STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

02.09.2015., srijeda


Radnice ne odustaju: Spasite Adriju kao Imunološki zavod
Radnice ne odustaju: Spasite Adriju kao Imunološki
zavod


http://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/radnice-ne-odustaju-spasite-adriju-kao-imunoloski-zavod/100406/



Autor: Filip Buzov Objavljeno: 01.09.2015 18:52

Bivše radnice Adrije i dalje ne odustaju od svoje tvornice gdje proizvodnje nema još od prošle godine. Danas su tako zajedno s predstavnicima Udruge bivših zaposlenika «Solidarnost» poručile kako ukupan dug Adrije nije 200 milijuna kuna kako se govori, već 82 milijuna.

Za navode o 200 milijuna kuna prozivaju sadašnjeg stečajnog upravitelja iz Šibenika, Dragana Bijelića i sindikalnog vođu Šimo Oreškovića. Napominju kako je dug od 82 milijuna kuna - utvrđen je na ročištu održanom na Trgovačkom sudu u Zadru, 24. veljače 2015. godine.

Taj pak dug napominju radnice lako je rješiv jer je vrijednost zemljišta u vlasništvu tvornice oko 140 milijuna kuna. Uoči ročišta s vjerovnicima 14. rujna, radnice apeliraju da se izradi kvalitetan stečajni plan.

Nećemo umrijeti u tišini, u Zadru se tvornice sustavno gase - rekla je jedna od predstavnica radnica, Jadranka Grdović.

Radnice Adrie hoće raditi i zahtjevaju da stečajni sudac i stečajni upravitelj, zajedno s vjerovnicima, uz podršku Grada Zadra, Zadarske županije i Vlade RH naprave uspješan stečajni plan, a sve da se sačuva riboprerađivačka industrija, koju potiče i EU - govorio je Pravni zastupnik koordinacijskog Odbora radnika Adrije u stečaju, Miljenko Marić navodeći i uspješne slučajeve poput Imunološkog zavoda u Zagrebu.



- 06:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.