Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

NADA SP(R)ETNIJA MAKARSKE

RAGBI
GSC “ Makarska “
Zaostala utakmica I. kolo Interlige
Makarska r. – Nada 10 : 22 ( 10 : 14 )
Sudac : Mešn jak ( Sisak )
Gledatelja : 230

U zaostaloj utakmici 1. kola Interlige, ragbijaši Makarske riviere nisu uspijeli iznenaditi favoriziranu splitsku Nadu iako su bili vrlo blizu, rekli bismo nikad bliže od 2006. kada su posljednji put slavili u finalu Kupa.

Bila je ovo tvrda , čvrsta utakmica, baš pravi derbi koji je u potpunosti ispunio očekivanja 200- ak simpatizera i prijatelja ragbija koliko ih se ovu srijedu okupilo na GSC-u.

Nada je počela dobro, te već u 15. minuti nakon proboja Sekovaneca, Burazin poentira za 0:7.Makarani se vraćaju preko Dedića na 3:7, ali Nada brzo uzvraća preko Dragičevića za 14:3 ( 21. min.). Od tada je Makarska krenula agresivnije i preuzela kontrolu nad utakmicom. Čvrstom igrom u obrani i dobrom igrom u napadu prisiljavali su igrače Nade na kazne koje nažalost Dedić nije uspio pretvoriti u poene i smanjiti zaostatak.

Slijedi period igre u kojem su se obje ekipe "napucavale", koristeći igru nogom za osvajanje terena. Većina tih udaraca sa obje strane nisu pogađali prazan prostor, nego je lopta protivnicima išla direktno u ruke, te je iz jedne takve akcija Makarska Rivijera odigrala jednostavan kontra napad iz kojeg Nola poentira za 10:14 u samoj završnici prvog poluvremena.

U drugom dijelu nastavila se rovovska bitka za svaki centimetar terena. Makarska je krenula na sve ili ništa, imala nekoliko izglednih prilika ali svaki put kada bi došli na 20-ak metara od prostora zgoditka gostiju izgubili bi loptu što bi igrači Nade iskoristili za igru nogom i vraćanjem Makarske u njenu polovicu terena. Ipak, čini nam se da su ključni trenutci utakmice bili od 45. do 55. kad Dedić neikorištava tri „zicera“ iz kaznenog udarca sa 20 –ak metara ( iz jednoga je potegao stativu). Ipak, kada je Nadin igrač Sljepćević zaradio žuti karton ( 60 min. ) i tako na 10 minuta Makaranima omogučio igrača više činilo se da će ipak doći do preokreta. Nažalost, u jeku napada Makarske, Burazin se dokopao lopte i solo akcijom osvaja preko 60 metara te poentira za povećanje vodstva 10 : 19. Do kraja je Rubelj uspješnim pretvaranjem kaznenog udarca potvrdio pobjedu Nade 10:22. Šteta, bila je ovo zaista prava prilika i prigoda da se skine Nadu s vrha i prekine njena dugogodišnja dominacija na ragbi terenima u Interlizi. Ipak pokazalo se da je Nada preiskusan protivnik koji zna kazniti i najmanju pogrešku.

Na kraju, treba spomenuti izuzetno loše suđenje suca Mešnjaka, ali i njegovih pomoćnika. Naroćito loš bio je pomoćni sudac Matošić koji je svojim pristranim suđenjem izluđivao igrače Makarske, ali i navijače iz „šumice“ koji su nekoliko puta žestoko prosvjedovali, želeći se čak i fizički obračunati s njim. Treba postaviti pitanje vodstvu lige kako je moguće da oba pomoćnika budu iz Splita, štoviše riječ je o bivšim igračima Nade i zaposlenicima Nade ( Bjelanović je trener u mlađim uzrastnim kategorijama ).


MAKARSKA RIVIERA: Selak, Grle, Osmanović, Šimić, Pleić, Kovačić, Babić, Mračević, Dedić ( 5 ), Lovreta, Srzić, Mrkoci, Mucić, Pregun, Muhtić, Nola ( 5 ), Letic, Sabljić, Paul, Radić



Post je objavljen 15.10.2008. u 10:07 sati.