STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

22.12.2011., četvrtak


ZADARSKA ŽUPANIJA:Nabava roba i usluga nije provedena u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZADARSKA ŽUPANIJA

Nabava roba i usluga nije provedena u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi


Državni ured za reviziju utvrdio je nepravilnosti i propuste u poslovanju Zadarske županije za 2010. godinu. Odgovorna osoba za izvršenje proračuna je župan Stipe Zrilić.

Utvrđene su sljedeće nepravilnosti:

1. Županija je u travnju 2010. s pravnom osobom koja se bavi proizvodnjom povrća zaključila ugovor o sufinanciranju proizvodnje 1 031 160 komada presadnica u vrijednosti 2.383.378,00 kn za potrebe poljoprivrednika s područja Županije. Postupak nabave nije proveden. Navedeno nije u skladu s odredbom članka 6. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine 110/07 i 125/08) prema kojoj su naručitelji prilikom provođenja postupaka javne nabave iz navedenog Zakona obvezni u odnosu na sve gospodarske subjekte poštovati načelo slobode kretanja robe, načelo slobode poslovnog nastanka i načelo slobode pružanja usluga te načela koja iz toga proizlaze, kao što je načelo tržišnog natjecanja, načelo učinkovitosti, načelo jednakog tretmana, načelo zabrane diskriminacije, načelo uzajamnog priznavanja, načelo razmjernosti i načelo transparentnosti.

2. Nabava utrošene električne energije u iznosu 139.911,00 kn provedena je izravnim ugovaranjem. Postupak nabave nije proveden u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi.
Prema odredbama članaka 128. i 129. Zakona o javnoj nabavi, naručitelj je za nabavu male vrijednosti obvezan primjenjivati odredbe navedenog Zakona ako procijenjena vrijednost nabave bez poreza na dodanu vrijednost, iznosi 300.000,00 kn i manje za robe i usluge, te 500.000,00 kn i manje za radove. Prilikom zaključenja ugovora o javnoj nabavi male vrijednosti, naručitelji koriste otvoreni postupak javne nabave, ograničeni postupak javne nabave, pregovarački postupak javne nabave, okvirni sporazum i elektroničku dražbu.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državno odvjetništvo RH


U Zadru, 22. prosinca 2011. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.