STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

22.08.2013., četvrtak


Odgovor Ministarstva rada i mirovinskog sustava: Općina Stankovci nije prepoznala mogućnost korištenja programa na dobrobit svog mjesta i mještana
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Odgovor Ministarstva rada i mirovinskog sustava: Općina Stankovci nije prepoznala mogućnost korištenja programa na dobrobit svog mjesta i mještana



Dostavljamo hrvatskoj javnosti odgovor Ministarstva rada i mirovinskog sustava na otvoreno pismo predsjednika podružnice SHZ- a Stankovci koje je uputio ministru Mirandu Mrsiću, 4. kolovoza 2013. godine.

Odgovor Ministarstva rada i mirovinskog sustava

Poštovana,
temeljem proslijeđenog otvorenog pisma predsjednika SHZ vezano uz korištenje programa javnog rada u Općini Stankovci, tražili smo očitovanje Područnog ureda Zadar i izjavljujemo sljedeće:

Početkom primjene svakog akcijskog plana zapošljavanja, Područni ured Zadar dostavlja sve potrebne informacije i brošure o mogućnostima korištenja programa svim načelnicima i gradonačelnicima sa zadarskog područja. Također se svake godine organizira prezentacija programa javnog rada u vijećnici Zadarske županije na koju se pozivaju svi načelnici i gradonačelnici s područja Područnog ureda Zadar.

Želimo napomenuti da su od početka primjene programa javnog rada, a kasnije i programa stručnog osposobljavanja sve općine s područja ispostave Benkovac (kojoj pripada i Općina Stankovci) koristile, a i sada koriste programe javnog rada i stručnog osposobljavanja. Jedino Općina Stankovci do sada nije koristila ni jedan program. Suradnja s načelnicima i gradonačelnicima je izuzetno dobra i nastojimo udovoljiti njihovim potrebama i programima.

Općina Stankovci, prema našoj evidenciji, ima 47 registriranih nezaposlenih osoba, od toga 19 nezaposlenih osoba je duže od 12 mjeseci na evidenciji Zavoda i potencijalno mogu biti uključene u programe javnog rada jer se radi o području od posebne državne skrbi. U evidenciji se nalaze i 3 nezaposlene osobe VŠS i VSS koje mogu biti uključene u programe stručnog osposobljavanja.

Smatramo da je Područni ured Zadar sa svoje strane učinio sve da informacije o mogućnostima korištenja programa budu na vrijeme i transparentno dostavljene svim potencijalnim korisnicima, pa tako i Općini Stankovci, o čemu svjedoči i podatak da sve općine i gradovi koje pokriva Područni ured Zadar koriste ove programe na zadovoljstvo nezaposlenih osoba i nas kao javne službe.

Žao nam je što općina Stankovci nije prepoznala mogućnosti korištenja programa na dobrobit svog mjesta i mještana, ali to na žalost ne ovisi o HZZ kao službi, već o inicijativi načelnika i lokalne zajednice.

S poštovanjem,
KABINET MINISTRA



Otvoreno pismo Mirandu Mrsiću, ministru rada i mirovinskog sustava


Poštovani ministre,

Općina Stankovci u Zadarskoj županiji, u kojoj sada ima oko 90 nezaposlenih, nije prihvatila niti jedan program javnih radova.

Načelnik općine Stankovci trebao je prihvatiti program i definirati radove, jer se isti financiraju od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a ljudi su mogli biti zaposleni.

Pitanje je što ćete Vi kao ministar poduzeti ako lokalni šerifi ne prihvaćaju program za zapošljavanje kao što je slučaj u općini Stankovci.

Čiji ste Vi ministar i koga predstavljate kada Vas načelnici općina bojkotiraju?


Poslano


1. Ministarstvu rada i mirovinskog sustava RH



U Stankovcima, 22. kolovoza 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Stankovci
Miljenko Morić

- 19:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.