Premijerovo skijanje i još malo o politici...

07.12.2012.

Nekidan sam razmišljala da napišem post o povrijeđenoj privatnosti našeg Primeministra na temu odlaska na tro - dvodnevno skijanje. Mislim si - pa šta, čovjek ima para, radi prekovremeno, pa nek ide... da ne velim da je u zdravom tijelu zdrav duh, pa će se očeličen i veseo vratiti u nove radne pobjede. I koji qu to novinari razvlače... hm.

No, ako se stvar sagleda s druge strane - a to je odabir (pre)skupe lokacije, bahatosti kojom nam uvodi nove namete, a u krajnjoj liniji i neodgovornosti jer skijanje nije baš bezazleno. Mnogi odgovorni sportaši u svojim klauzulama imaju zabranu skijanja tokom aktivne sportske karijere, pa zašto onda i Primeministar, ako je odgovoran društvu ne poštuje osnovna pravila ponašanja?

S druge strane, da se postavio manje bahato, a uvijek ima načina da se širokim gladnim masama proda neki dobar štos ili u krajnjoj liniji zgiljao totalno inkognito - ne bi uopće bolilo. Zar ne?

Znamo svi da nam naši političari, pogotovo oni u Sabornici (ovdje izuzimam ridikule tipa Keruma) ne žive život naroda i nemaju pojma koliko košta jedno jaje (ova poskupljenja me najviše fasciniraju na primjeru cijene jednog jajeta - kao da ide na kerozin) ili zašto bi ili ne bi platili pretplatu, no čak i mi (tu ubrajam onaj društveni sloj koji kakti svaki mjesec ipak dobije plaću i plaća račune i kreditne rate) nismo imuni na navalu silnih bezobrazluka iz smjera Vlade i Sabora.

Od (ne)dolaska na sjednice do famoznih izjava tipa "Ja sam odgovoran..." ako neki porez iskoči iz okvira dozvoljenog... Uključujući najnoviji namet tipa teve pretplate. Zna se već desetljećima da je javna nam televizija leglo korupcije, ratova za prevlast i uhljebljuje gomile ljudi koji primaju plaću, a ne rade ništa. Uključujući i silne pravilnike u kojima piše da njih sedmero mora na službeni put snimiti dvije minute priloga u trećem dnevniku ili....

Da li je došlo do rekonstrukcije javne nam televizije? Ne. Da li je netko mrdnuo guzom i reorganiziraju Hrvatsku željeznicu? Ne. Samo se svi busaju u prsa i spominju neke famozne investicije.

E pa istina je jaako daleko. Državni aparat je glomazan, trom i spor. Kako bi dobili sve dozvole (lokacijska, građevinska, uporabna dozvola) ovisite o raspoloženju i seksualnom životu nekog sitnog općinskog činovnika. O da, i to su samo ljudi. No, obično stranci ne dijele čokolade i "čokolade" kako bi njihovi predmeti prošli ili zapeli u labirintu birokracije...

Sve u svemu - sranje na kvadrat. Ugodan vam vikend. Sex je jedino što vam preostaje...



<< Arhiva >>