Seosko traćanje...

19.05.2012.

U nedostaku vremena za gledanje Survivor-a razmišljah da vam nabacim naš domaći - ne bi se to moglo nazvati baš opsatank, no recimo pogled na laganu sapunicu.

U susjedstvu se sunča i krade bogu dana naša mlada osoba X. S obzirom da ima bogatog seoskog tajkuna za oca studirala je dobrih desetak godina onu neku "višu konobarsku". Naravno da su joj roditelji kupili i stan, auto i izdašan džeparac da jadna izdrži. U to je doba imala i nekog frajera (isto tako poznatog bogataša, ali ne s naših područja, već lokacije gdje je studirala), no očito da se frajer nije htio ženiti ili se ona nije htjela, uglavnom vratila se u selo naše malo.

E sad - ne znam što takve ljude tjera da studiraju (osim što je baš zgodno živjeti od bogatstva vlastitog roda, pogotovo ako si mu mezimica) jer obično ne rade posao za koji su se usješno obučili. Tako i naša dotična osoba X. Cura se vratila u okrilje roditeljskog preduzeća, te nalickana glumi ocu tajnicu aka osobu za komunikaciju (osim kad dotičnom stvarno ulete stranci, a male nema na vrijeme na poslu na vrijeme). Pa se gazda posvađa s gazdaricom - no to je sad već druga priča...

Šta hoću reći? Mala je bistra i osobno mislim da je nešto od pustih godina studiranja ipak ostalo u toj maloj plavoj glavici. Znam da je teško, naporno i mukotrpno graditi karijeru u nepoznatom okruženju. Noo...

Kad Pater familijas rokne od moždanog - srčanog - nekog udara (a ima velike šanse jer se ne pazi) cijela će family završiti na bubnju. Njihovo se preduzeće ipak temelji na onim starinskim načelima (ruko)vođenja i dobivanja posla uz čašicu - dvije, te kilu - dvije (obično janjetine, od ribe su svi gladni već nakon dva sata nut). Kako Pater familijas nema muškog nasljednika, te ima jednog upitno sposobnog zeta (doduše, kojem više odmaže nego pomaže da pohvata određene konce) - nisam sigurna da će im svima ostati kruha za bacanje..

No, da se vratimo na našu malu plavušu (zašto se čudite da je plava??). Kako se vratila sa jelte - fakultetskom diplomom i od glave do pete obučena u Guess i ostale marke, naravno da je ispala iz društva njezinih školskih kolegica koje rade za pultom Kauflanda, Lidla ili Konzuma, te se oblače kod Kineza ili "preko" (ubosni). Ono nešto "zlatne" čeljadi (imamo mi i toga življa naughty) je valjda zauzeto ili im ona nije privlačna ili oni njoj seljaci.., pojma nemam.

Jednom riječju - dijete nema kuda izać, nema društva s kim bi popila kavu, te sve u svemu - postala je jedna jadna izgubljena cura. Da ne velim koja je to muka da imaš nešto wou, a nemaš se kome pokazati. Doduše, nadajmo se da griješim. Želim joj sve najbolje.

Eto vam zabave za olajavanje - nje ili mene koja sam se usudila sve ovo napisati. Sve vam je živa istina. zubo

<< Arhiva >>