STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

30.07.2013., utorak


Bajić i Linić skrivaju imena Hrvata s tajnim računima u Švicarskoj
Bajić i Linić skrivaju imena Hrvata s tajnim računima u Švicarskoj

Ekskluzivno doznajemo: CIA dostavila Bajiću i Liniću imena 178 Hrvata s tajnim računima u Švicarskoj!?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/92050-ekskluzivno-doznajemo-cia-dostavila-bajicu-i-linicu-imena-178-hrvata-s-tajnim-racunima-u-svicarskoj.html



Navodno se, među imenima tih 178 Hrvata s tajnim računima u Švicarskoj nalazi i ime Goranka Fižulića, bivšeg ministra gospodarstva iz Račanove Vlade i to na zadnjem mjestu. A tko su 177 ostalih Hrvata s te liste Bajić i Linić, za sada, skrivaju kao zmija noge. Hoće li ih neustrašivi Linić razotkriti i pribiti na stup srama kao što svakodnevno na taj stup srama njegovi ratoborni inspektori s terena 'pribijaju' vlasnike kafića i kumice s placa? Vjerojatno hoće ako među imenima s toga spiska ne bude krupnih riba, kao i onih bliskih vladajućim strukturama, a čini se da ih itekako ima

Ovih se dana u novinarskim krugovima pronijela vijest da je CIA prije izvjesnog vremena dostavila glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ministru financija i potpredsjedniku Vlade Slavku Liniću popis s imenima 178 Hrvata s tajnim računima u Švicarskoj. Iz krugova bliskih ministru Liniću nisu željeli ni potvrditi niti demantirati ovu informaciju, no, zanimljivo je da se iz tih izvora koji su bili iznimno škrti po pitanju eventualnih imena, ipak, kroz iglene uši, progurali samo jedno ime koje se navodno nalazi na tom popisu.

Riječ je o bivšem ministru gospodarstva u Račanovoj vladi i nekadašnjem moćnom vlasniku Turbo Limača Goranku Fižuliću koji se, navodno, na tom popisu nalazi na zadnjem 178 mjestu. Dakle, ako je podatak točan radi se o onom istom Fižuliću koji će zasigurno ostati upamćen jedino po dolasku biciklom u Banske dvore, tobože simbolizirajući dolazak nekog novog vremena i nekih novih vjetrova koji su trebali zapuhati nakon pobjede Račanove 'šestoglave' koalicije na siječanjskim izborima 2000. godine.

Tko se još osim Fižulića nalazi na tome popisu s tajnim računima u Švicarskoj za sada je nezahvalno nagađati. Istini za volju, u nekim se odvjetničkim krugovima, špekulira da na njemu ima i takvih kapitalaca i moćnika od kojih bi se, dospiju li njihova imena u medije, mogle zatresti gaće mnogim u Hrvatskoj. Navodno su neki od tih kapitalaca s tajnog popisa koji se posredstvom CIA-e nalazi u rukama Mladena Bajića i Slavka Linića već angažirali najzvučnija odvjetnička imena, kako bi, zlu ne trebalo, na vrijeme postavili prvu crtu obrane pred institucijama koje rade svoj posao. Prema nekim pouzdanim saznanjima do kojih je došao naš portal DORH već radi na tom slučaju i utvrđuje činjenice za pokretanje kaznene odgovornosti nad pojedinim Hrvatima zbog sumnje u pranje novca. Na tom se popisu, navodno nalaze i neki ljudi bliski pojedinim čelnicima Kukuriku koalicije, pa postoji bojazan da bi eventualna istraga, ukoliko bi se za nju ispunili svi mogući uvjeti u startu bila opstruirana od strane pojedinih visokih dužnosnika vladajuće koalicije.

Hoće li neustrašivi Linić, sukladno svojoj dosadašnjoj praksi pribiti na stup srama svih 178 imena s tajnim računima u Švicarskoj, kao što svakodnevno na taj stup srama njegovi ratoborni inspektori s terena 'pribijaju' vlasnike kafića i kumice s placa? Vjerojatno hoće ako među imenima s toga spiska ne bude krupnih riba, i onih bliskih vladajućim strukturama, a čini se da ih itekako ima.

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.