Šokac lola i bekrija

02.01.2009., petak

TA GE TO JOŠ IMA - SVAKA NAM ČAST!

Čitam danas, svitu moj lipi i vridni (ta znam da sad puno radite kojekake svinjarije - oću kast da imate krmobiju) u Glasu Slavonije (a geću neg tam) vo:

"ŠOKAČKI DISCO: MLADEŽ U ŽUPANJI, HRVATSKOM NASHWILLU, UŽIVA U NEOBIČNOJ ZABAVI
Županjci plešu uz disco na tamburici!

ŽUPANJA - Šokački disco nešto je potpuno novo u Županji, a i u bližoj i daljoj okolici. Disco večeri uz tamburicu od sada više nisu nezamislive, a organizatori vjeruju kako bi u srcu Šokadije trebalo brojnim poklonicima ove glazbe pružiti i takve sadržaje. Za Šokački disco u prostoru diskoteke No1 rezerviran je petak, a u realizaciju se krenulo prošlog tjedna.
- Projekt je zamišljen da bude kontra trendu folk glazbe, jer se naše diskoteke sve više pretvaraju u narodnjačke klubove, kaže Zlatko Župarić Aničić, tonski realizator na lokalnoj radijskoj postaji, koji dodaje kako je na ovu ideju došao upravo kroz svoj posao.
- Županja je što se tiče tambure kao američki Nashwill za country glazbu. Naš je grad poznat kao kolijevka tamburice, a brojni su tamburaši upravo stasali u ovoj sredini, u kojoj danas ima veliki broj tamburaških sastava - kaže Zlatko Župarić Aničić, koji svakodnevno ispunjava brojne glazbene želje slušateljima koji vole neiscrpno bogatstvo, tradiciju i kulturu županjskoga kraja i njegovu folklornu baštinu. No mladi se sve više kada izlaze okreću narodnjacima, koji su jednostavno preplavili sva mjesta na koja izlaze. Žale se i studenti, koji studiraju u Osijeku da gotovo nema mjesta u tom gradu gdje ne trešti folk glazba.

Suprotno narodnjacima uz koje ide uvijek čašica više votke i sličnih pića popularnih među mladima, u Šokačkom discu će vas na ulazu ponuditi slavonskom šljivovicom, kako bi ste se malo zagrijali, a potom se uz dobro poznate tamburaške zvuke dobro može zabaviti, i bez cajki, uz šokačke i slične pjesme i ples, te zaigrati u kolu."

A baš ti fala Branka Galović Dabić šta si napisala vu lipu vist.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.