Ragbi klub Makarska rivijera

30.01.2008., srijeda

Slikar Alek

Olimpijac Alek Osmanović predstavio je svoje slike u prostorijama KUS "Njega" .Podršku svom sportskom kolegi pristiglo je dati desetak njegovih ragbijaša, koji su se sasvim dobro snašli u kulturnom okruženju uz, kao što smo u Tomićevoj konobi već i navikli, ugodnu ćakulu i bogatu trpezu

Kad smo prije gotovo godinu dana radili razgovor s Podgoraninom Alekom Osmanovićem, ragbijašem i članom hrvatske bob reprezentacije, prvi se put taj mladi sportaš javnosti predstavio i kao umjetnik, a mnogi su ostali iznenađeni činjenicom da se u njemu krije prava umjetnička duša, i to sa završenom školom za primijenjenu umjetnost. Petnaestak slika, koje je prošlog petka izložio u prostorijama udruge KUS 'Njega' u Tučepima, oduševile su brojne posjetitelje, među kojima je bilo i onih koji su ih odmah poželjeli kupiti. 'Domaćin' Alek, pomalo zbunjen silnom pozornošću koja mu je poklonjena, strpljivo je hodao od slike do slike, objašnjavajući u duhovitom stilu 'povijest' svake od njih. Tako je, primjerice, na pitanje je li za fotografiju zanosnog ženskog akta imao stvarni model odgovorio: 'Pa di bi ja našao ovako zgodnu curu da meni pozira?'. Za sliku cvijeća, pak, 'priznaje' kako je neplanirano nastala prije dva dana, jer je 'falilo slika za popunit prostor'.

U sportskoj karijeri Aleka Osmanovića mnogo se toga promijenilo - bob reprezentacija stvar je prošlosti, a i ragbi, kojemu se Alek u međuvremenu posvetio, na neko će vrijeme 'na čekanje', budući za desetak dana Osmanović ide na operaciju koljena ozlijeđenog na treningu. No, takav splet okolnosti dao mu je priliku da se u potpunosti posveti umjetnosti.

I jedan kuriozitet - izložba prošlog petka postavila je svojevrsni rekord što se tiče brojnosti sportaša. Naime, podršku svom sportskom kolegi pristiglo je dati desetak njegovih ragbijaša, koji su se sasvim dobro snašli u kulturnom okruženju uz, kao što smo u Tomićevoj konobi već i navikli, ugodnu ćakulu i bogatu trpezu.


Napomena:Tekst je preuzet sa internet stranica lokalnih novina Makarska kronika



- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.01.2008., nedjelja

POČINJE KUP 6 NACIJA

Kup 6 Nacija je top natjecanje 6 najboljih rugby reprezentacija Europe( Engleska, Irska, Škotska, Francuska, Wales i Italija>) te se pobjednika smatra neslužbenim prvakom Starog kontinenta.
Početci ovoga natjecanja sežu u daleku
1881. godinu kada su Englesa, Irska, Wales i Škotska nakon 12 godina igranja prijateljskih utakmica organizirali prvo službeno natjecanje , takozvani Home Nation. Prvu titulu osvojila je Engleska . 1910. godine natjecanju se pridružila i Francuska te dolazi do promjene naziva natjecanja u Kup 5 Nacija koje je igrano sve do 2000. godine kada se natjecanju pridružila i reprezentacija Italije. Pravila natjecanja su vrlo jednostavna, Svaka reprezentacija međusobno igra jedanput s tim da se prednost domaćeg terena svake godine mjenja. Za razliku od od večine ostalih natjecanja nema sustava bonus poena već pobjeda nosi 2 boda, neriješeni rezultat 1 dok se porazi ne boduju. Pobjeda u svih 5 utakmica zove se Grand Slam, dok se pobjeda bilo koje od Home Nation ekipe ( Egleska, Škotska, Wales i Irska) nad ostale tri zove Triple Crown. Aktualni prvak je Francuska a kome će ove godine to poći za rukom moći će te pogledat na njemačkom DSF-u koji će prenositi sve utakmice ovogodišnjeg prvenstva koje starta sljedeće subote ( 02.02)






- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2008., petak

KALENDAR UTAKMICA ZA PROLJEĆE 2008.

Objavljen je kalendar natjecanja za proljeće 2008. godine. Prije početka službenih utakmica ljubitelji ragbija u Makarskoj moći će pogledati tri prijateljske utakmice i to protiv Čelika ( 09. 02 ), Sinja ( 16.02 ) te Nade ( 22. 02). Nažalost, počeli su i prvi problemi za trenera Lovretu jer je Mrkoci ozlijedio koljeno ( sumnja se na meniskus), Župan je doživio nezgodu na radu te do daljnjega nemože trenirati a odlazak Preguna u Australiju je praktički gotova stvar.

Kalendar možete vidjeti
ovdje.





- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.01.2008., srijeda

Ispravak

Iako sam u prošlome postu najavio da će prva utakmica u proljetnom dijelu prvenstva biti 08.03 protiv Pobednika, Makarski ragbijaši će 01.03 ugostiti Olimpiju iz Ljubljane u zaostalom kolu Interlige. Dodajmo da se razmatra i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica i to protiv Čelika, Sinja i Nade a o datumima odigravanja ovih utakmica bit ćete naknadno obaviješteni.
- 12:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.01.2008., četvrtak

Početak priprema

U ponedjeljak, 14.01 u 19:00 h, nakon božično - novogodišnjih praznika makarski ragbijaši započinju s pripremama za nastavak sezone. Prema riječima trenera Lovrete prva dva tjedna rezervirana su za rad u teretani, nakon čega se igrači sele na teren i rad s loptom. Od dolaska Devčića neće biti ništa( dobio posao u Waikatu ) ali se radi na tome da se dovede igrač prve linije, koja je ozlijedom Osmanovića ( ligamenti koljena ) zaista postala najdeficitarnije mjesto u momčadi. Nažalost, postoji mogučnost da klub napusti Miroslav Pregun i to zbog odlaska na rad u Australiju. Dobra vijesti su povratak Muhtića treninzima koji bi trebao bi biti spreman za završnicu Regionalne lige. Prva utakmica na rasporedu je 08.03. protiv Pobednika iz Beograda.
- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (14)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (8)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

free web counter
free web counter

OPIS BLOGA

POVIJEST RAGBIJA U MAKARSKOJ

RUGBY LINKOVI