STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

13.03.2012., utorak


ISELJAVANJE HRVATA IZ OPĆINE GRAČAC
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA GRAČAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


DANA 13. OŽUJKA 2012. GODINE ZADARSKI LIST OBJAVIO JE ČLANAK POD NASLOVOM:
Iz Gračaca u Kanadu trbuhom za kruhom
Ovdje se više ne može živjeti. Posla nema, a djecu treba hraniti. Tamo u Kanadi ćemo dobiti posao i plaću o kakvoj ovdje možemo sanjati. Mi u Gračacu životarimo kao Cigani. Skupljamo metalni otpad, kaže jedan mladi čovjek iz Gračaca koji se sa svojim prijateljima veteranima Domovinskog rata sprema za Kanadu

http://www.zadarskilist.hr/clanci/13032012/iz-gracaca-u-kanadu-trbuhom-za-kruhom

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

ISELJAVANJE HRVATA IZ OPĆINE GRAČAC

Vladavina SDSS-a i HDZ-a u općini Gračac te njihova trgovina u Općinskom vijeću, dovela je do iseljavanja Hrvata s područja općine Gračac.

Čelnici općine Gračac u Zadarskoj županiji svojim načinom vladanja potrošili su vrijeme žiteljima, urušili moralne vrijednosti što je posljedica velike nezaposlenosti u općini, a što općinski vlastodršci žele prikriti raznim smicalicama.

Sada je u općini nezaposleno 770 osoba, a od toga 21 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Iz priloženog je vidljivo da se svi obrazovani mještani u općini Gračac drsko odbacuju, tako da općinom uglavnom upravljaju neki „tutori“ pomoću nepismenih „političara“.

Nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, niti su pokrenuli poljoprivrednu proizvodnju u općini Gračac koja je prostorno najveća u RH. Zbog takve općinske politike, jedna je od posljedica i smanjenje broja Hrvata u općini Gračac iz razloga što mladi odlaze zbog nemogućnosti pronalaska posla.

Žitelji općine Gračac upozoravaju nas kako su nered i neznanje usmjerili općinu u dugogodišnju razvojnu stagnaciju iz razloga što općinske vlastodršce ne zanima otvaranje radnih mjesta već egoistička grabež.

Općina Gračac je prekrasno podneblje, a SHZ ima rješenja, okrenuti se proizvodnji, čega vladajuće stranke danas nisu svjesne stoga ništa i ne poduzimaju.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava
4. USKOK-u


U Gračacu, 13. ožujka 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA GRAČAC

- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.