Hrana u Japanu
23.02.2021.
Ako budemo imali priliku bar još jednom otići u Japan onda ću sigurno probati njihovu posebnu govedinu - kobe. Do sada, kad god smo bili u Japanu, samo smo u izlogu mesnice vidjeli to posebno meso.
"Kobeanska govedina, japanska govedina iz regije oko grada Kobea. Nije odvojena pasmina goveda, nego je naziv za podrijetlo goveđe pasmine Tajima. Kobeanska govedina je najskuplja govedina na svijetu. Kilogram prave kobeanske govedine košta 400-600 eura, ponekad čak i više."
Čak smo i ušli jednom u mesnicu i htjeli je kupiti ali zaista je bila preskupa i osim toga nisam ni znala što od nje napraviti i da sam znala opet je nisam imala gdje pripremiti t.j. toplinski obraditi na pravi način.
Da, mogli smo je negdje u restoranu naručiti ali bome to bi nas previše koštalo. Zato smo radije ručali RAMEN iliti UDON (japanska juha s rezancima) koju najčešće jedu turisti ali i sami Japanci. Ima ih puno vrsta s različitim dodacima i prilozima.
Što se tiče sušija kao prvo morate znati da bilo koji suši (kao gotovo jelo) u dućanima daleko je kvalitetnije i jeftinije nego suši pripremljen npr. kod nas. Ovo se ne odnosi samo na suši već i na sva druga japanska jela.
U blizini našeg hotela u Osaki nalazio se jedan veliki dućan u kojem je bio ogroman izbor gotovih jela, riba, rakova i svega ostalog. U jedno možete biti sigurni a to je
nikada ne ćete kupiti pokvarenu robu, samo kvaliteta dolazi u obzir i to po vrlo povolljnim cijenama.