06

ponedjeljak

lipanj

2011

26.Plitvički maraton

U subotu,4.lipnja održan je 26.Plitvički maraton na kojem sam drugi put trčao dužinu od 42 km.
Vrijeme je bilo oblačno,ali oko podnreva je bilo sunčano i tokom cijele utrke bez ijedne kapi kiše unatoč prognozama o nekom kišnom vremenu.
danas je u Novom Listu bio veći članak o maratonu gdje se navodi da je Plitvički maraton najteži u svijetu s obzirom na duge uzbrdice na stazi.
Velika je prednost Plitvičkog maratona atraktivno područje nacionalnog parka kroz koji se odvija natjecanje i zaista je uz sav napor na ovoj zahtjevnoj stazi velika nagrada natjecateljima prolaz kroz netaknute šume nacionalnog parka.
S obzirom da mi je prošlogodišnje vrijeme na Plitvičkom maratonu bilo 5:16 s ovogodišnjim rezultatom od 4:33:44 mogu zaista biti zadovoljan (45 minuta bolje vrijeme nego prošle godine).
Vrijeme po kilometru je bilo 6:31 što je za ovu zahtjevnu stazu solidno.
Organizacija utrke je bila dobra,vode je bilo u dovoljnim količinama,a energetskih napitaka možda i previše jer su malo otpijeni ležali uz stazu.
Zaista šteta s obzirom na cijenu istih.
U zabavnom programu nastupila je pjevačica Lana Jurčević,ali s obzirom na kratkoću nastupa veći dio nas maratonaca je nije ni vidio dok smo došli do cilja.
I na kraju zaključak - Plitvički maraton je zaista impresivan sportski događaj.
Iako sam više puta na Plitvicama išao na 16 km dužinu,moji budući nastupi će biti isključivo na 42 km dužini.





<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.