Linkin Park

Mike Shinoda
Image Hosted by UploadHouse.com
Michael Kenji Shinoda (rođen 11. veljače 1977.) poznati je američki glazbenik i producent. Najbolje je poznat po tome što je član grupe Linkin Park i po svojem hip-hop solo projektu Fort Minor-u.
Mike je jedan je od glavnih korijena početka Linkin Park-a. On je, zajedno sa Bradom i Robom okupio cijelu ekipu i zaharao Amerikom, pa i svijetom ! Iako se bavi glazbom (isključivo rap-om), također je i grafički dizajner pa pomaže Joe Hahnu u svakojakim dizajnerskim njimaSra. Shinoda je odlucio izdati svoj solo projekt pod nazivom Fort Minor.A tako je i učinio. Nazvao ga je "The Rising Tied", i izašao je za izdavačku kuću Machine Shop. Iako ga je Shinoda cijelog producirao njegov Fort Minor plod je mnogobrojnih važnih suradnji. Za početak, tu je Jay-Z, koproducent, te je pomagao u kreiranju albuma

Chester Bennington
Image Hosted by UploadHouse.com
Chester Charles Bennington (Phoenix, Arizona, 20. ožujka 1976.), američki glazbenik, pjevač Nu-Metal grupe Linkin Park.Bennington je imao neugodan život u svojoj mladosti. Bio je seksualno zlostavljan kao dijete, od prijatelja njegovih roditelja. Nekoliko njegovih prijatelja je počinilo samoubojstvo, a jedan mu je prijatelj poginuo u nesreći tijekom skejtanja.
Njegovi su se roditelji rastali 1987. godine, ostavivši ga s dvije polusestre i polubrata. Bennington je bio najmlađi od četvero djece i ostao je s ocem, koji je bio policajac i detektiv. Njegov ga je brat predstavio bendovima Loverboy, Foreigner i Rush, također i The Doors na koje je htio imati utjecaj.

Brad Delson
Image Hosted by UploadHouse.com
Bradford Phillip Delson ili Big Bad Brad (Los Angeles, Kalifornija, 1. prosinca 1977.) gitarist nu-metal grupe Linkin Park.

Odrastao je u Agouri u Kaliforniji i od srednjoškolskih je dana bio prijatelj s Mikeom Shinodom, MC-em iste grupe, i Robom Bourdonom, bubnjarem. Nakon osnovne i srednje škole polazi na fakultet UCLA gdje upoznaje današnjeg bassista Phoenixa koji je tada bio dio punk banda Tasty Snax.

Joe Hahn
Image Hosted by UploadHouse.com
Joe Hahn rođen je u Dallasu, Teksas, 15. ožujka 1977. te je američki glazbenik, producent i redatelj.
Mr. Hahn, punim imenom Joseph Hahn je DJ grupe Linkin Park. Na sveučilištu Pasadena's Art Colledge of Design upoznaje Mike Shinodu gdje ga Mike poziva da se priključi grupi. Joe je bez sumnje najtalentiraniji član Linkin Parka. Osim animiranih dugonogih slonova u spotu "Somewhere I Belong", Joe također osmišljava svaki njihov video. Svojom maštom uspijeva svaki video ostaviti lako pamtljivima i zanimljivima. Osim toga, Joe također osmišljava cover-e albuma (s Mikeom je izradio cover za album Hybrid Theory, ali i izgled pozornice. Kada ne radi sa Linkin Parkom, Joe je i dalje zaposlen.


Rob Bourdon
Image Hosted by UploadHouse.com
Robert Gregory Bourdon (rođen 20. siječnja, 1979) je američki glazbenik, koji je trenutni bubnjar te jedan od osnivača nu metal benda Linkin Park.
U albumima Hybrid Theory i Meteora, Bourdon-ov stil na bubnju je bio vrlo jednostavan, trebao je samo pratiti u ritmu zvuk benda. Jedino je pjesma "Easier To Run" sa Meteore zahtjevala složeniji pristup nego inače. U albumu Minutes To Midnight, Bourdon-ov je stil i dalje vrlo prepoznatljiv osim u pjesmi "The Little Things Give You Away" koja sadrži nešto kompleksniji dio. U živo, Bourdon prikazuje svoje umijeće igrajući se s pjesmom "Bleed It Out", kroz dugu solo bubanj dionicu.


Phoenix

Image Hosted by UploadHouse.com
David Michael Farrell ili bolje znan kao Phoenix, rođen 8. veljače 1977, je basist benda Linkin Park
Phoenix je rođen u Playmouth-u, Massachusetts, ali se sa svojih pet godina preselio u Mission Viejo, Kalifornija. Diplomirao je na "Univerity of California" u Los Angelesu, gdje i susreo budućeg kolegu iz benda Brad Delsona 1999 godine. Osim što svira bas gitaru, svira i električnu gitaru, violinu i violončelo. Pri početku svoje karijere bio je član jednog krščanskog punk / ska benda "Tasty Snax". Dok je pohađao fakultet na "UCLA" bio je tri godine cimer s Brad Delson-om, te su često vježbali zajedno. Nakon nekog vremena upoznao se s Mike Shinodom, te s njim i Brad-om osnovao bend "Xero" koji je kasnije postao Linkin Park.

  siječanj, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2009 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


komentari yep/nope

design by: ludelikuse

kostur by × BloG MasteR ×

njoFra MC

IME: Goran Franjo Mandić
Nadimak: njoFra MC
DATUM ROĐENJA: Ajde, kao da ćete mi dolaziti na rođendane :/
PREBIVALIŠTE: Vinkovci
OBITELJ: xD, imam babu, dedu, mater, ćaću ...
ŠKOLOVANJE: 7 razred OŠ, do sada sve sa 5.
LP: Kurac od ovce
KORISTI: [nemam studio]:
- Waves software
- Emagic hardware
- Roland keyboard modules

Linkovi

FM Elite
Project Xero
Princess Anchy

petak, 09.01.2009.

Joe Hahn

Image Hosting by Picoodle.com
IME: Joseph Hahn
NADIMAK: Joe, Mr. Hahn
DATUM ROĐENJA: 15.03.1977./ riba
MJESTO ROĐENJA: Glendale, CA, USA
PREBIVALIŠTE: L.A.
OBITELJ: U vezi je s djevojkom Karen
ŠKOLOVANJE: Pasadena Art College of Design
LP: DJ, Turntables, Beats & Simples, Sounds
KORISTI: Motor – Driven turntables
Rane TTM 54 DJ mixer
AKAI MPC 2000
Emagic Logic Audio
Various effects
Shure M44-7 needles
Coustom – made vinyl

- Joe je podrijetlom Koreanac od kuda su mu i roditelji
- Nakon škole radio je materijale za neke filmove
- Vrlo često izmišlja priče kojima ne samo da zbunjuje fanove nego i dečke iz LP-a
- Joe je sudjelovao u režiranju i editiranju svih LP spotova
- Najteže i najopsežnije video iskustvo doživio je režiranjem spota za 'Pts.Of.Athrty' s Reanimation
- Joe je izmislio priču za 'One Step Closer'
- Svi elekronski zvukovi, sampliranje i mixanje koje čujete na LP albumima večinom su Joe-ovo dijelo, na tome je također radio Mike
- Joe je neko vrijeme radio čudovišta za projekt Sphere (Sfera) i Phantoms, kao i neke specijalne efekte za seriju 'Dosjei X'
- Joe voli zbunjivati fanove, posebno one koji ne poznaju dovoljno dobro LP, pa je dugo vrijeme pričao da je podvojena ličnost, a onda je samo najednom rekao da se šalio. Ipak, priče o tome još uvijek kruže. Rečeno je da se njegovo drugo 'ja' zove Remy i da se njegov glas može čuti na početku pjesme 'Cure For The Itch'
- Inače, sve mu vrlo brzo dosadi i ostali članovi banda kažu da ima očajan smisao za humor i da živi u svojem svijetu
- Joe vjerojatno ne zna što znači riječ strpljivost, ako mu nešto govorite, sluša vas nekoliko sekunda, a onada odluta u nepoznatom smijeru – pričaju dečki iz LP-a
- Joe-ove su najjače strane mašta i kreativnost – rezultat toga je suradnja s Mike-om u izradi naslovnica za albume i režija LP-ovih spotova
- Crtani lik s kojim se najčešće poistovječuje je ratnik Valkary iz Robotech-a
- Joe je ostao na koledžu samo godinu dana, a nakon toga se zaposlio
- Crawling je bio prvi spot koji je režirao
- Joe i Nathan Cox su kodirektori Static – X-ovog videa 'Cold'
- Joe-va omiljena pjesma je 'Everlong' od Foo Fighters-a (Chester se slaže s njim)



| AjdE POzUrI I KoMAj (7) | pljUnI | # |

<< Arhiva >>