Presuda Čačiću...

29.06.2012.

Zgrožena sam presudom prema Čačiću. Očito je presudio medijski pritisak prvih nam ljudi što vode ovu faking bananu.

Zapravo, da krenemo od početka - zgrozio me kao prvo cjelokupan nastup Čačića - od samih početaka - bahatog pristupa "nije to ništa", mala nezgodica i sl. izjave, a dva su života izgubljena. Nema veze što se događaj desio u trenutno omraženoj susjednoj državi. Mogao se desiti bilo gdje i bilo kada.

Drugo, izjave tipa - dajem bezuvjetnu ostavku, pa malo kasnije - ma ne, otići ću sa mjesta podpredsjednika (jebal ga onaj naziv "Prvi") samo ako me osude, pa samo ako bude bezuvjetno, pa na kraju samo ako ga mam strpaju u zatvor. Ma dajte najte. Nismo na placu. Niti na predizbornom skupu gdje kratkovidni penzići ne znaju što im je obećano prije par mjeseci, a nikad ostvareno.

Još više su me zgrozile izjave Milanovića - kao prvo on predstavlja prvog čovjeka ove države (u ekonomskom i gospodarskom smislu) i sve njegove izjave imaju neprocjenjivu težinu.

Da spominje budućnost Vlade (uostalom, oni su ušli u izbornu kampanju sa faking nesrećom i mogućnošću da mu najdraži ministar ode u ćuzu) u kontekstu odluke jednog seoskog suca. To je tako bezobrazna, primitivna i neprihvatljiva izjava, pogotovo od jedne visokoobrazovane osobe (sada se ne mogu sjetiti što je on točno po struci), a kamo izjava predsjednika Vlade. Sram te bilo Milanoviću.

Ujedno uspoređivati financijske, hoštaplerske i kriminalne radnje oko odnosa vlasništva u naftnoj nam kompaniji sa osobnom odgovornošću nesavjesnog (i bahatog) vozača koji je usmrtio više od dvije osobe (Čačić je već imao saobraćajnu nesreću sa smrtnim slučajem). Uostalom, što znači prebrzo - koliko ja poznajem prometne zakone - svaka brzina koja ugrožava osobe u prometu (pa makar i samog sebe) je kažnjiva - to znači - ako je bila slabija vidljivost - tada maksimalna dozvoljena brzina nije 130 km/h već puuno manja. Ili mokar kolnik ili...

To tek govori o nepoštivanju suda i integriteta susjedne nam Mađarske, da ne spominjemo da je Mađarska članica EU, pa sam time i cijele Europe, kakva se god nam se ona činila u ovom trenutku.

A mi se kakti deklarima kao pravna, obrazovana i fina država.

I da, za kraj - politika je kurva, a u kombinaciji sa debelopotkoženim bahatim mešetarima - samo nebo nam je granica...

<< Arhiva >>