Linkin Park

Mike Shinoda
Image Hosted by UploadHouse.com
Michael Kenji Shinoda (rođen 11. veljače 1977.) poznati je američki glazbenik i producent. Najbolje je poznat po tome što je član grupe Linkin Park i po svojem hip-hop solo projektu Fort Minor-u.
Mike je jedan je od glavnih korijena početka Linkin Park-a. On je, zajedno sa Bradom i Robom okupio cijelu ekipu i zaharao Amerikom, pa i svijetom ! Iako se bavi glazbom (isključivo rap-om), također je i grafički dizajner pa pomaže Joe Hahnu u svakojakim dizajnerskim njimaSra. Shinoda je odlucio izdati svoj solo projekt pod nazivom Fort Minor.A tako je i učinio. Nazvao ga je "The Rising Tied", i izašao je za izdavačku kuću Machine Shop. Iako ga je Shinoda cijelog producirao njegov Fort Minor plod je mnogobrojnih važnih suradnji. Za početak, tu je Jay-Z, koproducent, te je pomagao u kreiranju albuma

Chester Bennington
Image Hosted by UploadHouse.com
Chester Charles Bennington (Phoenix, Arizona, 20. ožujka 1976.), američki glazbenik, pjevač Nu-Metal grupe Linkin Park.Bennington je imao neugodan život u svojoj mladosti. Bio je seksualno zlostavljan kao dijete, od prijatelja njegovih roditelja. Nekoliko njegovih prijatelja je počinilo samoubojstvo, a jedan mu je prijatelj poginuo u nesreći tijekom skejtanja.
Njegovi su se roditelji rastali 1987. godine, ostavivši ga s dvije polusestre i polubrata. Bennington je bio najmlađi od četvero djece i ostao je s ocem, koji je bio policajac i detektiv. Njegov ga je brat predstavio bendovima Loverboy, Foreigner i Rush, također i The Doors na koje je htio imati utjecaj.

Brad Delson
Image Hosted by UploadHouse.com
Bradford Phillip Delson ili Big Bad Brad (Los Angeles, Kalifornija, 1. prosinca 1977.) gitarist nu-metal grupe Linkin Park.

Odrastao je u Agouri u Kaliforniji i od srednjoškolskih je dana bio prijatelj s Mikeom Shinodom, MC-em iste grupe, i Robom Bourdonom, bubnjarem. Nakon osnovne i srednje škole polazi na fakultet UCLA gdje upoznaje današnjeg bassista Phoenixa koji je tada bio dio punk banda Tasty Snax.

Joe Hahn
Image Hosted by UploadHouse.com
Joe Hahn rođen je u Dallasu, Teksas, 15. ožujka 1977. te je američki glazbenik, producent i redatelj.
Mr. Hahn, punim imenom Joseph Hahn je DJ grupe Linkin Park. Na sveučilištu Pasadena's Art Colledge of Design upoznaje Mike Shinodu gdje ga Mike poziva da se priključi grupi. Joe je bez sumnje najtalentiraniji član Linkin Parka. Osim animiranih dugonogih slonova u spotu "Somewhere I Belong", Joe također osmišljava svaki njihov video. Svojom maštom uspijeva svaki video ostaviti lako pamtljivima i zanimljivima. Osim toga, Joe također osmišljava cover-e albuma (s Mikeom je izradio cover za album Hybrid Theory, ali i izgled pozornice. Kada ne radi sa Linkin Parkom, Joe je i dalje zaposlen.


Rob Bourdon
Image Hosted by UploadHouse.com
Robert Gregory Bourdon (rođen 20. siječnja, 1979) je američki glazbenik, koji je trenutni bubnjar te jedan od osnivača nu metal benda Linkin Park.
U albumima Hybrid Theory i Meteora, Bourdon-ov stil na bubnju je bio vrlo jednostavan, trebao je samo pratiti u ritmu zvuk benda. Jedino je pjesma "Easier To Run" sa Meteore zahtjevala složeniji pristup nego inače. U albumu Minutes To Midnight, Bourdon-ov je stil i dalje vrlo prepoznatljiv osim u pjesmi "The Little Things Give You Away" koja sadrži nešto kompleksniji dio. U živo, Bourdon prikazuje svoje umijeće igrajući se s pjesmom "Bleed It Out", kroz dugu solo bubanj dionicu.


Phoenix

Image Hosted by UploadHouse.com
David Michael Farrell ili bolje znan kao Phoenix, rođen 8. veljače 1977, je basist benda Linkin Park
Phoenix je rođen u Playmouth-u, Massachusetts, ali se sa svojih pet godina preselio u Mission Viejo, Kalifornija. Diplomirao je na "Univerity of California" u Los Angelesu, gdje i susreo budućeg kolegu iz benda Brad Delsona 1999 godine. Osim što svira bas gitaru, svira i električnu gitaru, violinu i violončelo. Pri početku svoje karijere bio je član jednog krščanskog punk / ska benda "Tasty Snax". Dok je pohađao fakultet na "UCLA" bio je tri godine cimer s Brad Delson-om, te su često vježbali zajedno. Nakon nekog vremena upoznao se s Mike Shinodom, te s njim i Brad-om osnovao bend "Xero" koji je kasnije postao Linkin Park.

  siječanj, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2009 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


komentari yep/nope

design by: ludelikuse

kostur by × BloG MasteR ×

njoFra MC

IME: Goran Franjo Mandić
Nadimak: njoFra MC
DATUM ROĐENJA: Ajde, kao da ćete mi dolaziti na rođendane :/
PREBIVALIŠTE: Vinkovci
OBITELJ: xD, imam babu, dedu, mater, ćaću ...
ŠKOLOVANJE: 7 razred OŠ, do sada sve sa 5.
LP: Kurac od ovce
KORISTI: [nemam studio]:
- Waves software
- Emagic hardware
- Roland keyboard modules

Linkovi

FM Elite
Project Xero
Princess Anchy

subota, 10.01.2009.

Brad Delson

Image Hosted by UploadHouse.com
IME: Bradford Philip Delson
NADIMAK: BBB (Big Bad Brad)
DATUM ROĐENJA: 01.12.1977./ strijelac
MJESTO ROĐENJA: Agoura, CA, USA
PREBIVALIŠTE: L.A.
ŠKOLOVANJE: Agoura High school, UCLA college (diplomirao je komunikacijske znanosti na Kalifornijskom sveučilištu, a završio bi i pravo da se nije potpuno posvetio bandu. Maturirao je na UCLA s posebnom diplomom u komunikacijama)
LP: Vodeća Gitara
KORISTI: Ibanez guitars
PRS guitars
Mesa Boogie Dual Rectifier heads
Mesa Boogie cabinets
D'Addario strings (10XL)
Boss Pedal effects
D'Addario cables
Dunlop picks (.83)
Shure wireless

-Brad vodi LP-ov 'Machine Shop Reckord'
- Brad voli MTV, a pogotovo 'The Real World'
- Brad je veliki fan Britney S. zbog čega ga ostatak banda zeza
- Prvi album koji je ostavio utisak na Brad-a bio je Duran Duran 'People Are People'
- Brad-ov prvi instrument bila je truba
- Brad je u 6. razredu dobio prvu gitaru
- Brad-ov prvi band zvao se 'Pricks' iz 1994. Brad je također imao band s Rob-om. Bila je to neka mješavina rocka s rap-om i funck-om, zvali su se 'Relative Degree'. Puno su vježbali, odsvirali jedan show i onda se raspali...
- Brad-ov omiljeni album je Sunny Day Real Estate 'Diary'
- Brad-ova najveća opsesija je spavanje. Spava čak 14 sati dnevno
- Brad se nakada ne odvaja od svoje četkice za zube...???
- Svakog Božića Brad i njegova obitelj donosi hranu beskučnicima, a Mike im često pomaže oko toga
- Brad je Židov
- Brad je znao svoju kosu bojati u različite boje, npr. u ljubičastu (u srednjoj školi). Nakon toga (utjecaj Guns N' Roses i Metallica) pokušao je pustit kosu, ali je više ispadala nego što je rasla...pa ju je pokušao izravnati (peglom za kosu) ali to nije upalilo, pa je pokušao s kemikalijama, ali umjesto da je izravna, uništio ju je...
- Kada ima barem 2 sata slobodno (na turneji) pokušava pronaći kino dvorane i pogledati što god može
- Brado-ovi gitaristički uzori su: Dave Matthews (ne voli njegov ton, ali voli način sviranja), Stef iz Deftons-a i Sunny Day Real Estate
- Brad je proglašen najjedinstvenijom osobom u svojem srednjoškolskom godišnjaku
- Brad piše mjesečnu kolumnu za 'Guitar World Magazine'
- Brad kaže da je najsvjetliji trenutak u njegovoj karijeri bio kada je čuo 'One Step Closer' na radiju
- Brad-ove slušalice dizajniraju on i Mike
- Brad-ovi hobiji (osim spavanja) su skateboarding, surfanje net-om i gledanje MTV-a
- Lik s kojim se Brad poistovjećuje je princ Alli iz Alladina
- Da je bilo tko sa TV-a, bio bi lik iz Seinfeld-a, jer kaže da ima tako glup smisao za humor
- Brad je stručnjak za kompjutere...nema igrice koju on nije provijerio i 'rasturio'
- Brad i Phoenix su bili cimeri na koleđu
- Brad-ov odlučujući trenutak je bio kada je izgubio hlače baš prije nastupa
- Bradov glazbeni uzor je Chester :)
- Bez obzira čini li to namjerno ili ne, voli govoriti riječ 'like'. Ostatak banda je iz šale na DVD-u 'Frat Party At The Pankake Festival' stavio 'like counter' i izbrojio koliko je puta rekao 'like' dok je govorio
- Brad se nemože vidjeti bez mobitela: ni kad daje intervjue, nastupa ili naravno spava. Njegov mobitel ima opciju da može pričati s više ljudi od jednom i tako držati konferencije
- Brad isprva nije želio ići u Hooters (poznati striptiz klub u Americi) da proslavi uspijeh albuma jer je bio 'dobar' dečko koji nakad nije napravoi nešto takvo; predložio je kuglanje, ali je na kraju popusto i ipak išao.
- Po neslužbenim (neprovjerenim) informacijama Brad se 2003. vjenčao s Monicom.



| AjdE POzUrI I KoMAj (15) | pljUnI | # |

<< Arhiva >>