samo blog.. https://blog.dnevnik.hr/samoblog

četvrtak, 16.02.2006.

Reklame

Dobre, loše, smješne, odurne, kratke, duge.. sve one nerviraju kad upadnu usred filma i potraju i do 10 minuta.

Po meni ide sasvim jednostavna podjela tog daveža.. evo nešto da o tome napišem..

reklame za kućanske potrepštine:
Cilit, Mr. Muscolo, Mr. Proper, Domestos, Fax, Cocolino..
Tematika ovakvih reklama je sasvim jednostavna i skoro jedinstvena. Onaj tko je radio reklamu pokušava prikazati vas koji gledate reklamu u nekoj svakodnevnoj situaciji. Recimo useljavate u novi stan ili recimo kasnite s ručkom a u 18:00 dolaze gosti no oni stižu 2 minute ranije dok još ručak nije gotov!!(katastrofa jel..). Zatim prikazuju svoj proizvod u velebnom izdanju.. sjaji se oko njega, ulijeće u kadar svom silinom poput tenka, uništava druge slične proizvode na kojima nema etikete il logotipa. I na kraju sljedi objašnjenje kako zapravo taj proizvod djeluje.. Prikažu zmazani veš u vešmašini koji je u roku 3 sekunde čist ko suza, cvjetićima koji izlaze iz svježe opranog ručnika kako bi se dokazalo da zaista velebno miriši, odvod vašeg umivaonika bliješti nakon uporabe tog proizvoda.

reklame za prehrambene proizvode:
čokolade, bomboni, sladoledi..
Zlatno pravilo kod večine, "maskota". Medvjedić Ledo, kinderov pingvin, a čak i neki strašan lik koji dobiva iznimnu snagu nakon konzumacije proizvoda punog kalorijama. Zanimljivo je to što se u tim reklamama pokušava pod nos doći mlađoj publici, klincima. Zato takvu reklamu teško da će te vidjeti poslije 22:00 na TV-u.

reklame za sportsku odjeću i obuću:
Nike, Adidas, Reebok..
Sport sport sport.. neznam kaj ste drugo očekivali. Javlja se ili neki preznojeni sportaš koji je pobrao brdo love kako bi se vi njemu divili cirka 30 sekundi kako on sa lakoćom svladava svoje protivnike, sve zaslugom toga što na sebi nosi tu marku.

reklame za sokove i čajeve, kave:
Coca cola, Sprite, Pepsi, Iso sport,Cedevita,Franck..
Glavna riječ, energija(u svakom smislu riječi!). Opet neki "idiličan" sportaš popije gutljaj-dva "čarobnog" napitka i vrača mu se snaga, spreman je na nove pobjede. Mladi par sjedi za stolom u pitajbogakojojbirtiji, vani ružno vrijeme, otpije gutljaj kave, odmah sunce, konobar trči na terasu i otvara suncobrane. Mislim.. zašto sjedit na terasi ako je vani loše vrijeme, zbog nade da će konobar doći otvoriti suncobran??? Najdraže su mi ove.. ona je fancy, on je fancy. Oboje nose fancy obleku. Nemaju "ništa" zajedničko osim te limenke zbog koje su jedan drugom sexy.. moram kupit taj napitak.. možda se i meni dogodi tako nešto..

reklame za automobile:
Renault, Volkswagen, Seat,Audi..
Dvije verzije, ili automobil oživi ili se on predstavlja u svom cijelom sjaju. Gume nikad nećete vidjeti prljave, čak i da se radi o terencu. Uvijek se svijetli ko "pesja jajca" i natjera vas da pomislite.. gle klima, kožna sjedala, pomična sjedala... WAU.. to bi danas svaki auto trebao imat.. kažu da novi fićo već ima :) sve je to prodaja magle na kraju svega.

Naravno ima tu još raznih podjela, no kako sam rekao.. usred filma, kad jedna od ovih "uskoči" u ekran.. meni se kosa diže na glavi..

Koja je vaša najgora reklama?


16.02.2006. u 02:00 • 14 KomentaraPrint#^

četvrtak, 09.02.2006.

HZZO

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.
Danas su me intrigirali kad sam došao kod njih. Dobili su novu lokaciju u samoboru. Premješteni su u novouređeni prostor. Sve novo uređeno i pripremljeno. Nažalost kad sam stigao tamo nije baš bilo tak bajno. Moglo se vidjet donekle da je to friška farba ali ljudi moji, nered totalni. Čudim se da nisam našao papire po podu. Stolovi puni pepela, na svakom stolu po dvije pepeljare, dim posvuda. Po 3 cigarete na svakoj pepeljari. Tak se nije dimilo iz tvornice kristala kad je bila u najboljim godinama! Drugo kaj me šokiralo jest neljubaznost. Pitam lijepo gdje moram potvrdit participaciju a gospođa samo odmahne glavom prema drugoj prostoriji. Kad sam ušao u nju svi su stali sa radom i samo zurili od mene. Niti pitanja ala "izvolite kaj trebate".. "recite molim.." samo su čekali da izustim kaj trebam.
Jedna gospođa je lijepila neki plakat sa šiframa na friško farbani zid pored stola, do nje gospodin koji se držao za glavu, činilo se da će svaki čas počet udarat glavom u stol; ko da mu je iznad glave stajao onaj balončić iz stripovima u kojem piše:"kaj ja tu radim.. život mi je jadan.. isuse doma klinci koje treba prehranit.." fakat razočaravajući pogled je imao. Do njega gospođa kojoj od dima nisam vidio facu oupće. Za drugim stolom gospođa imala hrpetinu kartona na koljenima i nekaj kopala po njima.. šaptala je nekaj.. očito na glas zbrajala il tak nekaj..
Uglavnom, digne se ona gđa. u dimu i sjeda za neki kompjutor do mene.. 2 minute posla je imala da to napravi.. jedino kaj su me pitali na glas je bilo" a kaj ti to još u školu ideš???" .. "ne, na fax gospođo.."
Dala mi je karticu za participaciju i vratila mi je zdravstvenu karticu.. brže/bolje sam našao izlaz iz te sobe... Na izlazu ništa.. niti doviđenja, bok, ciao, bye bye.. nikaj.. da bi ko kakvu reč rekel..

Duboko razočaran..

09.02.2006. u 22:18 • 5 KomentaraPrint#^

subota, 04.02.2006.

u autobusu

Eto što mi se dogodilo neki dan.. vrijedi pročitati pa prosuditi..

Vraćam se jedan dan sa faxa, sjedam konačno na bus za "selo moje malo" gdje bus vozi svake prestupne. Umoran sjedam gdje ima mjesta (sjedalo odmah iza izlaza gdje je ona staklena stijena), do nekog dečka, rekao bi 20-21 godinu. Gel u kosi, na -10 ljetna jaknica Diesel, izlizane traperice, puma tenesice na nogama.. Po njemu sudeći ljeto.
No.. nakon par minuta vožnje netko baci papir(Škarniclu- papir u koji stave pecivo u pekari) koji se od te staklene stijene odbije između nas dvoje.

Njegova reakcija; okret za 180 stupnjeva i bahato pitanje " Ko je to bacio?!?!?".. pogledom je tražio krivca u nadi da će pokazat svoj "autoritet" ili nešto slično pametnom postupku..

Moja reakcija; ostajem hladnokrvno sjedit, prvo zato što sam tek zbog umora nakon 3 sec shvatio kaj se dogodilo i zato što nisam imao namjeru okretat pogled u nadi da ću pronaći "budalu" koja baciše taj papir.. jednostavno nisam takav da bi to učinio..

e sad.. pitam ja vas koja je prava odluka.. mislim.. jel sam se trebao okrenut i pokazat da se nemože samo tak bacat papire po meni :D
..ili ostat ovak sjedit u miru i čekat da se konačno dopeljam do doma..

kaj bi vi napravili?

04.02.2006. u 00:19 • 13 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

samo neki linkovi

Čovječe ne ljuti se ONLINE

TV program do jajec

samo neki komentari

konačno da su napravili jedan kak se spada predložak