Đ.B. i još malo o politici...

14.07.2011.

Ajmo malo o politici.

Svi se busali u prsa (pogotovo oni što su ga jučer pljuvali) kako je nije u redu što je Đ.B. završio u (istražnom) zatvoru. Pogotovo sad kad je kihnuo. Zauvijek. Pod sumnjom o ratnim zločinima davnih dana. Onda kad su nas Srbi napadali. A mi se branili. Neki i stradali. Neki i bili mučeni. A onda smo mi morali biti fini prema tim istima...

Kao prvo - svi visoko pozicionirani ratni generali debelo su se okoristili tim istim ratom. Tako i dotični. Neću sada u detalje što je sve "osvojio" i prisvojio. Možda ne kao Čermak (nemojmo se zavaravati, zar stvarno mislite da je pravda pobijedila, a ne novac?), ali....

Drugo - čovjek je bio debeo, nije se pazio što je jeo, koliki mu je bio tlak, pitanje je kako je regulirao svoj dijabetes - jednom riječju - sam je sebi kopao jamu.

Treće - sad se tu spominje licemjerje naše političke elite (od onih ekstremno desnih do totalno lijevih!): prodali su naš domovinski rat, prodali su naše heroje, prodali su i generale. Ameri su to davno riješili - nema nikakvih propitivanja o njihovim vertikalnim odgovornostima za vojna lica koja sudjeluju u bilo kojem ratu na bilo kojoj strani svijeta. I basta.

Nemojmo zaboraviti da ne postoji niti jedan ratni heroj. Ni živ ni mrtav. To valjda što su svi naši predragi političari čuvali Sabor. Pa nisu stigli ratovati. Pa stvarno nema smisla da nekoga spominjemo i hvalimo. Nedajbože da bude živ, pa da se okrenemo nekom novom idolu....(čak je i Tito ustoličio ratne heroje)

Glavno da su se naši političari prodali za par juriča... ehhh.... headbang

<< Arhiva >>