Idemo dalje...Bramboraky
27.01.2020.
Jučer navečer kaže mi sestra da se sjetila jednog češkog jela kojeg bi voljela pojesti bramboraky a ja kao njena mlađa i dobra sestrica uzela namirnice i bacila se na posao.
Bramboraky, moglo bi se reći, da voli skoro svaki Čeh i baš paše k pivu, samo što ja i sestra ne pijemo to rajsko češko piće hehehehe. Dakle, bacamo se na posao.
Namirnice:
- 3 veća krumpira
- cca 3 velike žlice oštrog brašna
- 2 jaja
- sol po potrebi (Vegeta)
- pola male žličice bibera
- malo češnjaka
- majoran
- ulje
Postupak:
Naribamo na ribežu svježi krumpir (isto kao i jabuke), dodamo biber, češnjak, majoran, jaja, sol (Vegetu) prema potrebi i na kraju brašno. To sve pomiješamo u jednu gušću smjesu i na tavi, podlivenoj uljem, žlicom oblikujemo tanke pljeskavice koje pržimo s oba dvije strane.