STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

08.12.2011., četvrtak


IZGRADNJA ZADARSKOG MEHANIČKO-BIOLOŠKOG PROČIŠĆIVAČA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR



PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


DANA 7. PROSINCA 2011. GODINE ZADARSKI INTERNETSKI PORTAL EZADAR OBJAVIO JE ČLANAK POD NASLOVOM:
Žitelji Smiljevca: Dosta nam je plaćanja za pročiščivač otpadnih voda
Žitelji Smiljevca prikupili su potpise za peticiju protiv plaćanja dijela računa za vodu kojim se financiraju uređaji za pročišćavanje otpadnih voda.
http://www.ezadar.hr/clanak/zitelji-smiljevca-dosta-nam-je-placanja-za-prociscivac-otpadnih-voda

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PODRUŽNICE ZADAR GDJE SU ULOŽENA VELIKA FINANCIJSKA SREDSTVA U IZGRADNJU ZADARSKOG MEHANIČKO-BIOLOŠKOG PROČIŠĆIVAČA.



IZGRADNJA ZADARSKOG MEHANIČKO-BIOLOŠKOG PROČIŠĆIVAČA


Mnogi projekti u gradu Zadru su loše zaključeni i precjenjeni te ne mogu opravdati velika uložena financijska sredstva osim što su bili pogodni za potkupljivanje. Takav je slučaj s izgradnjom zadarskog mehaničko-biološkog pročišćivača čija investicija stoji oko 700.000.000 kuna sa PDV-om i zemljištem (sedamsto milijuna kuna.).

Ugovori koji su sklapani za izgradnju navedenog pročišćivača predstavljaju znatan izdatak za grad Zadar i državni proračun Republike Hrvatske. Prema procjeni stručnih vještaka i stajališta dobavljača oprema, vrijednost navedene investicije je trebala biti za 50 posto manja.

Potkupljivost i pranje novca kroz izgrađeni pročišćivač najbolje potvrđuju stanovnici gradskog naselja Smiljevac i Ričine koji učestalo prosvjeduju zbog nesnošljivog smrada od strane istog. Da bi se prikrila «napuhana» investicija, sada direktor gradskog javnog poduzeća Odvodnja smiruje stanovnike grada Zadra da vrše testiranje i pojačana mjerenja, a sve kako bi uvjerio građane u opravdanost investicije. Može se reći da ih isti ne smiruje zbog smrada već zbog prenapuhane izgrađene investicije pročišćivača, a sve da ne bi hrvatska javnost postavljala pitanja u svezi velikih financijskih sredstava investicije pročišćivača.


U Zadru, 8. prosinca 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.