Ragbi klub Makarska rivijera

15.10.2008., srijeda

NADA SP(R)ETNIJA MAKARSKE

RAGBI
GSC “ Makarska “
Zaostala utakmica I. kolo Interlige
Makarska r. – Nada 10 : 22 ( 10 : 14 )
Sudac : Mešn jak ( Sisak )
Gledatelja : 230

U zaostaloj utakmici 1. kola Interlige, ragbijaši Makarske riviere nisu uspijeli iznenaditi favoriziranu splitsku Nadu iako su bili vrlo blizu, rekli bismo nikad bliže od 2006. kada su posljednji put slavili u finalu Kupa.

Bila je ovo tvrda , čvrsta utakmica, baš pravi derbi koji je u potpunosti ispunio očekivanja 200- ak simpatizera i prijatelja ragbija koliko ih se ovu srijedu okupilo na GSC-u.

Nada je počela dobro, te već u 15. minuti nakon proboja Sekovaneca, Burazin poentira za 0:7.Makarani se vraćaju preko Dedića na 3:7, ali Nada brzo uzvraća preko Dragičevića za 14:3 ( 21. min.). Od tada je Makarska krenula agresivnije i preuzela kontrolu nad utakmicom. Čvrstom igrom u obrani i dobrom igrom u napadu prisiljavali su igrače Nade na kazne koje nažalost Dedić nije uspio pretvoriti u poene i smanjiti zaostatak.

Slijedi period igre u kojem su se obje ekipe "napucavale", koristeći igru nogom za osvajanje terena. Većina tih udaraca sa obje strane nisu pogađali prazan prostor, nego je lopta protivnicima išla direktno u ruke, te je iz jedne takve akcija Makarska Rivijera odigrala jednostavan kontra napad iz kojeg Nola poentira za 10:14 u samoj završnici prvog poluvremena.

U drugom dijelu nastavila se rovovska bitka za svaki centimetar terena. Makarska je krenula na sve ili ništa, imala nekoliko izglednih prilika ali svaki put kada bi došli na 20-ak metara od prostora zgoditka gostiju izgubili bi loptu što bi igrači Nade iskoristili za igru nogom i vraćanjem Makarske u njenu polovicu terena. Ipak, čini nam se da su ključni trenutci utakmice bili od 45. do 55. kad Dedić neikorištava tri „zicera“ iz kaznenog udarca sa 20 –ak metara ( iz jednoga je potegao stativu). Ipak, kada je Nadin igrač Sljepćević zaradio žuti karton ( 60 min. ) i tako na 10 minuta Makaranima omogučio igrača više činilo se da će ipak doći do preokreta. Nažalost, u jeku napada Makarske, Burazin se dokopao lopte i solo akcijom osvaja preko 60 metara te poentira za povećanje vodstva 10 : 19. Do kraja je Rubelj uspješnim pretvaranjem kaznenog udarca potvrdio pobjedu Nade 10:22. Šteta, bila je ovo zaista prava prilika i prigoda da se skine Nadu s vrha i prekine njena dugogodišnja dominacija na ragbi terenima u Interlizi. Ipak pokazalo se da je Nada preiskusan protivnik koji zna kazniti i najmanju pogrešku.

Na kraju, treba spomenuti izuzetno loše suđenje suca Mešnjaka, ali i njegovih pomoćnika. Naroćito loš bio je pomoćni sudac Matošić koji je svojim pristranim suđenjem izluđivao igrače Makarske, ali i navijače iz „šumice“ koji su nekoliko puta žestoko prosvjedovali, želeći se čak i fizički obračunati s njim. Treba postaviti pitanje vodstvu lige kako je moguće da oba pomoćnika budu iz Splita, štoviše riječ je o bivšim igračima Nade i zaposlenicima Nade ( Bjelanović je trener u mlađim uzrastnim kategorijama ).


MAKARSKA RIVIERA: Selak, Grle, Osmanović, Šimić, Pleić, Kovačić, Babić, Mračević, Dedić ( 5 ), Lovreta, Srzić, Mrkoci, Mucić, Pregun, Muhtić, Nola ( 5 ), Letic, Sabljić, Paul, Radić


- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (14)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (8)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

free web counter
free web counter

OPIS BLOGA

POVIJEST RAGBIJA U MAKARSKOJ

RUGBY LINKOVI