STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

19.06.2012., utorak


HRVATSKI DRAGOVOLJCI LOVCI JANJIČARA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HRVATSKI DRAGOVOLJCI LOVCI JANJIČARA

Riječ, janjičar opisuje - pokazuje neku osobu kao sladokusca janjetine - janjičara, koja jede janjce, mladunčad ovaca.

Doista, janjci kao potomci ovaca su žrtve janjičara koji im gule kožu i piju krv.

Janjičari su zapravo lukavi jarci, tragosi, koji u janjećoj koži, zbog janjetine naročito osluškuju, za nekog okupatora – eksploatatora, vlastiti narod, a kada ga prevare, tada ovce simboliziraju dotični narod.

Ovaj uvod potiče pojedinca na samokritičnost, da čuva svoj narod - od janjičara - hijena.

Isusa su janjičari razapeli, nisu shvatili da su se okomili na život, Isusa koji ih opominje da neredom urušavaju samo sebe, što i pokazuju za vidjeti . . .

Dakle, jarac u narodu kao simbol beznađa i mortaliteta, sam sebi presuđuje, jer je na strani nereda - zla, po slobodnoj volji protivi se životu pa je proklet, razapinje sam sebe.

A Isus kao budućnost, Isus kao beskonačan život, Isus kao smisao življenja i žrtvovanja ne dodirljiv je jarcima. Isusa koji jest ne može razapinjati čovjek, koji teži konačnom životu, tj. smrti, jer Isus je beskonačan život i graničnik između života i smrti, a čovjek bira i sam sebi sudi, što može isčitati na vlastitom dlanu.

Apsolutni Otac opominje Indijce, Hrvate, Židove i ostale narode kada rade sami protiv sebe, kada oskrvnjuju raspelo koje dijeli dobro od zla da urušavaju sebe.

Oca kao garanciju jedinstva ne može se poljuljati kada netko ruši raspelo, utoliko, svrstava se na stranu zla – smrti.

Umjesto opomena, uzor su im židovski svećenici i farizeji koje je Isus također opominjao. Uglavnom, danas hrvatska umišljena svjetovna i duhovna vlast služi pomoću janjičara, kao što su Židovi Rimljanima, tako Hrvati do sada inim okupatorima. Samo zbog materijalnog i osobnih tjelesnih užitaka služe okupatorima vlastitog naroda u pravcu konačnog života. Toliko su i Židovi prenerazili Rimljane – svoje okupatore i Pilata, pa je židovskim janjičarima istakao da on pere ruke svoje od optužbi protiv Isusa – života, optužbi kojima samo suportiraju nered i smrt.

Dakle, oslijepljeli janjičari luciferi – predstavnici su smrti, kao odraz nereda, pa ne mogu shvatiti Isusa zastupnika reda - života. Ne mogu shvatiti da su oni samo janjičari, lukavi i neuredni jarci – i kao takvi slabost, a ne nosioci života, jer su janjičari, samo su tjelesni i vegetiraju zbog janjetine, koji bi bezazlene narode pretvarali u bezazlene ovce kojima bi zatirali potomke. U Iskonu je zapisano da su janjičarima janjci iskušenje, i kako ih neće imati po želji. Janjičari to ne mogu shvatiti, pa vrište kada više nemaju pečene janjetine pomoću koje bi varali i kupovali glasove i dalje vladali u Općini Poličnik, kao što se čini i u drugim općinama Hrvatske zahvaćenim neredom.

Dakle, dragovoljcima koje predvode Davor Lončar i Ivica Ukalović jesu načelnici, ali samo kada je Općina Poličnik zbog njihove osobne koristi i pečene janjetine. Suprotno, pravi - uredni dragovoljci domovinskog rata ne žive od prošlosti već svojim radom dnevno zarađuju kruh i nisu im neobrađena polja kao dragovoljcima Davora Lončara i Ivice Ukalovića u Općini Poličnik, koji primaju mirovine od kredita kojima se zadužuje Hrvatska u inozemstvu.



VOX PORTAL

http://www.voxportal.hr/vijest/bolestan-je-tko-pita-koliko-sam-potrosio-za-dan-opcine/14673.html
KAO NA PIRU Trpeza za 200 ljudi s janjetinom iznenadila goste, a načelnik Davor Lončar uvrijedio se na pitanje o njenoj cijeni:
Bolestan je tko pita koliko sam potrošio za Dan Općine!



PISMO IVI SANADERU, BIVŠEM PREDSJEDNIKU HRVATSKE VLADE I HDZ-a


SHZ PODRUŽNICA POLIČNIK DOSTAVLJA HRVATSKOJ JAVNOSTI PISMO KOJE SU MJEŠTANI POLIČNIKA UPUTILI IVI SANADERU, BIVŠEM PREDSJEDNIKU HRVATSKE VLADE I HDZ-a, 2007. GODINE, U VEZI RUŠENJA RASPELA U MJESTU POLIČNIK

Poštovani predsjedniče hrvatske Vlade i HDZ-a,

Budući da mjerodavne lokalne državne i crkvene institucije, osim policije koja je nastupila isključivo protokolarno, nisu reagirale niti se odazvale našim pozivima, zahtjevima (peticije) i molbama, iako su prethodno upozoravane u više navrata, prisiljeni smo krenuti korak dalje u svrhu traženja pravde i pravednog rješenja.

Obraćamo Vam se zbog rušenja raspela u općini Poličnik kraj Zadra, koje je 17. ožujka oko 15 h bilo metom devijantnog ponašanja, i to u katoličkom Poličniku u kojem vlada HDZ.
U slobodnoj Hrvatskoj, koju je kao državu prvi priznao Ivan Pavao II. , događaju se nakon njegove smrti ovakvi ekscesi.
Raspelo je postavljeno prije 3 godine i blagoslovio ga je svećenik don Ante, koji je služio prije svećenika D. Kelave.

Od utemeljenja, pokušalo se oskrvnuti na različite načine, što je kulminiralo 17. ožujka 2007. , kad je raspelo porušeno skupa s postoljem.
Prevarili smo se smatravši da će lokalne institucije riješiti tako veliki problem u mjestu koje je stoljećima odolijevalo zlu, no sada smo uvidjeli pozadinu ovog gnusnog čina.

U ovoj županiji je na vlasti HDZ: Davor Lončar, načelnik općine Poličnik; Željko Lončar, zamjenik HDZ-a Zadarske županije; Božidar Kalmeta, predsjednik HDZ-a Zadarske županije.

Čini se da su se u ovim krajevima odgovorni vlastodršci opustili, a na čiju štetu i za čije ciljeve, pitamo se. Također se nadamo da ćete Vi ispraviti posljedice nepažnje pojedinaca HDZ-a, jer drugi, u ovoj izbornoj godini, imaju stvoreni slučaj tj. veliki argument…
Zato neka se vrati postolje i raspelo, baš na mjesto gdje je i bilo – da se napravi i lijepa kapelica - koju smo mi mještani planirali još i prije nekoliko godina.

Za ne vjerovati, prljavoj raboti pridružio se, perući ruke – i bio indiferentan – polički svećenik D. Kelava, kojeg smo usmeno i pismeno obavještavali, kao i vikara Zadarske biskupije Mustaća, te biskupa Prendžu, koje smo također molili i upozoravali da zaštite rušenje raspela – planiranog od nostalgičara za Jugoslavijom. . . Ili . . .

Uz prešutno odobravanje – spomenutih iz HDZ-a, kojima smo se i pismeno obraćali za pomoć, umjesto da pomognu, svrstali su se na stranu rušitelja raspela.
Nema nade ni pobjede za one, koji su rušili ili ruše raspela. . .

Činjenica je da je raspelo postavljeno na sredini javnog puta, koji je kao put služio stoljećima – pa Vam šaljemo i priloge kao dokaz:
1. geodetska snimka puta
2. slike postolja i raspela
3. molbe koje smo upućivali lokalnim institucijama i svećeniku Kelavi
4. peticije mještana

P.S.
Oni koji su sudjelovali u rušenju raspela, oni koji su se svrstali na stranu rušitelja i oni koji su bili na funkcijama, a nisu ništa poduzimali neka im bude opomena slučaj bivšeg premijera.


VLASTODRŠCI U OPĆINI POLIČNIK POUKA A NE UZOR HRVATIMA


Nezreli kao osobe, a na osjetilnoj razini egoisti, pomoću svojih mentora i inih eksploatatora već dvadeset godina zatiru samopouzdanje i život u Općini Poličnik. Dakle, pomoću vlasti koja im je u službi, sami su sebi svrha, od njih se to moglo i očekivati da će biti neodgovorni prema mještanima Općine Poličnik.

Smicalicama, prikrivajući tako svoju kvalitetu Hrvate Općine Poličnik vode u propast, a što je očigledno na terenu. Koriste se šablonama bivših okupatora, spletkare, kupuju pojedince, zavađaju mještane, kako su to činili neprijatelji Hrvata kroz prošlost.

Naučili su oni zanat u Jugoslaviji pa su rutinirani, kao demagozi ne biraju sredstva.Već godinama posebno svoju slabost pokazuju načelnik Općine Davor Lončar i komunalni redar Općine Poličnik Ivica Ukalović, koji i preko slučaja Roma u Općini Poličnik a preko sredstava za javno priopćavanje, pokazuju kako nisu svjesni da nisu dorasli funkcijama koje obnašaju u Općini Poličnik.

Spomenuti zastupnici, vlastodršci neredom stvorili su uvjete nedostojne čovjeku: destimuliraju red i rad, a gdje se ne radi, čovjek se pretvara u nečovjeka, pa zlo radi, a smrt caruje.

Načelnik Općine Poličnik i komunalni redar Općine Poličnik imaju natprosječno velike plaće za današnje prilike u Hrvatskoj, plus beneficije. Kao da su uzori, a nisu, što se očituje na terenu kao da podižu samopouzdanje mještanima Općine Poličnik što ne čine, jer nisu zato adekvatni. Pokazalo se da su prevarili mještane kojima nisu odgovorni, a svim sredstvima vrše pritiske. Kao da su u koloni prvi dok se brani dostojanstvo i život mještana Općine Poličnik, a nisu.

Kao da su stvorili uvjete za porast nataliteta u Općini Poličnik što na žalost nisu, naprotiv mortalitet je veći. Kao da su poticali na obrađivanje polja u Općini Poličnik što nisu, jer polja su pusta i neobrađena.Kao da su se protivili rušenju raspela u Poličniku što nisu učinili, stali su na stranu onih koji su raspelo rušili. Kao da su spriječili devastiranje crkava - skidanja zvona u selima Općine Poličnik, što nisu.

Svojim izjavama po sredstvima za javno priopćavanje očito da su dirigirani od zlog duha. Zakonom ne mogu riješiti nezakonito nasrtanje došljaka Roma protjeranih iz europskih zemalja, kao problematičnih skupina, jer stranci im prijete a „zakon“ ih štiti na štetu naroda koji je izabrao Lončara i Ukalovića, zato oni ništa ne poduzimaju po cijenu epidemije koju izazivaju došljaci prljavštinom – smećem.

Dok destimuliraju život u Poličniku, a mještanima remete tradicionalni način života, onemogućavaju obrađivanje zemlje,svojom kulturom i ponašanjem direktno izazivaju dok nezakonito devastiraju privatne posjede gdje stignu.

Nakon svega Lončar i Ukalović neće ništa poduzeti „jer im se prijeti“, eto sami tako pokazuju da su prevarama, kao slabost kao produžene ruke slabosti došli na čelo Općine Poličnik, uzeli dužnosti a ne bi odgovarali.

Obeshrabruju mještane Hrvate, što od načelnika nije za očekivati naprotiv. Da su slabost egoisti i svrha sami sebi pokazuju i tako jer se ne srame dok primaju tako velike plaće koje ne zasluže.

Ovaj stil je zaživio zato jer je antihrvatski, protivi se životu, zapravo kombinacija je zla ali i dovoljan razlog da se Hrvati koji zastupaju život odlučno postave i suprostave zlu, da se ne boje braniti svoja ognjišta.

Zato Lončar i Ukalović trebaju odstupiti sa svih funkcija u Općini Poličnik i odgovarati po zakonima, a da se na njihova mjesta već jednom izaberu ljude koji će časno obavljati svoje dužnosti.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Zagrebačka nadbiskupija
4. Zadarska nadbiskupija


U Poličniku, 19. lipnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.