Linkin Park

Mike Shinoda
Image Hosted by UploadHouse.com
Michael Kenji Shinoda (rođen 11. veljače 1977.) poznati je američki glazbenik i producent. Najbolje je poznat po tome što je član grupe Linkin Park i po svojem hip-hop solo projektu Fort Minor-u.
Mike je jedan je od glavnih korijena početka Linkin Park-a. On je, zajedno sa Bradom i Robom okupio cijelu ekipu i zaharao Amerikom, pa i svijetom ! Iako se bavi glazbom (isključivo rap-om), također je i grafički dizajner pa pomaže Joe Hahnu u svakojakim dizajnerskim njimaSra. Shinoda je odlucio izdati svoj solo projekt pod nazivom Fort Minor.A tako je i učinio. Nazvao ga je "The Rising Tied", i izašao je za izdavačku kuću Machine Shop. Iako ga je Shinoda cijelog producirao njegov Fort Minor plod je mnogobrojnih važnih suradnji. Za početak, tu je Jay-Z, koproducent, te je pomagao u kreiranju albuma

Chester Bennington
Image Hosted by UploadHouse.com
Chester Charles Bennington (Phoenix, Arizona, 20. ožujka 1976.), američki glazbenik, pjevač Nu-Metal grupe Linkin Park.Bennington je imao neugodan život u svojoj mladosti. Bio je seksualno zlostavljan kao dijete, od prijatelja njegovih roditelja. Nekoliko njegovih prijatelja je počinilo samoubojstvo, a jedan mu je prijatelj poginuo u nesreći tijekom skejtanja.
Njegovi su se roditelji rastali 1987. godine, ostavivši ga s dvije polusestre i polubrata. Bennington je bio najmlađi od četvero djece i ostao je s ocem, koji je bio policajac i detektiv. Njegov ga je brat predstavio bendovima Loverboy, Foreigner i Rush, također i The Doors na koje je htio imati utjecaj.

Brad Delson
Image Hosted by UploadHouse.com
Bradford Phillip Delson ili Big Bad Brad (Los Angeles, Kalifornija, 1. prosinca 1977.) gitarist nu-metal grupe Linkin Park.

Odrastao je u Agouri u Kaliforniji i od srednjoškolskih je dana bio prijatelj s Mikeom Shinodom, MC-em iste grupe, i Robom Bourdonom, bubnjarem. Nakon osnovne i srednje škole polazi na fakultet UCLA gdje upoznaje današnjeg bassista Phoenixa koji je tada bio dio punk banda Tasty Snax.

Joe Hahn
Image Hosted by UploadHouse.com
Joe Hahn rođen je u Dallasu, Teksas, 15. ožujka 1977. te je američki glazbenik, producent i redatelj.
Mr. Hahn, punim imenom Joseph Hahn je DJ grupe Linkin Park. Na sveučilištu Pasadena's Art Colledge of Design upoznaje Mike Shinodu gdje ga Mike poziva da se priključi grupi. Joe je bez sumnje najtalentiraniji član Linkin Parka. Osim animiranih dugonogih slonova u spotu "Somewhere I Belong", Joe također osmišljava svaki njihov video. Svojom maštom uspijeva svaki video ostaviti lako pamtljivima i zanimljivima. Osim toga, Joe također osmišljava cover-e albuma (s Mikeom je izradio cover za album Hybrid Theory, ali i izgled pozornice. Kada ne radi sa Linkin Parkom, Joe je i dalje zaposlen.


Rob Bourdon
Image Hosted by UploadHouse.com
Robert Gregory Bourdon (rođen 20. siječnja, 1979) je američki glazbenik, koji je trenutni bubnjar te jedan od osnivača nu metal benda Linkin Park.
U albumima Hybrid Theory i Meteora, Bourdon-ov stil na bubnju je bio vrlo jednostavan, trebao je samo pratiti u ritmu zvuk benda. Jedino je pjesma "Easier To Run" sa Meteore zahtjevala složeniji pristup nego inače. U albumu Minutes To Midnight, Bourdon-ov je stil i dalje vrlo prepoznatljiv osim u pjesmi "The Little Things Give You Away" koja sadrži nešto kompleksniji dio. U živo, Bourdon prikazuje svoje umijeće igrajući se s pjesmom "Bleed It Out", kroz dugu solo bubanj dionicu.


Phoenix

Image Hosted by UploadHouse.com
David Michael Farrell ili bolje znan kao Phoenix, rođen 8. veljače 1977, je basist benda Linkin Park
Phoenix je rođen u Playmouth-u, Massachusetts, ali se sa svojih pet godina preselio u Mission Viejo, Kalifornija. Diplomirao je na "Univerity of California" u Los Angelesu, gdje i susreo budućeg kolegu iz benda Brad Delsona 1999 godine. Osim što svira bas gitaru, svira i električnu gitaru, violinu i violončelo. Pri početku svoje karijere bio je član jednog krščanskog punk / ska benda "Tasty Snax". Dok je pohađao fakultet na "UCLA" bio je tri godine cimer s Brad Delson-om, te su često vježbali zajedno. Nakon nekog vremena upoznao se s Mike Shinodom, te s njim i Brad-om osnovao bend "Xero" koji je kasnije postao Linkin Park.

  siječanj, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2009 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


komentari yep/nope

design by: ludelikuse

kostur by × BloG MasteR ×

njoFra MC

IME: Goran Franjo Mandić
Nadimak: njoFra MC
DATUM ROĐENJA: Ajde, kao da ćete mi dolaziti na rođendane :/
PREBIVALIŠTE: Vinkovci
OBITELJ: xD, imam babu, dedu, mater, ćaću ...
ŠKOLOVANJE: 7 razred OŠ, do sada sve sa 5.
LP: Kurac od ovce
KORISTI: [nemam studio]:
- Waves software
- Emagic hardware
- Roland keyboard modules

Linkovi

FM Elite
Project Xero
Princess Anchy

petak, 23.01.2009.

Rob Bourdon

Sorry što kasni malo post, bio sam u Sarajevu pa zato ...

IME: Rob Bourton
DATUM ROĐENJA: 20.01.1979./ jarac
MJESTO ROĐENJA: Calabasas, CA, USA
PREBIVALIŠTE: L.A.
OBITELJ: U vezi je s djevojkom Susan
ŠKOLOVANJE: diplomirao knjigovodstvo na Santa Monica college-u (UCLA)
LP: bubnjevi
KORISTI: Gretsch kit
Zildjian cymbals
Remo haeds
Vater sticks
Rane headphone amp
Alesis DM-5 drum module
Shure E-1 in-ear monitors
D-drum trigger pads

- Jedan od Rob- ovih bandova prije LP-a bio je 'Relative Degrees' u kojem je svirao i Brad
- Rob je kao mali svirao klavir, ali njegova majka je poznavala bubnjara Joey- a Kramer- a iz Aerosmith- a i zamolila ga da Rob-a nauči svirati bubnjeve
- Rob-ov prvi nastup bio je u 'The Roxy' 1995. u L.A.
- Prvi posao mu je bio konobar
- Iako je kao mali mrzio klavir, sada voli sjesti za njega i svirati u slobodno vrijeme
- Evo što je Shiri Appleby izjavila na dodjeli MTV- evih nagrada, 2002. godine kada su je pitali što misli tko će odnijeti nagradu za 'Best Video of the Year', rekla je: 'znam točno tko će pobijediti! Pobjednik za 'Best Video of the Year' biti će Linkin Park (In The End), jer je Rob Bourton bio moj prvi dečko u sedmom razredu :)
- Blago dečkima iz LP-a jer je Rob jedan od najboljih svijetskih bubnjara i definitivno najgori rock pianista :)
- Rob u bandu uvijek vježba do savršenstva
- Rob nije morao ponovo snimati uzorke bubnjeva za Reanimation jer je sve odradio tako savršeno. Onda je samo slušao svaku pjesmu i govorio svoje mišljenje. Ako mu se nije svidjela, rekao bi to i onda je band promijenio pjesmu da bude bolja. Može se reći da je Rob poboljšao album
- Kada je bio u srednjoj slušao je puno funk-a: James-a Brawn- a, Family Stone, Tower Of Power
- Rob je počeo svirati u različitim bandovima kada je imao 13 godina
- Rob je svirao obrade raznih pjesama među kojima je 'Smells Like Teen Spirit' od Nirvane
- Rob- ov najvažniji trenutak je bio kada su primili zlatnu nakladu za Hybrid Theory
- Rob je išao u srednju školu sa članovima Incubusa
- Rob je Židov
- Crtani lik s kojim je Rob poistovjećuje je Princeza Jasmine iz Aladina



| AjdE POzUrI I KoMAj (10) | pljUnI | # |

srijeda, 21.01.2009.

Styles of Beyond

Styles of Beyond, skraćeno SoB su underground rap grupa iz Los Angelesa, California, točnije iz San Fernando Valley-a. Grupa se sastoji od MC-ova Ryu Patrick Maginn (Ryan), Tak Bashir (Takbir), Colton Raisin Fisher-a (DJ Cheapshot), i producenta Jason Rabinowitza (Vin Skully-a). Najpoznatiji su kao Mike-ovi najveći suradnici u albumu The Rising Tied.
Grant Monhram remix-ao je pjesmu "Superstars" koja je nazvana "Nine Thou", koja je jedna od pjesama u igricama Need For Speed: Most Wanted, WWE Smack Down VS RAW, i WWE Day of reckoring.

RYU

Solo Tracks:
Paper Planes - (sa Veze Skante)
The Most Shady - (producirao: Scoop DeVille)
My Little Razor Blade - (sa Apathy)

Features:
Name of the Game - (with The Crystal Method)
Name of the Game (The Crystal Method's Big A** T.T. Mix) - (with The Crystal Method, for the Tropic Thunder soundtrack)
Unsung Heroes - (Gatorade Commercial)
Algae - (sa Talksicc)
Rock (Remix) - (sa Lexicon)
The OfficiaL - (sa Lexicon)
Keep The Rats Movin - (sa Awol One)
Can't Leave Rap Alone - (sa Apathy)
Speak Ya Clout - (sa Apathy)
Dawn of the Decade - (sa Emanon)

TAK:

Solo Tracks:
Heartless Game
Lady Killa (Produced by Voski, from The Gold Rush)

Solo Albums/EPs:
Red Rum - (Single with Josy B.)
The Publik Bizzares EP - (Instrumental EP)
Taknology - (Upcoming/TBA EP)
Whiskey Hill - (Upcoming/TBA debut solo album)

CHEAPSHOT

Vinyl:
Cheapshot's Sucka' Breaks: Beat (Downs), Cuts & Nosebleeds - (1998 12" vinyl release)
Mixtapes:
Mega Dudical! - (CD/2007)
Party Mouth! - (CD/2007, with DJ Marshall Barnes)
Jazzercidal Tendencies - (CD/2008)
Mega Dudical 2! - (Upcoming/TBA)



| AjdE POzUrI I KoMAj (7) | pljUnI | # |

utorak, 13.01.2009.

Fort Minor

Iza imena Fort Minor krije se Mike Shinoda, vokal grupe Linkin Park, grupe koja je praktički pokorila američko (i svjetsko) tržište i postala jedan od najpopularnijih bendova u posljednjih nekoliko godina. Sam Mike, očito umoran od benda, odlučio je krenuti u solo projekt, odlučivši čak i producirati (i odsvirati!) većinu pjesama na albumu.

Već na prvo slušanje vidljivo je kako je imao razloga za ovaj potez, tim više što dio je materijala kvalitetniji od svega što je Linkin Park ikad napravio. Zvuk je puno bliži klasičnom hip-hopu nego nu-metalu, iako postoji i svojevrsni odmak od samog hip-hopa te težnja da izađe izvan okvira žanra, što mu uglavnom i uspijeva.
Gostiju na albumu ne manjka, a posebno je zanimljiv i sam odabir istih. Tako npr. gostuju eminentna imena hip-hop glazbe Common, Black Thought (The Roots) i Jay-Z kao izvršni producent, a s druge strane Holly Brook i John Legend. Najzastupljeniji gosti su Styles Of Beyond, duo koji su definitivno najslabiji izvođači i čije se pojavljivanje na albumu može objasniti samo prijateljstvom s Mikeom. Ni sam Mike ne spada u vrh rapera, ali svakako predstavlja više nego ugodno iznenađenje i napredak u odnosu na njegov prijašnji rad s grupom.

Izbor tematike je više manje klasika što se žanra tiče, ali s velikim odmakom od neke gansta spike te više teži prema storytellingu tj. pričama iz svakodnevnog života. Čak se i u pjesmi "Cigarettes" obraća tzv. gangsta raperima i njihovim fanovima i govori im da više ne ignoriraju stupidnost tih priča već da počnu malo objektivnije i s više kritičnosti pristupati glazbi i cijelom žanru.

Pjesma "Feel Like Home" pravi je primjer hita, s podlogom koja je očito inspirirana radom DJ Premiera, što je u ovom slučaju samo pozitivno. Isto se može reći i za odličnu "Back Home" s još boljim Commonom. I ostatak albuma 'drži vodu', te se ne može naći neki album filler koji bi potpuno odskakao od ostatka materijala.

Mike Shinoda je ovim uratkom definitivno opravdao odluku o započinjanju solo karijere. Njegovim pojavljivanjem hip-hop glazba bi (barem koliko se to može ocijeniti iz albuma prvijenca) mogla samo profitirati, jer očito se ovdje radi o izvođaču koji ne želi tek zgrtati lovu (istina, već je ima čist dost), već barem pokušati donijeti nešto novo. A i sam pokušaj zaslužuje pohvale.



| AjdE POzUrI I KoMAj (9) | pljUnI | # |

ponedjeljak, 12.01.2009.

Jebote !

Ja vas sve zapostavio, srryyyy ! Potpuno sam zaluđen školom ! Joooooooj !
Ajde, evo vam članak o Mikeu:

IME: Michael Kenji Shinoda
NADIMAK: Mike, Spike Minoda
DATUM ROĐENJA: 11.02.1977./ vodenjak
MJESTO ROĐENJA: Agoura, CA, USA
PREBIVALIŠTE: L.A.
OBITELJ: Od 10.03.2003. oženjen je Annom
ŠKOLOVANJE: Agoura High school, a diplomirao je na Pasadena Art Collage Of Design
LP: MC, vokal, gitara, klaviature, Beats + Samples
KORISTI: [studio]
- Digidesign Protools software & hardware
- Anteres software
- Waves software
- Emagic hardware
- Roland keyboard modules
- AKAI S – 900 & MPC 2000 samplers

[stage]
- Audio Technica wireless mic
- PRS guitars
- Mesa Boogie Dual Rectifier heads
- Mesa Boogie cabinets

- Mike ima mlađeg brata (Jason) kojeg zove Jay
- Mike-ov je otac japanac (Kenji) koji se tijekom drugog svijetskog rata kao dječak doselio u U.S.A. i preživio mučne godine u internatu za 'djecu neprijatelja'
- Mike je polujapanac
- Mike često ide u Japan kako bi vidio rođake
- Odličan je u ilustraciji ali je studirao za grafičkog dizajnera
- Dobio je posao kao grafički dizajner čim je završio fax
- Mike je dizajnirao vojnika na Hybrid Theory cover-u (također je dizajnirao cover za Hybrid Theory EP i Xero)
- Mike je upoznao Brad-a u 7. razredu
- Dobio je inspiraciju da postane glazbenik nakon prvog koncerta na kojem je bio, a to je bio koncert 'Killer B-a' (Anthrax i Public Enemy)
- Mike je izradio artwork/ logo za Syles Of Beyond-ov 2000 FOLD CD
- Mike upotrebljava Paul Reed Smith CE – 22 gitaru
- Mike je bio u Arizoni kada je prvi put na radiu čuo 'One Step Closer'
- Mike najviše voli slušati 'Deftonse', 'The Roots', 'Black Eyed Peas'...
- Mike je veliki Dido fan. Također voli gomilu ženskih grupa od 'Kittie' i 'Madonne' do 'Sneaker Pimps' i 'Portishead'
- Prvi cd koji je dobio na poklon bio je od grupe 'Beastie Boys'
- Mike je 10 godina učio svirati klasični klavir. No bilo mu je muka od sviranja klasične glazbe pa je prešao na jazz a kasnije hip-hop
- Obožava hip-hop i hard rock
- Bio je popularan u školi zbog svojih umjetničkih sposobnosti
- Prije nego što se Chester pridružio bandu trebao je pjevati njegove dijelove i pronači prijatelje koji će otpjevati ostale vokale
- Mike-ovi snovi su postali stvarnost kada je LP osvojio Grammy
- Mike je jedan od glavnih korijena nastanka banda
- Mike-ove omiljene boje su crvena i zelena
- Mike-ova omiljena pića su: Budweiser, Coca-Cola i Orange Crush
- Vrlo je složan i dopušta da se pjesma napravi onako kako će najbolje zvučati po ugođaju teksta. To dokazuje i pjesma 'Breaking The Habit' koju je napisao, a sam nije otpjevao ni stiha
- Daleki Mike-ov rođak je čuveni Ruski skladatelj Tchaikovsky (Čajkovski). On mu je pra-pra-pra stric
- Veoma je kratkovidan, pa nosi kontaktne leće
- Crtani likovi s kojima se poistovjećuje su Gismo Mogway i Spike Gremlin
- Mike je Yonsei, što znaći da je četvrta generacija japanaca rođenih u Americi. Što znaći da su njegovi japanski preci bili rođeni u Japanu a da su emigrirali u Ameriku
- Prvi cd koji je kupio bio je Bon Jovi-jev 'Slippery When Wet'
- Mike dizajnira sa tvrtkom Sparkart – Linkin Park-ov službeni site
- Producirao je Hybrid Theory EP i Reanimatio i hit singl 'It's Goin' Down' za X-Ecutioners, na kojem je također sudjelovao
- Ima svoju tvrtku nazvanu 'The Shinoda Imprint'
- Prvi band s kojim su potpisali ugovor bio je 'Simplistic' 11.2002. (LP-ov Machine Shop Recordings)
- Mike i Joe često govore o sebi u trećem licu
- Mike ima veliki smisao za humor
- Mike je vrlo ugodna osoba
- Najdraže hrana mu je japanska i indijska
- Mike se obožava tuširati
- Išao je u školu s nekoliko članova Hoobastank-a
- Mike kaže da je najteži dio boravljenja u studiu bilo to što je morao 2 mjeseca biti u Brad-ovoj blizini jer se on nije previše tuširao, a to sada čini još i manje :)
- Mike-ovo ime na hebrejskom znači 'onaj koji je poput Boga'



| AjdE POzUrI I KoMAj (0) | pljUnI | # |

subota, 10.01.2009.

Brad Delson

Image Hosted by UploadHouse.com
IME: Bradford Philip Delson
NADIMAK: BBB (Big Bad Brad)
DATUM ROĐENJA: 01.12.1977./ strijelac
MJESTO ROĐENJA: Agoura, CA, USA
PREBIVALIŠTE: L.A.
ŠKOLOVANJE: Agoura High school, UCLA college (diplomirao je komunikacijske znanosti na Kalifornijskom sveučilištu, a završio bi i pravo da se nije potpuno posvetio bandu. Maturirao je na UCLA s posebnom diplomom u komunikacijama)
LP: Vodeća Gitara
KORISTI: Ibanez guitars
PRS guitars
Mesa Boogie Dual Rectifier heads
Mesa Boogie cabinets
D'Addario strings (10XL)
Boss Pedal effects
D'Addario cables
Dunlop picks (.83)
Shure wireless

-Brad vodi LP-ov 'Machine Shop Reckord'
- Brad voli MTV, a pogotovo 'The Real World'
- Brad je veliki fan Britney S. zbog čega ga ostatak banda zeza
- Prvi album koji je ostavio utisak na Brad-a bio je Duran Duran 'People Are People'
- Brad-ov prvi instrument bila je truba
- Brad je u 6. razredu dobio prvu gitaru
- Brad-ov prvi band zvao se 'Pricks' iz 1994. Brad je također imao band s Rob-om. Bila je to neka mješavina rocka s rap-om i funck-om, zvali su se 'Relative Degree'. Puno su vježbali, odsvirali jedan show i onda se raspali...
- Brad-ov omiljeni album je Sunny Day Real Estate 'Diary'
- Brad-ova najveća opsesija je spavanje. Spava čak 14 sati dnevno
- Brad se nakada ne odvaja od svoje četkice za zube...???
- Svakog Božića Brad i njegova obitelj donosi hranu beskučnicima, a Mike im često pomaže oko toga
- Brad je Židov
- Brad je znao svoju kosu bojati u različite boje, npr. u ljubičastu (u srednjoj školi). Nakon toga (utjecaj Guns N' Roses i Metallica) pokušao je pustit kosu, ali je više ispadala nego što je rasla...pa ju je pokušao izravnati (peglom za kosu) ali to nije upalilo, pa je pokušao s kemikalijama, ali umjesto da je izravna, uništio ju je...
- Kada ima barem 2 sata slobodno (na turneji) pokušava pronaći kino dvorane i pogledati što god može
- Brado-ovi gitaristički uzori su: Dave Matthews (ne voli njegov ton, ali voli način sviranja), Stef iz Deftons-a i Sunny Day Real Estate
- Brad je proglašen najjedinstvenijom osobom u svojem srednjoškolskom godišnjaku
- Brad piše mjesečnu kolumnu za 'Guitar World Magazine'
- Brad kaže da je najsvjetliji trenutak u njegovoj karijeri bio kada je čuo 'One Step Closer' na radiju
- Brad-ove slušalice dizajniraju on i Mike
- Brad-ovi hobiji (osim spavanja) su skateboarding, surfanje net-om i gledanje MTV-a
- Lik s kojim se Brad poistovjećuje je princ Alli iz Alladina
- Da je bilo tko sa TV-a, bio bi lik iz Seinfeld-a, jer kaže da ima tako glup smisao za humor
- Brad je stručnjak za kompjutere...nema igrice koju on nije provijerio i 'rasturio'
- Brad i Phoenix su bili cimeri na koleđu
- Brad-ov odlučujući trenutak je bio kada je izgubio hlače baš prije nastupa
- Bradov glazbeni uzor je Chester :)
- Bez obzira čini li to namjerno ili ne, voli govoriti riječ 'like'. Ostatak banda je iz šale na DVD-u 'Frat Party At The Pankake Festival' stavio 'like counter' i izbrojio koliko je puta rekao 'like' dok je govorio
- Brad se nemože vidjeti bez mobitela: ni kad daje intervjue, nastupa ili naravno spava. Njegov mobitel ima opciju da može pričati s više ljudi od jednom i tako držati konferencije
- Brad isprva nije želio ići u Hooters (poznati striptiz klub u Americi) da proslavi uspijeh albuma jer je bio 'dobar' dečko koji nakad nije napravoi nešto takvo; predložio je kuglanje, ali je na kraju popusto i ipak išao.
- Po neslužbenim (neprovjerenim) informacijama Brad se 2003. vjenčao s Monicom.



| AjdE POzUrI I KoMAj (15) | pljUnI | # |

petak, 09.01.2009.

Black, black !! :)

Svi ste vjerojatno primjetili da sam, ovu sivu pozadinu dizajna promijenio u crnu ...
Za koji kurac ?
Zato da mi se može uskladiti Joeova slika :P Naravno, i da se mogu uskladit i slike ostalih članova benda ^^. Slobodno komentirajte i kritizirajte novu boju, ali mi se ovakva najviše sviđa i bok ! :P
I da, da vam napišem raspored:

Sljedeći post ide Brad-u, pa Rob-u, zatim članak o Fort Minoru, a onda članak o Jay Z-u, pa o Chesteru, pa Mikeu, nakon članka o Mikeu napisati ću vam daljni raaspored :D

EDIT: Ipak sam se odlučio za neki drugi dizajn, ovaj me nešto j**e i stalno nešt prekida .. uglavnom, novi dizajn je tu :) Idem sada, promijeniti ove slike jer su prevelike, i opet pozadina nije crna :)
To je to, ajde pusa !



| AjdE POzUrI I KoMAj (21) | pljUnI | # |

Joe Hahn

Image Hosting by Picoodle.com
IME: Joseph Hahn
NADIMAK: Joe, Mr. Hahn
DATUM ROĐENJA: 15.03.1977./ riba
MJESTO ROĐENJA: Glendale, CA, USA
PREBIVALIŠTE: L.A.
OBITELJ: U vezi je s djevojkom Karen
ŠKOLOVANJE: Pasadena Art College of Design
LP: DJ, Turntables, Beats & Simples, Sounds
KORISTI: Motor – Driven turntables
Rane TTM 54 DJ mixer
AKAI MPC 2000
Emagic Logic Audio
Various effects
Shure M44-7 needles
Coustom – made vinyl

- Joe je podrijetlom Koreanac od kuda su mu i roditelji
- Nakon škole radio je materijale za neke filmove
- Vrlo često izmišlja priče kojima ne samo da zbunjuje fanove nego i dečke iz LP-a
- Joe je sudjelovao u režiranju i editiranju svih LP spotova
- Najteže i najopsežnije video iskustvo doživio je režiranjem spota za 'Pts.Of.Athrty' s Reanimation
- Joe je izmislio priču za 'One Step Closer'
- Svi elekronski zvukovi, sampliranje i mixanje koje čujete na LP albumima večinom su Joe-ovo dijelo, na tome je također radio Mike
- Joe je neko vrijeme radio čudovišta za projekt Sphere (Sfera) i Phantoms, kao i neke specijalne efekte za seriju 'Dosjei X'
- Joe voli zbunjivati fanove, posebno one koji ne poznaju dovoljno dobro LP, pa je dugo vrijeme pričao da je podvojena ličnost, a onda je samo najednom rekao da se šalio. Ipak, priče o tome još uvijek kruže. Rečeno je da se njegovo drugo 'ja' zove Remy i da se njegov glas može čuti na početku pjesme 'Cure For The Itch'
- Inače, sve mu vrlo brzo dosadi i ostali članovi banda kažu da ima očajan smisao za humor i da živi u svojem svijetu
- Joe vjerojatno ne zna što znači riječ strpljivost, ako mu nešto govorite, sluša vas nekoliko sekunda, a onada odluta u nepoznatom smijeru – pričaju dečki iz LP-a
- Joe-ove su najjače strane mašta i kreativnost – rezultat toga je suradnja s Mike-om u izradi naslovnica za albume i režija LP-ovih spotova
- Crtani lik s kojim se najčešće poistovječuje je ratnik Valkary iz Robotech-a
- Joe je ostao na koledžu samo godinu dana, a nakon toga se zaposlio
- Crawling je bio prvi spot koji je režirao
- Joe i Nathan Cox su kodirektori Static – X-ovog videa 'Cold'
- Joe-va omiljena pjesma je 'Everlong' od Foo Fighters-a (Chester se slaže s njim)



| AjdE POzUrI I KoMAj (7) | pljUnI | # |

četvrtak, 08.01.2009.

It starts with ...


Pozz, evo i ja odlučio sastaviti novi blogić ! :) Pisati ću o Linkin Parku, Fort Minoru, SoBu, Jay Z-u, te ostalim nama dragim bendovima i pjevačima/reperima.
Za početak sam vas odlučio počastiti člankom o nastanku Linkin Park-a.
Sami počeci LP-a sežu još u Mike-ove, Brad-ove i Rob-ove srednjoškolske dane. Oni su ubrzo postali prijatelji u svojoj školi u Agoura-i, CA i djeleći svoju ljubav za muziku odlučili su osnovati band. Tjekom Mike-ove prve godine na umjetničkom koleđu u Pasadeni upoznao je Joe-a Hahn-a koji je obožavao elektronsku muziku i turntables. S Joe-om ideja o bandu je postala ozbiljnija. Joe je odustao od školovanja kako bi postao producent specijalnih efekata u filmovima. Kada su se 1996. bandu pridružili Mark Wakefirld i Dave Farrell (Phoenix) odlučili su se za ime 'Super Xero' ili skračeno 'Xero'. 'Xero-m' su se bavili samo u slobodno vrijeme. Svirali su na partyjima i sličnim malim mjestima samo radi zabave.
Napravili su pjesmu 'Esaul' koja će kasnije postati 'A Place For My Head', također su napravili demo za 'By Myself'. Na njihovom prvom 'Xero' demou nalazile su se pjesme: 'Fuse', 'Stick'N'Move', 'Rhinestone' i 'Reading My Eyes' (koja će kasnije postati 'Forgotten'). Band je nastavio svirati po gažama u području San Francisca. Tada je Mark napustio band, a ime banda su preimenovali u 'Hybrid Theory'. Nedugo nakon Marka iz banda je otišao Phoenix zbog turneje sa svojim bandom 'The Snax'. Dečki su nastavili svirati i potpisali su ugovor sa 'Zomba Music' kada su imali gažu u Los Angeles-kom 'Whiskey Club-u'. Budući da im je falio jedan pjevač (jer su Mike-a već imali) pridružio im se Chester Bennington. On je do njih dospio jednom vrstom polu audicije. Poslao je svoju demo snimku bandu i odmah je primljen.
Za vrijeme 'Hybrid Theory-a' 1999. nastao je album 'Hybrid Theory EP' na kojem se nalaze pjesme – 'Carausel', 'Technique', 'And One', 'Step Up', High Voltage' i 'Part Of Me'.
Godinu kasnije band je potpisao ugovor za Warner Bros., te samim time promijenio ime u LINKIN PARK, jer je već postojao band 'Hybrid Theory', pa nisu željeli imati problema s legalnošću svoga banda. U međuvremenu Phoenix je produžio svoje izbivanje iz banda kako bi završio fakultet.
24.10.2000. Linkin Park je izdao svoj debut 'Hybrid Theory'. Album je čak 8 puta uspio postići platinastu nakladu tj. prodan je u više od 15 milijuna primjeraka. Nakon izlaska 'Hybrid Theorya' band je otišao na turneju. Nastupali su diljem svijeta zajedno s bandovima poput P.O.D., 3 Doors Down, System Of A Down...
Nisu se odmah koncentrirali na novi album nego su se posvetili promoviranju 'H.T.-a' što dokazuje činjenica da su u jednoj godini održali čak 324 koncerata. Samim time prikupili su cijelu 'vojsku' vjernih fanova.
2001. izašao je njihov prvi DVD pod nazivom 'Frat Party And The Pankake Festival'. Na njemu se nalaze svi 'H.T.' spotovi kao još dosta zanimljivih dodataka (Making of the 'In The End', 'Crawling' from The Dragon Festival in Los Angeles, Mike and Joe's art and Chester's tatoos...)
Odlučili su svojim fanovima olakšati čekanje novog albuma tako da su 30.07.2002. izdali remix 'H.T.' pod nazivom 'Reanimation'. Album uključuje 20 pjesama kao i suradnje s mnogim izvođačima (Cheapshot, Kutmasta Kurt, Motion Man, Jonathan Davis, Jay Gordon of Orgy...).
Linkin Park su započeli pisati nove materijale u tour busu 2002. godine. U studiu su novi album snimali gotovo 18 mjeseci, a 25.03.2003. je napokon objavljen pod zanimljivim nazivom 'Meteora'. U prvom tjednu prodana je u više od 600.000 primjeraka.
02. i 03.08.2003. održani su njihovi koncetri u Texasu (Houston i Dallas) na jednoj od najvećih stadion turneja Summer Sanatarium, s Metallicom, Deftonsima, Madvayne i Limp Bizkitima. Koncerti su zabilježeni i kasnije objavljeni kao prvi live album banda – 'Live In Texas'.
2004. pod MTV-evim projektom 'Ultimete Mash-Up' izlazi album 'Collision Course' kao rezultat suradnje s raperom Jay-Z-em. Na njemu se nalaze remixevi Linkin Park-ovih i Jay-Z-evim pjesama ('Dirt Off Your Shoulder/ Lying From You', 'Numb/ Encore'...) Album uključuje DVD sa snimkom koncerta iz 'The Roxy Theatre-a' (West Hollywood, CA), a održan je 18.07.2004.
2005. Linkin Park su na 'privremenom odmoru' zbog Mikeovog solo projekta pod nazivom Fort Minor, i Chesterovog pod nazivom 'Bucket Of Weenies'.
2005. osnivaju Music For Relief, organizaciju namjenjenu pomoći žrtvama tsunamija.
2005. i 2006. poprilično je tiha godina za Linkin Park jer snimaju i pripremaju nove pjesme za novi album Minutes To Midnight koji službeno izlazi 15.05.2007 (iako je u Hrvatskoj izašao 3 dana prije). Prvim singlom What I've Done Linkin Park se odmah popeo na vrhove svih top ljestvica, a to je i potvrdio sa ostala dva singla Bleed It Out i Shadow Of The Day.



| AjdE POzUrI I KoMAj (36) | pljUnI | # |