STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

12.04.2015., nedjelja


Hrvatski političari iza rešetaka ili pod istragama pobjeđuju na izborima zbog toga što su neovisni o legalnim financijskim interesima
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Hrvatski političari iza rešetaka ili pod istragama pobjeđuju na izborima zbog toga što su neovisni o legalnim financijskim interesima



Republika Hrvatska je postala specifična u svijetu da se njezinim političarima koji su se našli iza rešetaka ili pod istragama divi kao nečemu briljatnom, junačkom, pametnom, dovitljivome i da postoji velika tolerancija prema navedenim. Isti pobjeđuju na izborima iz razloga što im novac od korumpiranih elemenata omogućuje da postanu neovisni o legalnim financijskim interesima i pobjeđuju one kandidate koje podupiru legalni interesi. Gdje postoji sustav korupcije i neodgovornosti i gdje se elita uspijeva održati na vlasti ne postoji normativna svrha izbora.

Navedeni političari i njihove političke stranke otvoreno surađuju s kriminalcima koji ih sponzoriraju. Pokazuje se da te političare i njihove stranke podupiru krugovi takozvane visoke razine kriminalnog glasačkog stroja. Organizirani kriminal usko je povezan s ljudima iz političkih struktura koji potpomažu njegovo djelovanje. Odnos kriminala i politike širi se od lokalne i regionalne do državne političke razine.

Političari koji su se našli iza rešetaka ili pod istragama i dalje se kandidiraju na izborima u Hrvatskoj, te se služe se parolom „ Položaj je takav da gori ne može biti, ali nama je uvijek uspijevalo i uspjevat će nam“.


Zagreb-Zadar, 12. travnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 19:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.