STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

02.12.2015., srijeda


UDRUGA SOLIDARNOST PORUČUJE STEČAJNOM UPRAVITELJU Adria ima novaca, samo ih treba zatražiti!
UDRUGA SOLIDARNOST PORUČUJE STEČAJNOM UPRAVITELJU Adria ima novaca, samo ih treba zatražiti!

http://www.zadarski.hr/vijesti/clanak/id/15381/udruga-solidarnost-porucuje-stecajnom-upravitelju-adria-ima-novaca-samo-ih-treba-zatraziti



Nakon što je Dragan Bijelić stečajni upravitelj izjavio da više nema sredstava na računu riboprerađivačke tvrtke *Adria* za vođenje stečajnog postupka, priopćenje je poslala udruga Solidarnost.

"Udruga bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar već je u više navrata upozoravala stečajnog upravitela Dragana Bijelića i *Ivicu Blaževića*, regionalnog povjerenika Sindikata PPDIV da zatraže od Trgovačkog suda u
Zadru i OTP banke Zadar pravo vlasništva Adrie nad osnivačkim dionicama i naknadu štete koje joj OTP nije isplatio.

Dalmatinska banka iz Zadra je pravna sljednica Komunalne banke koja je utemeljena 1957. godine. U skladu s tadašnjim zakonskim propisima transformira se 1965. godine u Komercijalnu banku, da bi u prosincu 1989.
godine bila registrirana kao dioničko društvo pod nazivom Dalmatinska banka d.d. Potom kao Nova banka d.d., a sada pod nazivom OTP banka.

Pozivamo se na pravomoćnu PRESUDU Trgovačkog suda, posl.br.III P-280/06, od 7. ožujka 2008. godine, kada je presuđeno da se isplate dionice i naknada štete za osnivačke dionice i naknadu štete BAGAT PRECIZNOJ MEHANICI d.d. u stečaju Zadar u iznosu od *89.703.228,00 kn*.

Od osnivača navedene banke samo se je jedan osnivač BAGAT PRECIZNA MEHANIKA naplatio za dionice i naknadu štete, a o drugih osnivača nitko kao ni i Adria.

Evo poštovani Bijeliću, Adria ima sredstava samo ih treba zatražiti, poručuju iz Solidarnosti.
- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.