STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

28.12.2011., srijeda


OPĆINA STARIGRAD
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


OPĆINA STARIGRAD


Na području općine Starigrad godinama su radili domjenke pojedini „političari“ Zadarske županije na čelu s Grgom Baturom, potpredsjednikom skupštine Zadarske županije, a povremeno bi im se pridruživao i bivši premijer Ivo Sanader kojega se sada tereti za slučaj Hypo banka gdje su smišljali kako sumnjivim poslovima zaraditi milijune eura i dr.

U općinu Starigrad Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ulagalo je značajna sredstva u sanaciju i modernizaciju cesta i drugih objekata na području općine Starigrad i to pred svake izbore, bilo parlamentarne ili lokalne. Tako je nekontrolirano uložilo u nekoliko godina u općinu Starigrad preko 30 milijuna kuna, a naročito su prenapuhali investiciju izgradnje nogostupa u dužini 6,5 kilometara od Selina do Starigrada, a kojeg su financirale Hrvatske ceste sa 17 milijuna kuna.


HOTEL «ALAN» STARIGRAD

Oštetili proračun RH za 18,6 milijuna kuna?

Hypo banka je umiješana i u privatizaciju hotela Alan u Starigradu u Zadarskoj županiji.

Naime, Hrvatski fond za privatizaciju na čelu s Krešimirom Starčevićem prodao je dionice hotela Hypo banci, koja je kupnju izvršila preko tvrtke «Splićanka tours» koju je kontrolirao splitski poduzetnik Stipe Latković, za 8,81 milijun kuna dok je nominalna vrijednost hotela bila 27,5 milijuna kuna.

Kupac se ugovorom obvezao da će ostatak vrijednosti tog hotela u iznosu 18.668.500 kuna uložiti u adaptaciju i rekonstrukciju hotela do 30. lipnja 2005. godine što uopće nije učinio. Važno je to da Hypo banka uopće nije uložila novac u adaptaciju hotela kako bi nadomjestila prejeftinu kupovinu.

Samo nekoliko mjeseci nakon toga Hypo banka na čelu s bivšim predsjednikom uprave Hypo banke Karl Heinzom Truskallerom prodaje 87.667 dionica Alan toursu.

Ljude umiješane u ovu privatizaciju - čelnike Hypo banke, hotela Alan te pojedine osobe iz ministarstava RH, državno odvjetništvo u ovom slučaju zbog navodnih zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i sklapanja štetnih ugovora tereti da su proračun RH oštetili za minimalno 18,6 milijuna kuna.

Poslano


1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državnom odvjetništvu RH



U Zadru, 28. prosinca 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.