Linkin Park

Mike Shinoda
Image Hosted by UploadHouse.com
Michael Kenji Shinoda (rođen 11. veljače 1977.) poznati je američki glazbenik i producent. Najbolje je poznat po tome što je član grupe Linkin Park i po svojem hip-hop solo projektu Fort Minor-u.
Mike je jedan je od glavnih korijena početka Linkin Park-a. On je, zajedno sa Bradom i Robom okupio cijelu ekipu i zaharao Amerikom, pa i svijetom ! Iako se bavi glazbom (isključivo rap-om), također je i grafički dizajner pa pomaže Joe Hahnu u svakojakim dizajnerskim njimaSra. Shinoda je odlucio izdati svoj solo projekt pod nazivom Fort Minor.A tako je i učinio. Nazvao ga je "The Rising Tied", i izašao je za izdavačku kuću Machine Shop. Iako ga je Shinoda cijelog producirao njegov Fort Minor plod je mnogobrojnih važnih suradnji. Za početak, tu je Jay-Z, koproducent, te je pomagao u kreiranju albuma

Chester Bennington
Image Hosted by UploadHouse.com
Chester Charles Bennington (Phoenix, Arizona, 20. ožujka 1976.), američki glazbenik, pjevač Nu-Metal grupe Linkin Park.Bennington je imao neugodan život u svojoj mladosti. Bio je seksualno zlostavljan kao dijete, od prijatelja njegovih roditelja. Nekoliko njegovih prijatelja je počinilo samoubojstvo, a jedan mu je prijatelj poginuo u nesreći tijekom skejtanja.
Njegovi su se roditelji rastali 1987. godine, ostavivši ga s dvije polusestre i polubrata. Bennington je bio najmlađi od četvero djece i ostao je s ocem, koji je bio policajac i detektiv. Njegov ga je brat predstavio bendovima Loverboy, Foreigner i Rush, također i The Doors na koje je htio imati utjecaj.

Brad Delson
Image Hosted by UploadHouse.com
Bradford Phillip Delson ili Big Bad Brad (Los Angeles, Kalifornija, 1. prosinca 1977.) gitarist nu-metal grupe Linkin Park.

Odrastao je u Agouri u Kaliforniji i od srednjoškolskih je dana bio prijatelj s Mikeom Shinodom, MC-em iste grupe, i Robom Bourdonom, bubnjarem. Nakon osnovne i srednje škole polazi na fakultet UCLA gdje upoznaje današnjeg bassista Phoenixa koji je tada bio dio punk banda Tasty Snax.

Joe Hahn
Image Hosted by UploadHouse.com
Joe Hahn rođen je u Dallasu, Teksas, 15. ožujka 1977. te je američki glazbenik, producent i redatelj.
Mr. Hahn, punim imenom Joseph Hahn je DJ grupe Linkin Park. Na sveučilištu Pasadena's Art Colledge of Design upoznaje Mike Shinodu gdje ga Mike poziva da se priključi grupi. Joe je bez sumnje najtalentiraniji član Linkin Parka. Osim animiranih dugonogih slonova u spotu "Somewhere I Belong", Joe također osmišljava svaki njihov video. Svojom maštom uspijeva svaki video ostaviti lako pamtljivima i zanimljivima. Osim toga, Joe također osmišljava cover-e albuma (s Mikeom je izradio cover za album Hybrid Theory, ali i izgled pozornice. Kada ne radi sa Linkin Parkom, Joe je i dalje zaposlen.


Rob Bourdon
Image Hosted by UploadHouse.com
Robert Gregory Bourdon (rođen 20. siječnja, 1979) je američki glazbenik, koji je trenutni bubnjar te jedan od osnivača nu metal benda Linkin Park.
U albumima Hybrid Theory i Meteora, Bourdon-ov stil na bubnju je bio vrlo jednostavan, trebao je samo pratiti u ritmu zvuk benda. Jedino je pjesma "Easier To Run" sa Meteore zahtjevala složeniji pristup nego inače. U albumu Minutes To Midnight, Bourdon-ov je stil i dalje vrlo prepoznatljiv osim u pjesmi "The Little Things Give You Away" koja sadrži nešto kompleksniji dio. U živo, Bourdon prikazuje svoje umijeće igrajući se s pjesmom "Bleed It Out", kroz dugu solo bubanj dionicu.


Phoenix

Image Hosted by UploadHouse.com
David Michael Farrell ili bolje znan kao Phoenix, rođen 8. veljače 1977, je basist benda Linkin Park
Phoenix je rođen u Playmouth-u, Massachusetts, ali se sa svojih pet godina preselio u Mission Viejo, Kalifornija. Diplomirao je na "Univerity of California" u Los Angelesu, gdje i susreo budućeg kolegu iz benda Brad Delsona 1999 godine. Osim što svira bas gitaru, svira i električnu gitaru, violinu i violončelo. Pri početku svoje karijere bio je član jednog krščanskog punk / ska benda "Tasty Snax". Dok je pohađao fakultet na "UCLA" bio je tri godine cimer s Brad Delson-om, te su često vježbali zajedno. Nakon nekog vremena upoznao se s Mike Shinodom, te s njim i Brad-om osnovao bend "Xero" koji je kasnije postao Linkin Park.

  siječanj, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2009 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


komentari yep/nope

design by: ludelikuse

kostur by × BloG MasteR ×

njoFra MC

IME: Goran Franjo Mandić
Nadimak: njoFra MC
DATUM ROĐENJA: Ajde, kao da ćete mi dolaziti na rođendane :/
PREBIVALIŠTE: Vinkovci
OBITELJ: xD, imam babu, dedu, mater, ćaću ...
ŠKOLOVANJE: 7 razred OŠ, do sada sve sa 5.
LP: Kurac od ovce
KORISTI: [nemam studio]:
- Waves software
- Emagic hardware
- Roland keyboard modules

Linkovi

FM Elite
Project Xero
Princess Anchy

četvrtak, 08.01.2009.

It starts with ...


Pozz, evo i ja odlučio sastaviti novi blogić ! :) Pisati ću o Linkin Parku, Fort Minoru, SoBu, Jay Z-u, te ostalim nama dragim bendovima i pjevačima/reperima.
Za početak sam vas odlučio počastiti člankom o nastanku Linkin Park-a.
Sami počeci LP-a sežu još u Mike-ove, Brad-ove i Rob-ove srednjoškolske dane. Oni su ubrzo postali prijatelji u svojoj školi u Agoura-i, CA i djeleći svoju ljubav za muziku odlučili su osnovati band. Tjekom Mike-ove prve godine na umjetničkom koleđu u Pasadeni upoznao je Joe-a Hahn-a koji je obožavao elektronsku muziku i turntables. S Joe-om ideja o bandu je postala ozbiljnija. Joe je odustao od školovanja kako bi postao producent specijalnih efekata u filmovima. Kada su se 1996. bandu pridružili Mark Wakefirld i Dave Farrell (Phoenix) odlučili su se za ime 'Super Xero' ili skračeno 'Xero'. 'Xero-m' su se bavili samo u slobodno vrijeme. Svirali su na partyjima i sličnim malim mjestima samo radi zabave.
Napravili su pjesmu 'Esaul' koja će kasnije postati 'A Place For My Head', također su napravili demo za 'By Myself'. Na njihovom prvom 'Xero' demou nalazile su se pjesme: 'Fuse', 'Stick'N'Move', 'Rhinestone' i 'Reading My Eyes' (koja će kasnije postati 'Forgotten'). Band je nastavio svirati po gažama u području San Francisca. Tada je Mark napustio band, a ime banda su preimenovali u 'Hybrid Theory'. Nedugo nakon Marka iz banda je otišao Phoenix zbog turneje sa svojim bandom 'The Snax'. Dečki su nastavili svirati i potpisali su ugovor sa 'Zomba Music' kada su imali gažu u Los Angeles-kom 'Whiskey Club-u'. Budući da im je falio jedan pjevač (jer su Mike-a već imali) pridružio im se Chester Bennington. On je do njih dospio jednom vrstom polu audicije. Poslao je svoju demo snimku bandu i odmah je primljen.
Za vrijeme 'Hybrid Theory-a' 1999. nastao je album 'Hybrid Theory EP' na kojem se nalaze pjesme – 'Carausel', 'Technique', 'And One', 'Step Up', High Voltage' i 'Part Of Me'.
Godinu kasnije band je potpisao ugovor za Warner Bros., te samim time promijenio ime u LINKIN PARK, jer je već postojao band 'Hybrid Theory', pa nisu željeli imati problema s legalnošću svoga banda. U međuvremenu Phoenix je produžio svoje izbivanje iz banda kako bi završio fakultet.
24.10.2000. Linkin Park je izdao svoj debut 'Hybrid Theory'. Album je čak 8 puta uspio postići platinastu nakladu tj. prodan je u više od 15 milijuna primjeraka. Nakon izlaska 'Hybrid Theorya' band je otišao na turneju. Nastupali su diljem svijeta zajedno s bandovima poput P.O.D., 3 Doors Down, System Of A Down...
Nisu se odmah koncentrirali na novi album nego su se posvetili promoviranju 'H.T.-a' što dokazuje činjenica da su u jednoj godini održali čak 324 koncerata. Samim time prikupili su cijelu 'vojsku' vjernih fanova.
2001. izašao je njihov prvi DVD pod nazivom 'Frat Party And The Pankake Festival'. Na njemu se nalaze svi 'H.T.' spotovi kao još dosta zanimljivih dodataka (Making of the 'In The End', 'Crawling' from The Dragon Festival in Los Angeles, Mike and Joe's art and Chester's tatoos...)
Odlučili su svojim fanovima olakšati čekanje novog albuma tako da su 30.07.2002. izdali remix 'H.T.' pod nazivom 'Reanimation'. Album uključuje 20 pjesama kao i suradnje s mnogim izvođačima (Cheapshot, Kutmasta Kurt, Motion Man, Jonathan Davis, Jay Gordon of Orgy...).
Linkin Park su započeli pisati nove materijale u tour busu 2002. godine. U studiu su novi album snimali gotovo 18 mjeseci, a 25.03.2003. je napokon objavljen pod zanimljivim nazivom 'Meteora'. U prvom tjednu prodana je u više od 600.000 primjeraka.
02. i 03.08.2003. održani su njihovi koncetri u Texasu (Houston i Dallas) na jednoj od najvećih stadion turneja Summer Sanatarium, s Metallicom, Deftonsima, Madvayne i Limp Bizkitima. Koncerti su zabilježeni i kasnije objavljeni kao prvi live album banda – 'Live In Texas'.
2004. pod MTV-evim projektom 'Ultimete Mash-Up' izlazi album 'Collision Course' kao rezultat suradnje s raperom Jay-Z-em. Na njemu se nalaze remixevi Linkin Park-ovih i Jay-Z-evim pjesama ('Dirt Off Your Shoulder/ Lying From You', 'Numb/ Encore'...) Album uključuje DVD sa snimkom koncerta iz 'The Roxy Theatre-a' (West Hollywood, CA), a održan je 18.07.2004.
2005. Linkin Park su na 'privremenom odmoru' zbog Mikeovog solo projekta pod nazivom Fort Minor, i Chesterovog pod nazivom 'Bucket Of Weenies'.
2005. osnivaju Music For Relief, organizaciju namjenjenu pomoći žrtvama tsunamija.
2005. i 2006. poprilično je tiha godina za Linkin Park jer snimaju i pripremaju nove pjesme za novi album Minutes To Midnight koji službeno izlazi 15.05.2007 (iako je u Hrvatskoj izašao 3 dana prije). Prvim singlom What I've Done Linkin Park se odmah popeo na vrhove svih top ljestvica, a to je i potvrdio sa ostala dva singla Bleed It Out i Shadow Of The Day.



| AjdE POzUrI I KoMAj (36) | pljUnI | # |

<< Arhiva >>