Vijeće roditelja te pristupni EU fondovi...

09.10.2012.

Prije par godina sam pisala o vijeću roditelja unutar osnovnih i srednjih škola. Vijeće roditelja ima puno veću i odgovorniju funkciju nego što je to upobičajeno kod nas.

Kod nas je sasvim normalno da se u vijeće delegira netko od roditelja koji nije prisutan na roditeljskom ili koji živi najbliže školi ili neka dokona domaćica koja (kakti) nema pametnijeg posla nego svraćati u školu i igrati se "političara" u slobodno vrijeme ostalih radnih ljudi. Hm.

Vijeće roditelja ima puno veću i ozbiljniju ulogu - doduše savjetodavnu, no i ona je zapravo ozbiljno shvaćena jer se zapisnik vijeća roditelja šalje u županiju, te uz kvalitetan prijedlog postaje adut u rukavu dovoljno naprednog ravnatelja predmetne škole.

No da, uglavnom, Rudarka je opet preuzela tu odgovornu ulogu i pristala na ulogu prvog čovijeka (žene) vijeća. E sad - problem je s nadobudnom grupom roditelja - bili su voljni odraditi oma nekoliko sastanaka. S druge strane, ako se sastanak dogovori prerano (iliti prečesto) neće biti kvoruma jer se neće dovoljan broj ljudi odazvati sastanku. Hm.

Uglavnom, nije da mi je ova funkcija trebala, no vrag mi nije dao mira...

Sada mi treba jedan suvisli odgovor: da li je osnovna/srednja škola vaše djece/nećaka/susjeda opremljena solarnim panelima i da li imate ikakvu ideju kako bi se mogao pokrenuti dotični projekt? Slijedeće je pitanje - da li još uvijek ima vremena za odrađivanje papirologije i povlačenje novaca iz pristupnih fondova??

Eto. Nadam se da ću dobiti barem neki suvisli odgovor. Ako tko ima potrebu direktnog kontakta neka mi ostavi mail, pa ću se javiti....

<< Arhiva >>