo čini i drugom. Zahrđali, ponašaju se umišljeno - kategorički, i nisu svjesni da su pokvarena roba kako se i pokazuju, proturječe životu pa ga i nemaju. Dakle, pomoću vlasti koja im je u službi, sami su sebi svrha, od njih se to moglo i očekivati da će biti neodgovorni prema mještanima Vukšića. Smicalicama, prikrivajući tako svoju kvalitetu Hrvate mjesta Vukšića vode u propast, a što je očigledno na terenu. Koriste se šablonama bivših okupatora, spletkare, kupuju pojedince, zavađaju mještane, kako su to činili neprijatelji Hrvata kroz prošlost.

Posljedice koje je izazvala vladajuća stranka zadnjih dvadeset godina u mjestu Vukšić:

1. neobrađena polja
2. uništena Poljoprivredna zadruga Vukšić (zapošljavala oko 300 radnika)
3. mjesto Vukšić još nema vodu u 21. stoljeću
4. iseljavanje mladih

Zato, ubuduće, Marko Ledenko zv. Mane i njemu slični u Hrvatskoj nemaju šanse, jer SHZ ujedinjena je snaga Hrvata. Škude po cijenu duše nas ne zanimaju kao Marka Ledenka zv. Mane, jer mi dok radimo golu egzistenciju pretpostavljamo.


Zadru, 6. listopada 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2016., utorak


Birači su suodgovorni za posrtanje vlastite zajednice
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Birači su suodgovorni za posrtanje vlastite zajednice



Gradonačelnik Benkovca Branko Kutija je više od 20 godina gradonačelnik Benkovca, a koliko je uspješan vidljivo je po tome što od 40 naselja u gradu Benkovcu, 20 nema vodu. Nekadašnji hotel Asseria u centru Benkovca je devastiran i ruglo grada, a da je živ, slavni režiser Alfred Hitchcock imao bi super lokaciju za snimiti film strave i užasa. Prije rata hotel Asseria je bio u vlasništvu hotelske kuće Borik. Tu je tvrtku kupila austrijska tvrtka Falkensteiner u čijem je vlasništvu i taj hotel. Grad Benkovac ne opravdava da nema instrumente da tu tvrtku prisili na obnovu hotela. Trenutačni izgled zgrade sigurno ne služi na čast tako renomiranoj tvrtki i gradu Benkovcu. Također, uništena je i Veletržnica Benkovac koja je trebala biti okosnica razvoja poljoprivrede u tome kraju. Posljedice pljačke i uništenja gospodarskih subjekata su teške, a naročito se to odnosi i na poljoprivrednu zadrugu Vukšić u mjestu Vukšić kod Benkovca i dr. Gradonačelnik Kutija pojavi se od izbora do izbora, i tako već 20 godina. I gle čuda, nakon svega birači su zadovoljni s dosadašnjim upravljanjem grada Benkovca i ne žele promjene. Očito da su se pretvorili u inertnu masu. Građani u takvoj konstalaciji političkih snaga ništa neće moći mijenjati nabolje jer su izmanipulirani, a zbog čega su postali pasivni. Evo prilike biračima da se ubuduće vide kao suodgovorni za posrtanje vlastite zajednice.


Zadru, 4. listopada 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2016., subota


POLITIČKE IGRE VLADAJUĆIH
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


POLITIČKE IGRE VLADAJUĆIH

Postali smo država koja ne kažnjava nerad i neodgovornost



Nažalost, koliko smo pisali i obavještavali javnost o gradnji vodovoda u Paljuvu u općini Novigrad, ništa se značajno nije dogodilo ili promijenilo. Nakon 5 dugih godina gradnje vodovoda u Paljuvu ne nazire se niti kraj jer uvijek nedostaje novaca, kao da se gradi sa zlatnim cijevima.

Načelnik općine, Joso Klapan, koji je na čelu općine već 20 godina, nije uspio dovesti vodu svim domaćinstvima u općini. Projekt za Paljuv je prebacio na Vodovod Zadar. Svi se pitamo što se krije iza tog prebacivanja.
Netko, tko sebe smatra uspješnim čelnikom svoje općine, dopušta da ljudi oko njega žive kao u srednjem vijeku.
Da li gospodin Klapan ne želi razvoj Paljuva ili je nešto drugo u pitanju, nismo uspjeli saznati. Ali da se okreće veliki novac oko gradnje vodovodne mreže Paljuv, to je svima jasno. Zaključak se nameće sam po sebi.

Do kada će trajati agonija zvana "Paljuvski sindrom", to nitko ne zna, ali da su mještani sve više ljuti na postojeće stanje, to smo saznali od njih samih, jer ovih dana pokreću peticiju skupljanja potpisa za vodovod.
Nameće se također pitanje... kome odgovara takvo stanje sad pred lokalne izbore?
Da li vladajućima? Pa da mogu sebe prozivati da su zaslužni kao spasioci kad dođe voda u Paljuv ili je nešto drugo?
Ali i nedavno okupljanje mještana i razgovor s načelnikom općine nije ništa riješio. Očito se ljudi boje i ne žele se zamjerati načelniku jer idu lokalni izbori za nekoliko mjeseci. A tada se uvijek daju isprazna obećanja koja ljude drže u pokornosti.
I po tko zna koji put pišemo u javnosti, ali očito smo postali država koja ne kažnjava nerad i neodgovornost.

Prema Zakona o vodama RH koji usklađen s direktivima Europske unije u članku 4. navodi se da „Upravljanje vodama čine svi poslovi, mjere i radnje koje na temelju ovoga Zakona i zakona kojim se uređuje financiranje vodnoga gospodarstva poduzimaju Republika Hrvatska, Hrvatske vode, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave radi postizanja ciljeva iz članka 4. ovoga Zakona, osim poslova, mjera i radnji u djelatnostima detaljne melioracijske odvodnje, javnoga navodnjavanja i vodnih usluga.
Ciljevi upravljanja vodama su:
1. osiguranje dovoljnih količina kvalitetne pitke vode za vodoopskrbu stanovništva,
2. osiguranje potrebnih količina vode odgovarajuće kakvoće za različite gospodarske i osobne potrebe,
3. zaštita ljudi i njihove imovine od poplava i drugih oblika štetnog djelovanja voda i
4. postizanje i očuvanje dobrog stanja voda radi zaštite života i zdravlja ljudi, zaštite njihove imovine, zaštite vodnih i o vodi ovisnih ekosustava.“

Po primjeru Paljuva vidljivo je koliko je Ministarstvu poljoprivrede, Upravi vodnoga gospodarstva, Hrvatskim vodama i jedinicma lokalne i područne (regionalne) samouprave stalo do osiguranje dovoljnih količina kvalitetne pitke vode za vodoopskrbu stanovništva, do osiguranje potrebnih količina vode odgovarajuće kakvoće za različite gospodarske i osobne potrebe i dr.

POSLANO:
1. Vladi RH
2. Ministarstvu poljoprivrede
3. Hrvatskim vodama


Zadar - Paljuv, 1. listopada 2016. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 21:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #