STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

29.12.2015., utorak


Od novog mandatara očekujemo osnivanje Ministarstva dijaspore
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Od novog mandatara očekujemo osnivanje Ministarstva dijaspore



SHZ pozdravlja odabir za mandatara hrvatske Vlade Tihomira Oreškovića, jer očekujemo da će se za vrijeme njegova mandata pokrenuti hrvatsko gospodarstvo. Hrvatskoj je potrebna reindustrijalizacija. Ne možemo živjeti samo od turizma. Hrvatska je uništila svoje gospodarstvo kriminalnom privatizacijom i pretvorbom i sada ju treba reindustrijalizirati, na tehnološkoj osnovi. Hrvatska je već sad prezadužena država.

Od reformi koje bi trebao provesti očekujemo da smanji javnu potrošnju. Također, potrebno je restrukturirati javna poduzeća, raspisati javne natječaje za osobe koje će ih voditi. Dakle, život u Hrvatskoj zahtjeva reforme i kadroviranje.

Imenovanje Oreškovića za novog mandatara je dobro jer je riječ o povratniku, što je dobra poruka za povratak druge ili treće generacije naših iseljenika i poruka da za Hrvatsku ima budućnosti. Nadamo se da će novi mandatar sada potaknuti da se osnuje Ministarstvo za hrvatsku dijasporu. Ministarstvo je neophodno potrebno za hrvatski narod da iseljeni Hrvati s Hrvatima u Hrvatskoj skupa tvore svoju sudbinu. Republika Hrvatska je jedina država u svijetu s više svojih žitelja u dijaspori nego u domovini, a nema Ministarstvo za dijasporu niti odgovarajuću instituciju. Hrvati su spoznali da su ih okupatori silom raseljevali, računajući da je raseljeni narod izgubljeni narod. Zlo razdvaja, a dobro spaja i zato zajedno i odlučno za opće hrvatsko dobro.


Zagreb-Zadar, 29. prosinca 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.