STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

28.01.2014., utorak


ODGOVOR OPĆINE STANKOVCI O NERASPISIVANJU IZBORA ZA MJESNE ODBORE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ODGOVOR OPĆINE STANKOVCI O NERASPISIVANJU IZBORA ZA MJESNE ODBORE



Općina Stankovci ima 6 osnovanih mjesnih odbora kojima je istekao mandat više od godinu dana. Zadnji put su izbori za članove vijeća mjesnih odbora u općini Stankovci održani 2008. godine.
Prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne samouprave koja ima osnovane mjesne odbore dužna je provoditi izbore za članove vijeća mjesnih odbora. Izbore za članove vijeća mjesnih odbora raspisuje predstavničko tijelo. Mandat članovima vijeća MO traje četiri godine.

Poštovani!

Sukladno Vašem upitu od 18. studenog 2013.godine obavještavamo Vas da izbori za Mjesne odbore Općine Stankovci uistinu nisu raspisani od strane predstavničkog tijela Općine Stankovci nakon isteka mandata prijašnjim Mjesnim odborima, a sve iz činjenice što se radi o značajnom financijskom opterećenju za proračun Općine Stankovci te smo mišljenja da je potrebno iznaći način da se ti izbori provedu paralelno sa nekim od predstojećih izbora na državnoj razini,a sve kako bi ostvarili značajniju uštedu u proračunu Općine Stankovci.

Slijedom navedenog obavit ćemo sve pripremne radnje u narednom razdoblju kako bi se izbori za Mjesne odbore raspisali na vrijeme i održali paralelno s izborima koji predstoje na državnoj razini.

O svemu navedenom bit ćete na vrijeme obaviješteni.

Ujedno se ispričavamo radi zakašnjelog odgovora, a sve s obzirom na činjenicu odlaska u mirovinu Pročelnika jedinstvenog upravnog odjela koji je bio povjerenik za informiranje te je bio osoba zadužena za rješavanje ovakvih upita.

Srdačan pozdrav.


Pročelnik JUO Općine Stankovci
Jelena Obratov ,dipl.iur.



U Stankovcima, 28. siječnja 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI
- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.