STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

27.02.2014., četvrtak


KALMETA UZIMA VODNI DOPRINOS, A NE RJEŠAVA OBORINSKE VODE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KALMETA UZIMA VODNI DOPRINOS, A NE RJEŠAVA OBORINSKE VODE



GRAD ZADAR UZIMA OSAM POSTO IZNOSA VODNOG DOPRINOSA NAPLAĆENOG NA PODRUČJU GRADA ZADRA, A NE RJEŠAVA OBORINSKE VODE U NASELJU PLOVANIJA

Dana 27. veljače 2014. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka u Zadru ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Sada su zatvoreni u svojim kućama.

Gradonačelnik Kalmeta izbjegava riješiti odvodnju oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka.

Održavanje gradskih prometnica je u nadležnosti grada Zadra kao i ulica Đure Basaričeka zbog čega su se građani već obraćali gradonačelniku i Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti da se riješe oborinske vode u ulici Đure Basaričeka, ali do danas nije riješen navedeni problem.

Stanovnici ulice Đure Basaričeka kako bi sto posto bili sigurni da je ovaj problem i njegovo rješavanje pod ingerencijom Grada Zadra, obratili su se Ministarstvu poljoprivrede, Upravi vodnog gospodarstva koje je obavilo inspekcijski nadzor i poslalo svoj odgovor.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava vodnog gospodarstva: Grad Zadar je dužan trajno i kvalitetno riješiti problem


Odgovor Ministarstva poljoprivrede, Uprave vodnog gospodarstva u vezi problema odvodnje oborinske vode u naselju Plovanija u Zadru


- 19:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.02.2014., petak


Željko Lončar (HDZ) vs Klarić-Marić (SHZ)
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Željko Lončar (HDZ) vs Klarić-Marić (SHZ)

25. veljače (utorak) 2014. godine u 9 sati u Općinskom sudu Zadar



Izvješćujemo hrvatsku javnost da će se glavna rasprava temeljem privatne tužbe zbog klevete (uništenja Regionalne veletržnice Benkovac) koju je podnio Željko Lončar, bivši predsjednik nadzornog odbora Regionalne veletržnice Benkovac protiv predsjednika podružnice SHZ-a Benkovac Mira Klarića i predsjednika podružnice SHZ-a Zadar Miljenka Marića, održati 25. veljače (utorak) 2014. godine u 9 sati u Općinskom sudu Zadar.


Zadar, 21. veljače 2014. godina





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.02.2014., četvrtak


Zbog privatnih interesa ukinuli djelatnosti dezinsekcije, deratizacije i dezinfekcije Zavoda za javno zdravstvo Zadar
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


Zbog privatnih interesa ukinuli djelatnosti dezinsekcije, deratizacije i dezinfekcije Zavoda za javno zdravstvo Zadar




Tvrtka Ciklon d.o.o. Zadar nastala je kao posljedica ukidanja djelatnosti dezinsekcije, deratizacije i dezinfekcije, koje su bilu u nadležnosti Zavoda za javno zdravstvo Zadar. Direktorica Ciklona Jasminka Plenković bila je zadovoljna takvom poslovnom trgovinom između Zavoda za javno zdravstvo Zadar i Ciklona iz razloga što je dobila unosne poslove na području Zadarske županije.

Navedene djelatnosti dezinsekcije, deratizacije i dezinfekcije Zavod je prepustio privatnoj tvrtki za vrijeme tadašnje ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Zadar Mirjane Brnadić, bivše saborske zastupnice i Rade Bobanovića, bivšeg predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Osnivači/članovi društva CIKLON d.o.o.:
1. CIAN društvo s ograničenom odgovornošću za sanitarnu zaštitu čovjekove okoline, pod MBS: 060106148, upisan kod: Trgovački sud u Splitu, OIB: 04201603871
Split, Varaždinska Ulica 51
- član društva

2. DEZINSEKCIJA, društvo s ograničenom odgovornošću za sanitarnu zaštitu čovjekove okoline, pod MBS: 040004746, upisan kod: Trgovački sud u Rijeci, OIB: 75145286506
Rijeka, Brajšina 13
- član društva


PRILOG:

1. Obavijest o prijenosu poslova, opreme i radnika Odjela DDD sa Zavoda za javno zdravstvo Zadar na Ciklon d.o.o. Zadar, 20.01.2005. godine, potpisnica ravnateljica Zavoda Mirjana Brnadić

2. Dostava ugovora o obvezatnoj preventivnoj dezinfekciji, dezinsekciji i deratizaciji, 21.01.2005. godine, potpisnica direktorica Ciklona Jasminka Plenković





Poslano

1. USKOK-u



U Zadru, 20. veljače 2014. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
- 13:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.02.2014., nedjelja


MRAK PRIJETI RUŠENJEM PO LENJINOVOJ ŠABLONI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


MRAK PRIJETI RUŠENJEM PO LENJINOVOJ ŠABLONI



Sve susjedne države kao što je Slovenija, BIH...legalizirale su objekte prepisavši Zakon iz 1968. godine, a samo da nebi opterećivali svoje građane. Samo u Hrvatskoj je MRAK i opterećenje njezinih građana,
Ovih dana ministrica MRAK izjavljuje da bi u narednih 60, odnosno 90 dana, bez kuće moglo ostati 600 000 ljudi.

Broj zahtjeva za legalizaciju je bio po očekivanjima iz Ministarstva drugarice Mrak i više nego što je planirano. Svi lijepo i sretno trljaju ruke. Pa zašto onda Mrak na oči? Neki su već legalizirali svoje objekte, imali pripremljenu dokumentaciju i spremnu hrpu novaca za skupe geodete i arhitekte, te plaćanje ostalih dažbina.

Ali, ostalo je 600 000 nepotpunih zahtjeva. Idu prvo opomene na 30 dana, pa još 30 dana za kompletiranje spisa i realizacije legalizacije ili vam se u protivnom poništava zahtjev za legalizaciju. Pitali se ona, zašto su te dokumentacije nepotpune. Pa ljudi su predali, da kupe vrijeme, jer NEMAJU NOVACA za legalizaciju, ali njihova prijeteća i zastrašujuća poruka o kaznama, natjerala je ljude da prijave svoje objekte za legalizaciju. I dalje MRAK prijeti rušenjem 600 000 objekata po Lenjinovoj šabloni. Do kada?

Vlada RH je osnovala Agenciju za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, i za v.d. ravnatelja Agencije izabrala Roberta Kučinića, istaknutog člana HNS-a, čijoj stranci pripada i ministrica MRAK. Toliko su se navikli i osladilo im se orgijanje na račun Hrvata da su izgubili osjećaj grijeha, osnovavši Agenciju za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada.


Zagreb-Zadar, 16. veljače 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2014., srijeda


NEZASTARJEVANJE PRETVORBE DALME ZADAR
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
I

UDRUGA BIVŠIH ZAPOSLENIKA SOLIDARNOST ZADAR


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NEZASTARJEVANJE PRETVORBE DALME ZADAR



Ustavne odredbe definirale su da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a to se odnosi i na DALMU ZADAR.
Bivši radnici podigli su niz prijava za gospodarski kriminal i traže da se ispitaju svi članovi uprave, nadzornog odbora i pojedinci koji su kriminalan način skrivili propast DALME ZADAR.
Državni ured za reviziju utvrdio je da pretvorba i privatizacija bivšeg društvenog poduzeća Dalma holding Split u čijem je holdingu bila udružena i DALMA ZADAR, nije obavljena u potpunosti u skladu s odredbama Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća.

Bivši radnici DALME ZADAR u posjedu su dopisa o STANJU U DALMI ZADAR koje im je dostavio Ante Giljanović, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalma holding Split, a koji dostavljamo hrvatskoj javnosti.

STANJE U DALMI ZADAR

«Dalma-Zadar» d.d. Zadar je pravni sljednik «Dalme-OOUR Zadar», upisana u registar Trgovačkog suda u Splitu kao pravna osoba s cjelokupnom imovinom kao temeljnim kapitalom.
Iako je izrađen program pretvorbe i na vrijeme dostavljen Hrvatskom fondu za privatizaciju do danas nije dobiveno rješenje od HFP o odobravanju pretvorbe.

«Dalma» d.d. Split upisala se 27.05.1994. godine u registru Trgovačkog suda u Splitu kao jedini vlasnik «Dalma-Zadar» d.d. Zadar za cjelokupni iznos kapitala u dionicama bez ikakva dokumenta koji dokazuju vlasništvo. Nezavisni sindikat Dalma holding Split je u ime grupe radnika pokrenuo spor kod Trgovačkog suda u Splitu radi brisanja upisa «Dalme» d.d. Split kao vlasnika ««Dalma-Zadar» d.d. Zadar.

«Dalma» d.d. Split je koncem 1994. godine osnovala trgovačko društvo «Dalma – ZD» d.o.o. Zadar sa sjedištem na istoj adresi kao i «Dalma-Zadar» d.d. Zadar. Za direktora društva «Dalma – ZD» d.o.o. Zadar upisan je Neven Lacić, koji je ujedno direktor «Dalme-Zadar» d.d. Zadar. «Dalma – ZD» d.o.o. Zadar i «Dalma-Zadar» d.d. Zadar nemaju ništa zajedničkog osim što je ista osoba direktor u oba društva.

«Dalma» d.d. Split je početkom 1995. godine prodala «Dalma - ZD» d.o.o. Zadar FRANJI PAŠALIĆU. U trenutku prodaje «Dalma - ZD» d.o.o. Zadar nije imala nikakvih nekretnina niti ijednog zaposlenika.

Nakon kupoprodaje «Dalme - ZD» d.o.o. Zadar Neven Lacić, direktor oba društva je svu imovinu «Dalma-Zadar» d.d. Zadar dao u posjed «Dalma - ZD» d.o.o. Zadar bez ikakva pravnog posla. Također, svu robu koja se nalazila u prodajnim prostorima «Dalma-Zadar» d.d. Zadar, nakon sniženja prodajnih cijena prenio je u «Dalma - ZD» d.o.o. Zadar (tada već privatno društvo) koja nije do danas plaćena i vodi se knjigovodstveno kao roba na zalihi.
Radnici su bez znanja i pristanka raspoređeni iz «Dalma-Zadar» d.d. Zadar u «Dalmu - ZD» d.o.o. Zadar.
FRANJO PAŠALIĆ, vlasnik «Dalme - ZD» d.o.o. Zadar, odnosno tvrtka «Dalma - ZD» d.o.o. Zadar nezakonito posjeduje, koristi i daje u zakup nekretnine koje su u vlasništvu «Dalme-Zadar» d.d. Zadar, i kao takve upisane u zemljišnim knjigama, ili pak na pravnog prednika.

«Dalma - ZD» d.o.o. Zadar nezakonito ostvaruje dobit od sredstava koja dobiva od iznajmljivanja poslovnih prostora «Dalme-Zadar» d.d. Zadar, kojim sredstvima FRANJO PAŠALIĆ plaća svoje dugove prema «Dalmi» d.d. Split.

Sa štovanjem,


NEZAVISNI SINDIKAT DALMA HOLDING SPLIT
Predsjednik
Ante Giljanović

Poslano

1. Vladi Republike Hrvatske
2. Državnom odvjetništvu RH
3. USKOK-u


U Zadru, 12. veljače 2014. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
I
UDRUGA BIVŠIH ZAPOSLENIKA SOLIDARNOST ZADAR

PRILOG:
Dopis - Stanje u Dalmi Zadar, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalma holding Split Ante Giljanović


Ante Giljanović, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalma holding Split : Stanje u Dalmi Zadar

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.02.2014., četvrtak


ZABRANITI DJELOVANJE SVIM SAVEZIMA I STRANKAMA KOJI NARUŠAVAJU HRVATSKO OPĆE DOBRO
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZABRANITI DJELOVANJE SVIM SAVEZIMA I STRANKAMA KOJI NARUŠAVAJU HRVATSKO OPĆE DOBRO



Nadležne institucije RH dužne su otpočeti s lustracijom, prema zapadnoeuropskim stečevinama i dogovoru po uzoru na zapadnoeuropske države, da se zabrani djelovanje pojedincima kao i strankama nastalim po mjerilima okupatora Hrvatske, kao i svim savezima i strankama kojima upravljaju pojedinci nostalgičari okupatora koji i dalje narušavaju hrvatsko opće dobro.

Elite jednako preko lijevih i desnih stranaka iscrpljuju narod (a produžene ruke okupatoru – eksploatatoru ne vide da su i same žrtve dok se poigravaju vlastitom zajednicom) preko poreza i raznih nameta samo zbog orgijanja koje im se toliko omililo. Eksploatatori nisu desni ili lijevi već samo eksploatatori, to je istina kojoj ne treba ništa dodati.

U Hrvatskoj lijeva i desna stranka su sredstvo zbog cilja elita, svrha kastama staležima i elitama W. Mills kaže da se elite vrte u krugu i prema potrebi samo međusobno zamjenjuju uloge u vlasti.
Stranke i savezi kada je narod manje osviješćen samo su mamac i podrška elitama koje su uvijek u vrhu po statusu i materijalnim bogatstvima.

Zbog tradicionalnog poimanja mase su lijevu stranu (stranku) poistovjetile s grubom materijom, jer okupatorima je tako prikladnije s napomenom da to nije pravilo. Jer kada treba i kada je prikladno zlo, tj. okupatori i eksploatatori u janjećoj koži koriste se i desnom strankom.
Loša iskustva koja su i danas kao opomena pokazuju da na hrvatskoj političkoj sceni elite kada izližu jareću kožu uzimaju janjeću ili obrnuto prema potrebi, a čime se želi pokriti lijeva ili desna stranka.

Za uočiti je u zadnjih 20 godina da se elite brojčano povećavaju i sve raskošnije žive dok se hrvatska država u inozemstvu sve više zadužuje. Utoliko, hrvatske elite su silno angažirane oko rasprodaje preostale nacionalne imovine.

Narod se treba oslanjati samo na pojedince po djelima i biografiji koji hoće biti odgovorni za preuzete dužnosti.

Neka se krene po svim županijama i općinama u Hrvatskoj i provede lustracija, što očekuju od Hrvata civilizirani narodi, da bi ih prihvatili u svoje društvo.



Zagreb-Zadar, 6. veljače 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2014., ponedjeljak


LUSTRACIJOM U IME ŽIVOTA HRVATA
LUSTRACIJOM U IME ŽIVOTA HRVATA



Misao se demonstrira, preko jezika, kao odraz duha, a duh uvijek ukazuje, pokazuje, regulira . . . po žrtvovanju prema pravilima života, po svakoj duši radi ravnanja. Zato ova poruka, pouka treba bezdušnicima, jer leševi više ne mogu shvatiti niti prihvatiti.

Dakle, spodobe, leševi očiti su
primjeri kao žrtve po svojoj volji . . ., jer su sebe svodile i svode na
neproduhovljenu materiju, a slično sličnom teži. Eto kako hrvatski sofisti ne znaju kako je sofizam nastao i zašto je opako zlo. Na hrvatskim prostorima, jednom se pojavljuje kao orijuna, drugi put kao početnici-janjičari, treći put kao UDB-a pa kontinuirano narušavaju hrvatsko biće, naročito pomoću SPC kao mentora Srbima i prije 1918. godine.

Izmrežili su se pa provode svoje želje preko raznih saveza i stranaka, kao produženih ruku,svoje avangarde lutalica, pionira i inih misionara koji vršljaju po Hrvatskoj i svijetu.

Toliko su se navikli i osladilo im se orgijanje na
račun Hrvata da su izgubili osjećaj grijeha, pa su tako postali skloni
lažima, krađi i ubojstvima. Ali zlu ovako ili onako dođe kraj pa završe kao smeće, što svaka duša primijeti i ocijeni po zdravom razumu, jer je i očigledno.

A bezdušni leševi, kao masa su bezimeni, mafija, i dalje bi
vladali . . . i urušavali život, i više, otpisali bi Srbima ratne štete koje
su prouzročili po Hrvatskoj, kao znak odanosti prema njima, U ZAMJENU SAMO DA IM POKAŽU MASOVNE GROBNICE HRVATA, I TAKO BI OBEZVRIJEDILI ŽRTVE HRVATA, KOJI SU SE UZORNO ŽRTVOVALI ZA SLOBODU, ŽIVOT SVOGA NARODA.

Za orjunaše, početnike i UDBU nema nade jer su nastali po neredu, nisu se obratili pa će po neredu i nestati, tako je zlo završavalo kroz sva vremena,a što je opomena čovjeku na Zemlji.

Evo, dogodila se još jedna velika oluja, kao posljedica epidemije iz
žarišta! Hrvatska pravoslavna crkva po pravilima pravoslavlja napokon je počela djelovati u Hrvatskoj, da bi se napokon ugasila žarišta SPC iz kojih se širila epidemija na Hrvate diljem hrvatskih zemalja.

Uzorno ponašanje čovjeka je odraz reda, posljedica je samokritičnosti u odnosu na pravila života, potiče žrtvovanje za drugog čovjeka, besmisleno življenje dovodi čovjeka u iskušenja da zlo radi pa se uruši,i dalje ne živi, jer je narušio sklad pravila života. Tako čovjek postane spodoba, leš koji širi neugodne mirise dok se ne pokopa.

Hrvatska ološ - kao opomena skupa s okupatorima Hrvatske, igrala je na anacionalnu kartu, radi osobne koristi kao postvarene lešine.

Zavarano, puno pojedinaca tako se odmetnulo od života, bilo da su postali janjičari ili na drugi način prodali dušu radi materijalnih sitnica. Što se dogodilo Supilu i Trumbiću, Blaževiću, Savki i Tripalu, što se dogodilo Šuvaru i Račanu,
jednako su svi poslužili zlu kao beživotne figure, sudjelovali su s
okupatorima u raznim konstrukcijama i suportirali zlo - mortalitet . . ., a nastavljaju njihovi pioniri iste kvalitete po genima, što demonstriraju na terenu - lukavo vladaju i urušavaju Hrvatsku. Ne shvaćaju da je prokletstvo ne zastupati ono što čovjek jest, pa postanu bezimeni leševi, ništa.

Konkretno kako Savka Dabčević Kučar tako i Miko Tripaklo, po instrukcijama, potom zaslugama, pod nadzorom velikosrba prema velikosrpskim željama, zasluženo su bili miljenici, jednog od dvojnika "tita" meštra.A ostali su na tom tragu sve dok nisu pokopani kao leševi.Tumarali su s crnogorskom tajnom milicijom koja je kontrolirala hrvatske otoke i priobalje. Isto kao što je hrvatsko kopno kontrolirala srpska milicija.

Pioniri, beživotna materija, radio isto lažu i kradu, što se odražava u
Hrvatskoj, pa nema zadovoljstva, nema rađanja, utoliko žene, perfidno
zavarane prividom, prihvaćaju funkcije za koje nisu. Sve u svemu smišljena je diverzija na Hrvatsko biće i kada muškarci obnašaju funkcije za koje nisu po kvaliteti, a čovjek se predstavlja da se vidi koliko je za neku funkciju.

U skladu s pravilima u ime života, treba lustracijom suočiti svakog
pojedinca njegovom sudbinom da se vrati u život, da bude ono što jest,a ne da materijalnim trovanjem postane ono što nije, zapravo ništa.

Znači, izgubljeni sinovi su prevareni za život, jer su zaobišli vrijednosti radi pukih materijalnih koristi, vladali bi, krali i dalje onesvješćeni leševi bili samo zbog materijalnih koristi.

Onesvješćeni leševi, kao puki operativci, ne znaju da su žrtve žarišta -
stvorenih od raznih tendencioznih okupatora, i pomoću njihovih Crkvi kako bi Hrvate prevarili. Ove konstatacije pokazuju, posebno zadnje stoljeće, da Hrvati spoznaju po žrtvovanju, po milosti prepoznaju zlo ispod raznih maski.

Dakle, potrebno je bitno čuvati dok se pojedinci konstantno lustriraju u vlastitoj zajednici, radi povratka na put života. A bezdušni nevjernici boje se fizičke torture, jer su sami fizički uništavali Hrvate, kada god im se ukazala prilika.

Naučili su da bez nereda nema novca i drugih materijalnih koristi,
iskušenjima ne odole bezdušni.

Udruženi hrvatski janjičari i ovosvjetski mešetari, na razne načine
eksploatiraju Hrvate, velika prepreka su im i hrvatski običaji koje na razne načine žele uništiti, a zna se da je manje štete kada se uništi selo. Jer, nakon što se unište običaji kao izrazi vrijednosti lako se uništi selo, što se potvrđuje po Hrvatskoj.

Po takvim šablonama zlu se osladilo, sklono je i danas pomoću straha
reducirati Hrvate padom nataliteta, drogom i iseljavanjem. . . .

Za ukupno djelovanje i pored ocjene civiliziranih naroda kako hrvatski Predsjednik tako i Premijer, su ocijenjeni ocjenom smeće, svejedno bi pomoću psihologije za mase, pomoću sredstava za javno priopćavanje Hrvatima i dalje prali mozak, pa da ih uvjere u suprotno i ponovo izaberu sebi za vladare.

Sve ukazuje da su nadležne institucije dužne otpočeti s lustracijom, prema zapadnoeuropskim stečevinama i dogovoru po uzoru na zapadnoeuropske države, da se zabrani djelovanje pojedincima kao i strankama nastalim po mjerilima
okupatora Hrvatske, kao i svim savezima i strankama kojima upravljaju pojedinci nostalgičari okupatora koji i dalje narušavaju hrvatsko opće dobro.

Izručenje jednog za lustriranje u Njemačku, trebao bi biti početak da
se krene po svim županijama i općinama u Hrvatskoj i provede lustracija, što očekuju od Hrvata civilizirani narodi, da bi ih prihvatili u svoje društvo.




Split - Zagreb, veljača 2014. godine





Dr.sc, Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog
duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život

- 20:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ministar Hajdaš Dončić izdao naputak upravi HŽ Carga da ne donosi nikakve odluke bez suglasnosti potencijalnog rumunjskog kupca Feroviar Roman
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Ministar Hajdaš Dončić izdao naputak upravi HŽ Carga da ne donosi nikakve odluke bez suglasnosti potencijalnog rumunjskog kupca Feroviar Roman



Više su nego zanimljive neke podudarnosti oko hrvatskog HŽ Carga kojih je toliko puno da i onima neupućenima ne mogu ne pobuditi znatiželju ili, bolje rečeno, sumnju. Više su nego zanimljive neke činjenice, a da se i najravnodušniji ne bi zapitali – kako je to moguće? Više je nego očito da pojedinci, ako baš ne guraju HŽ Cargo u propast onda bar gledaju kako ga netko drugi gura, a da bi zainteresirani, dakle i radnici, mogli šutjeti.

Priča počinje ne tako davno – 2008 ili 2009. godine. Biserka Robić je direktorica, kako je govorila, uspješnog trgovačkog društva Agit d.o.o. koje je u 100-postotnom vlasništvu HŽ Carga d.o.o. i koje se bavi organizacijom prijevoza tereta. Priče o uspješnom Agitu punile su novinske stupce dok su istovremeno istražne dosjee kriminalističke policije punile informacije o tome što se uistinu u toj tvrtci događa. Na kraju sve izlazi na vidjelo, a gospođa Robić dobiva, recimo to tako, crveni karton u Agitu, a samim tim i u HŽ Cargu, da bi sve to nešto kasnije završilo pravomoćnom presudom i zatvorskom kaznom za istu kao i za čelnika HŽ-a Davora Kobaka.

Dodajmo ovdje jednu informaciju koja će, kasnije tijekom ovog teksta postati zanimljivom – predsjednik Nadzornog odbora Agita (dakle, tijela koje nadzire Upravu) u vrijeme dok se gospođa Robić i gospodin Kobak, kako je pravomoćna presuda rekla, malo zaigrali s Agitovim i Cargovim kunama, eurima i pokojim dolarom, bio je Zlatko Martić, dipl.ing., isti onaj koji je od prošle godine direktor istog tog Agita, isti onaj koji je u međuvremenu postao i član Uprave HŽ Carga, ali i Uprava-direktor Agita i to kao faorit ministra Hajdaša Dončića.

Dakle 2012. godine na čelo Agita dolazi mlad manager, pun energije, čovjek koji će promijeniti smjer posrnulog Agita, čovjek koji je već jednom bio u Agitu, ali kao predsjednik Nadzornog odbora – Zlatko Martić. Kriza je u cijeloj Europi. Tada je tek prošlo nešto više od pola godine njegovog rukovođenja firmom i valjalo je sačekati kako bi se vidjela cjelovitija slika. Godina je na kraju prošla, rezultate smo nekako iskopali (pa ih sada navodimo), a plaća u HŽ Cargu sve više i više kasni dok se istovremeno novinski stupci opet, taman kao i one 2008., pune tekstovima o velikim uspjesima Agita.

Uistinu, 2012. godina je bila teška i Agitu, a time i HŽ Cargu. Promet je padao i padao. Dugogodišnji korisnici usluga Agita, a time i HŽ Carga, otkazivali su ugovore jedan za drugim. Gotovo milijun i pol tona koje su se do tada uredno naplaćivale otišlo je od Agita, a time i HŽ Carga. No, pitanje je jeli kriza bila tomu uzrok? Možda, ali recimo tvrtka Expres Interfracht, koja se bavi istom djelatnošću kao i Agit, iste te 2012. godine bilježi rast od 4, ne posto, nego puta, rast dakle od 400%!?.Isto tako povečavaju se potraživanja prema željeznicama FBIH na vrtoglavih 5,5 miliona eura, prema kompaniji Salius vlasnika Željka Raguža na više od 5,2 miliona kuna (pristup dugu-čisti kriminal), prema kompaniji Brki od više od 5,0 miliona kuna vlasnika gospodina Brkljače (osuđivanog za prevare), nepokretanje ovršnog postupka protiv kompanije Interšped i njenog vlasnika Mate Stojića (brata Brune Stojića) na iznos od 20 miliona kuna (postupak vodi odvjetničko društvo Smolčić čiji ured je bio u prostorima Mate Stojića-namjerno nije provedena ovrha kako bi gosp.Stojić imao vremena prodati nekretnine, jer prijašnja uprava je pokrenula stečaj protiv Interšpeda i vlasnika M.Stojića), gubitak PJ Dom Expres od 13 miliona kuna (tu poslovnu jedinicu okružili pravomočno osuđena osoba po imenu Josip Marić koji se hvali da sve radi po nalogu Ljubičića zvanog Šveps-cijeli vozni park od nekoliko desetaka kamiona(44) i cijeli posao prepušten familiji Ljubičić,a vozila je preuzeo nakon četiri godine leasinga koji je otplatio Agit).

Dok Agit pada,pada i HŽ Cargo tj.glavni uzrok stanja u HŽ Cargu najvećim je dijelom u Agitu tvrtki kčeri HŽ Carga te osobno ministru Hajdašu Dončiću koji je gosp.Martića i gosp Hanžeka imenovao članovima Uprave HŽ Carga,a imao je saznanja o svim gore nabrojanim stvarima i od nekih svojih ministara kolega(Kotromanović koji je čak zvao pred.Milanovića da ne imenuje Zlatka Martića).

102 milijuna je službeni dug Agita prema HŽ Cargu u mjesecu prosincu 2013. Plaća, koja u masi u HŽ Cargu iznosi oko 30 milijuna kuna, kasni već permanetno godinu dana,a HŽ Cargo se svaki mjesec zadužuje ili od svojih korisnika uzima unaprijed novac za neizvršeni prijevoz (to ne može u nedogled),a i Sindikati upućuju pismo Upravi HŽ Carga i ministru Hajdašu u kojem traže da se plaća isplati, a novac namakne od Agita koji je, iako u 100-postotnom vlasništvu HŽ Carga, daleko najveći Cargov dužnik.

U pismu sindikata se između ostaloga kaže:

„Poštovana gospodo,
kako do danas nije isplaćena plaća u HŽ Cargo d.o.o. koja u masi iznosi oko 30 milijuna kuna, slobodni smo zatražiti od Vas da blokirate račun tvrtke Agit d.o.o. koja je tvrtci koja Vam je povjerena na upravljanje (HŽ Cargu) dužna po našim saznanjima preko 100 milijuna kuna, tj. preko tri mjesečne plaće.
Podsjećamo Vas da je u Agit za vrijeme ove Uprave provođeno zapošljavanje dok smo u HŽ Cargu bili prinuđeni na smanjivanje broja zaposlenih unatoč tehnološkim potrebama. Također, iz medijskih istupa predsjednika Uprave Agita, mr.sc. Zlatka Martića, saznajemo kako je Agit tvrtka u usponu i kako su njeni poslovni rezultati zadivljujući, dok istovremeno konstantno čitamo o poslovnim neuspjesima HŽ Carga, iako je Agit dužan HŽ Cargu više novaca nego li je HŽ Cargu potrebno da isplati tri mjesečne plaće za sve svoje radnike. Također, podsjećamo Vas da je dug Agita prema HŽ Cargu za vrijeme rukovođenja gospodina Martića narastao desetak puta (do njegova dolaska nije prelazio preko 10 milijuna kuna).
Stoga, poštovana gospodo iz Uprave HŽ Carga, a napose Vi gospodine Zlatko Martiću (Vi ste, dakako, isti onaj Zlatko Martić koji je predsjednik Uprave „uspješnog“ Agita zbog kojeg mi ne dobivamo plaću), tražimo od Vas, ma kako god to apsurdno zvučalo, da javašluku i neplaćanju Agita d.o.o. stanete na kraj i da se prisilno naplatite kako bi radnicima koji vrijedno i marljivo odrađuju posao u HŽ Cargu počeli na vrijeme isplaćivati plaću umjesto da se Agit po medijima hvali neviđenim uspjesima.“

Dakle gotovo se ništa od onoga što Agit ugovori, a HŽ Cargo preveze od točke A do točke B, ne naplati. Pa je onda netko dužan Agitu, Agit Cargu, a Cargo mora kupiti gorivo, platiti struju, platiti trasu, popraviti lokomotive i vagone i – možda nekima beznačajno, ali nama jako bitno – platiti radnike! A ono što se na vrijeme plaćalo i donosilo pozamašan broj neto-tonskih kilometara, to sada organizira između ostalih i tvrtke kčeri budučih operatera želježničkog prijevoza(bit će ih najmanje 3-4), a HŽ Cargo – i to samo do dolaska tih operatera u Hrvatsku – služi doslovno kao podizvođač koji dobije mrvice, dok vrhnje završava negdje drugdje. Ne treba biti posebno inteligentan da bi se zaključilo da će, u trenutku kad se pojave i drugi operateri u Hrvatskoj, HŽ Cargo će izgubiti i fizički prijevoz svega (ili bar gotovo svega) što sada organiziraju tvrtke kćeri budučih operatera.
Postavlja se pitanje rada uprava i ministra kao skupštine ili se to radi namjerno.

Da nije slučajno govori i pismo Slaviše Lazića, direktora tvrtke Agit 2008 u Beogradu, koja je u 100-postotnom vlasništvu Agita pa time i HŽ Carga. Agit 2008. je osnovan s namjerom da u Srbiji ugovara poslove i na taj način indirektno proširuje utjecaj HŽ Carga kako bi Cargo postao jak regionalni igrač.

U pismu upućenom Upravi-direktoru Agita Zlatku Martiću, Slaviša Lazić između ostaloga piše:

“Vama je veoma dobro poznato da je Agit-2008 osnovan pre nešto više od četiri godine i da za svo to vreme, sem prve godine, ostvaruje veoma dobre poslovne rezultate. Sve je ovo vama bilo nedovoljno, pa ste pokušavali na sve načine da nas ili ukinete ili eventualno organizujete kao predstavništvo. Zašto? Zbog čega vama nije odgovarala firma koja pošteno radi svoj posao, sa dobrim rezultatima, predstavlja AGIT na ovom prostoru u najboljem svetlu, pa ako hoćete i kao državna firma i Republiku Hrvatsku? (…)
Setićete se da sam vas nekoliko puta upozoravao da vaši zaposleni iz Zagreba umesto da rade sa nama, poslove usmeravaju na našu konkurenciju u Srbiji a nas koriste kao probni balon pri utvrđivanju cena sa drugima?? Vi, ne da niste ništa preduzeli protiv ovakvih pojava, nego ste bili glavni protagonista istih. Čije vi interese zastupate? Vaše lične, ili interese konkurencije ili interese firme. Kako je ovo relativno malo tržište jasno vam je da su do nas dolazile informacije da naša konkurencija radi sa vama poslove po cenama koje su, gle čuda, više od naših. Možda vam sada izglada nemoguće da će neko pregledom ponuda i ostvarenih poslova kod vas u firmi doći do veoma interesantnih podataka, ali će se to sigurno desiti.
Kako sam se ja usprotivio ovakvom ponašanju, jasno mi je bilo da ću trpeti posledice. Ali da li ste stvarno očekivali da ću da pređem preko činjenice da pokušavate da uništite jednu dobru firmu zarad svojih sebičnih ličnih interesa? Postavljanjem nekog vašeg poslušnika na mesto direktora Agit-a 2008 bi trebalo da vam obezbedi dodatnu slobodu poslovanja na ovom tržištu bez ikakve kontrole a u korist naše konkurencije. Jasno je meni da vama Agit služi kao prolazna stanica za zgrtanje što više novca bez obzira na posledice ni po firmu ni po zaposlene, kao što je i vama jasno da kod novog vlasnika nemate šta da tražite.“

Zanimljivo je ovdje dodati da je, omiljeni poslovni partner Agita d.o.o. u Srbiji, umjesto Agitove tvrtke „Agit 2008“ Beograd, postao TCL, koji je, kako je u pismu i napisano, skuplji što u prijevodu znači da ostaje manje novca za HŽ Cargo. A TCL se bavi istim poslom kao Agit, dakle organizacijom prijevoza, a na web stranici (www.tcl.rs) mu jasno piše da je u vlasništvu OBB-a (RCA je dio OBB-a), jednako kao što je Agit u vlasništvu HŽ Carga. Valjda je, sada jasno u čijem je vlasništvu i BH Team i Expres Interfrcht, zamjenski poslodavac za kriminal u Agitu osuđene Biserke Robić, isti onaj Expres Interfrcht koji je u 2012. preuzeo lijepe poslove od Agita i tako unaprijed, vrlo vjerojatno, dobro pozicionirao RCA kada se pojavi u Hrvatskoj, a Agitu (a time i HŽ Cargu) ostavio manje-više tržišno ne naplativo smeće?

I na kraju dodajmo začin ovom obroku informacija. Direktor Express Interrachta u Hrvatskoj, dakle direktor koji je zaposlio Biserku Robić kad je dobila otkaz u Agitu, direktor koji je 2012. povećao tržišni udio svog vlasnika (RCA) u Hrvatskoj za nekoliko puta dok je Agit gubio, je – ni manje ni više – nego bivši direktor Carga u Hrvata (2000-2003)Damir Vukuć.

Nakon neuspjele privatizacije Rumunjskog Carga CFR Marfe od strane Grampet grupe kontraverznog poduzetnika Gruia Stoice, i ako se je znalo da Grampet grupa nema novac da to završi (tvrdnja predsjednika Rumunjske Train Basecu) naš ministar Hajdaš Dončić se i dalje sastajao sa Stoicom (koji ga je u jednom tisku već i naveo kao svog prijatelja) i razgovarao o nastavku privatizacije u Hrvatskoj iako je znao da je to nemoguća misija.

No našeg ministara to nije previše brinulo što je Stoica postavio nekoliko ultimativnih uvjeta koje bi vlada trebala prihvatiti iako je Rumunj dao obvezujuću ponudu.
Jedan od najtežih uvijeta je otpuštanje 1700 djelatnika HŽ Carga kao tehnološki višak uz isplatu otpremnina koje po djelatniku u prosjeku iznose 120.000,00 kn ili ukupno preko 200 milijuna kuna, a taj iznos bi trebala platiti vlada (Hajdaš je čak i smjenio komplet upravu HŽ Carga jer to nije provela).

Ostali uvijeti koje Stoica postavio prema Hajdašu su : raskid sporazuma sa udrugom branitelja, raskid sporazuma sa sindikatom strojovođa, pokrivanje gubitka za 2013 godinu, riješavanje statusa nekretnina, garancija vlade za sudske sporove,garanciju vlade za cijenu trase u sljedećih pet godina,garanciju za obveze i potraživanja za povezana društva jer ista nisu usklađena,otpis kredita PBZ-a u iznosu od 28 miliona eura (kredit koji nije od HŽ Carga već je preuzet po nalogu MF radi smanjenje deficita).

S obzirom na ovakve uvijete koje je postavio Stoica, njegove obvezujuće ponude i odluke Vlade pod kojim uvijetima se može sklopiti prodaja 75% udijela (inaće naša vlada nije donijela nikakav rok u kojem bi kupac trebao potpisati ugovor) , konačno je prošli tjedan shvatio i naš ministra Hajdaša tj. ako pristane na uvijete Stoice za predvidjeti je da će i kod nas doći do nove afere kao i u Rumunjskoj te otkazao Rumunju daljnje pregovore.

Isto takva ultimativna privatizacija od strane Grampet grupe pokušana je u trećem mjesecu 2011 u Crnoj Gori za tvrtku AD Montecargo, no tenderska komisija nije prihvatila ultimatum Grampet grupe (da im država osigura monopol na želježničkoj mreži)te prekinula privatizaciju i otkazala pregovore sa Grampet grupom.

Zaposlenici HŽ Carga, luke (posebno luka Rijeka i Ploče),Ina,Petrokemija ,Cemex,Viro,Hrvatske šume,Đuro Đaković zabrinuti su za sudbinu HŽ Carga,jer ako HŽ Cargo ode u stečaj bit će ugrožene egzistencije 3000 radnika, proizvodnje u najvažnijim privrednim subjektima kao i robni tokovi roba koji su već skrenuti sa naših koridora i vrlo teško ili nikad ih više nećemo moći vratiti.

Trenutno HŽ Cargo svakim danom gubi bitku sa prihodima,likvidnošću i adekvatnošću kapitala tj.gubitak trenutno iznosi 51,4% visine temeljnog kapitala,a plače su stalno ugrožene i pitanje mjeseca kada će izostati,a i novi pred tri mjeseca imenovan direktor HŽ Carga Danijel Krakić unazad dva dana ponudio je ostavku ministru Dončiću(imenuju se ljudi koji nisu dorasli zadaći),a doznajemo da je novi kandidat Robert Frdelja ,inače Frdelja je poznat po tome što je specijalista za slanje firmi u stečaj,a to je učinio za Gredelj.

Prema informacijama veliki gospodarski subjekti i ključni korisnici usluga HŽ Carga iskazali su incijativu i interes za preuzimanje HŽ Carga zajedno sa dva FGS fonda i zaposlenicima HŽ Carga. Incijativa je upučena ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljku,Dončiću ,a i GSV-u kao i sindikatima.

Ministar Hajdaš Dončić treba priznati da je slomio zube na HŽ Cargu tvrtki koja je prva išla u privatizaciju u mandatu ove Vlade tj. privatizacija HŽ Carga nije uspjela(velikim djelom za to osobno snosi odgovornost), jer kod procijene strateškog partnera koji je bi bio najpovoljniji za HŽ Cargo nije bilo znanja ,volje ili su se vodili nekim drugim interesima koji javnosti nisu poznati,da je 2012 i 2013 ostvaren gubitak veći od 400 miliona kuna i da unutar zadnje dvije godine treća uprava se postavlja u HŽ Cargu.

HŽ Cargo bi već trebao biti u predstečajnoj nagodbi, jer su se stekli svi zakonski preduvijeti za isto tj.nedostatna adekvatnost kapitala ili gubitak veći od 52 % temeljnog kapitala i nelikvidnost . Dakle sadašnja uprava je već u kaznenoj zoni odgovornosti jer nisu poduzete mjere za riješavanje adekvatnosti kapitala i financijske konsolidacije.
Ukoliko se ne poduzmu te mjere oko ova dva pitanja i potpuno novog programa restrukturiranja, HŽ Cargo ne može izbjeći stečaj.

Dakle sve ovisi o vlasniku tj.Vladi RH (Linić se već složio oko spasa HŽ Carga no Dončić ne, pa je izbio i sukob ministara oko daljnje sudbine HŽ Carga), a kao odgovorni vlasnik bi trebao procijeniti ukupnu situaciju i pokušati sačuvati HŽ Cargo tj.restrukturirati, dovesti do održivog poslovanja i tada ga ponovo pokušati privatizirati ili naći pravog strateškog partnera bez prava na ponavljanje pogreške kao što je napravljena po ovom natječaju za privatizaciju HŽ Carga,a ne da ministar Hajdaš izdaje naputak upravi HŽ Carga da ne donosi nikakve odluke bez suglasnosti potencijalnog kupca Feroviar Romane iako sa njima nismo imali ni potpisan ugovor o kupnji HŽ Carga.



Zagreb-Zadar, 3.veljače 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.02.2014., nedjelja


Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, nije upisana u Evidenciju vjerskih zajednica kao cjelovita vjerska zajednica, nego su upisani njezini organizacijski oblici
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, nije upisana u Evidenciju vjerskih zajednica kao cjelovita vjerska zajednica, nego su upisani njezini organizacijski oblici

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U HRVATSKOJ: Njezino je središnje upravno tijelo u Beogradu, a u Republici Hrvatskoj upisani su samo njezini organizacijski oblici, njih 428

http://www.reformator.hr/Pdf/Vjerske%20zajednice%20u%20Hrvatskoj%20Loncarevic.pdf



SPC: Njezino je središnje upravno tijelo u Beogradu, u Republici Srbiji. Stoga su u Evidenciju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj upisani samo njezini organizacijski oblici: eparhije, parohije i druga tijela Srpske pravoslavne crkve koja djeluju odnosno čije je sjedište u Republici Hrvatskoj. U HRVATSKOJ IMA 428 ORGANIZACIJSKIH OBLIKA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Slučaj sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Republici Hrvatskoj, čije je središnje upravno tijelo u Beogradu, u Republici Srbiji.
Stoga su u Evidenciju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj upisane samo eparhije, parohije i druga tijela Srpske pravoslavne crkve koja djeluju odnosno čije je sjedište u Republici Hrvatskoj. No za nju nije otvorena posebna evidencija jer Srpska pravoslavna crkva nije subjekt međunarodnog prava u statusu države.

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, nije upisana u Evidenciju vjerskih zajednica kao cjelovita vjerska zajednica, nego su upisani njezini organizacijski oblici, i to na temelju čl. 2. Ugovora Vlade RH i SPC-a u RH, kojim se potvrđuje da je SPC u Hrvatskoj imala pravnu osobnost i prije stupanja na snagu Zakona, dok Episkopski savjet odnosno svaka pojedina episkopija obavještava ministarstvo nadležno za poslove opće uprave radi upisa ustrojstvenih oblika SPC-a u Hrvatskoj u Evidenciju.


Zagreb-Zadar, 2.veljače 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #