STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

26.03.2012., ponedjeljak


Zašto su im uzor spomenici koje su u svoje ime podizali okupatori Hrvata?

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Zašto su im uzor spomenici koje su u svoje ime podizali okupatori Hrvata?


Zašto općinska vlast Pakoštana i grada Biograda ne potiče obnovu dvora hrvatskog bana Ivana Paližne kako bi se hrvatski barjak vijorio u Vrani, gdje je Ivan Paližna bio Prior Vranski, u Biogradu i diljem Hrvatske. Isti uz potporu Ministarstva kulture i predpristupnih fondova EU-a – IPA 2009 financiraju oko 2.500.000, 00 eura obnovu Maškovića hana u Vrani (općina Pakoštane, Zadarska županija) kao dokaz nekadašnjeg islamskog identiteta umjesto da obnavljaju dvore stolnog hrvatskog bana Ivana Paližne.

Umjesto da budu uzori Ivan Paližna i Berislavić, to su spomenici, kao npr. u Biogradu - nekadašnjoj prijestolnici, koje su u svoje ime podizali okupatori Hrvata.

Sada je u općini Pakoštane i gradu Biogradu ukupno nezaposleno 492 osobe, a od toga 45 s višom i visokom stručnom spremom. Koga predstavljaju današnji nosioci vlasti u Biogradu i Pakoštanima, dok su njihovi žitelji čistači na jahtama stranaca, bez perspektive, jer nema tvornica – proizvodnje, a što je odraz duha vladajuće garniture Biograda i Pakoštana?



U Zadru, 26. ožujka 2012. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR




- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.