Noć muzeja - Pakrac

29.01.2011.

Update na početku:

ISPRIČAVAM SE GRAĐANIMA PAKRACA ŠTO JE U NASLOVU BLOGA STAVLJENO DA JE VAŠ MUZEJ SEOSKI. JEDNO JE PISANJE POSTA, A DRUGO NASLOVNICA. HVALA NA RAZUMIJEVANJU.

RUDARKA

No da - kao što svi znate, a mnogi su i upražnjavali jučer navečer/noćas kulturu u sklopu Noći muzeja 2011, pretpostavljam da ih je malo koji su bili u nekom seoskom muzeju. A ja jesam!

Slijedi opširna opservacija o dotičnom.

Još od prije nekoliko godina spremam se na to događanje, no kako su Guzda, a bome i njegov kumpić malo skeptični prema dosadnim seoskim regionalnim i etnografskim zbirkama koje se obično otvore i na taj dan (ako im se baš da, u puno slučajeva dotični zaposlenici po muzejima/galerijama nemaju sluha za bilo što zanimljivije), frendici sam predložila jedno žensko druženje.

Zagreb smo a priori odbacili jer je tamo svake godine sve više zainteresiranih, pa nam se baš i nije dalo čekati na zimulji i gurati po muzejima koje možemo obići i u miru i tišini. Recimo. Obično ih onda i ne obiđemo. Hmm..

Privukao me tzv. otočki program po Braču, Hvaru, Ižu thumbup - te mi je sve krivo što nemam hrpu para da si priuštim takvu vrstu pizdarije - sjedneš u auto i potrošiš tisuću kuna da odeš do tamo, malo se proveseliš i prespavaš jer je ipak malo predaleko za vraćanje u gluho doba noći.

Anyway, čim sam vidjela u programu: Muzeja grada Pakraca Pivo - napitak bogova i puka odmah sam znala da je to naš odabir!! smijeh

Potrpali muškarce u auto - u međuvremenu smo pronašli i vozača koji nije toliko sklon alkoholu nut, te se nas šestero uputilo prema Pakracu. Pošto je dotičnom vozaču vjenčani kum vlasnik kafića oma preko puta muzeja - nije bilo zbora da se nećemo luudo provesti.

Uglavnom, veselo smo upali u Gradski muzej (solidno popunjem za tako mali grad u petak navečer oko 21:30), doduše sa malim zakašnjenjem, pa smo propustili uvodno slovo o samoj materiji izložbe. No zato nas je razveselio punkt Daruvarske pivovare sa besplatnom degustacijom piva. Od te točke smo počeli. naughty

I sad malo slikica:





Ovdje moram napomenuti da su svi izloženi objekti bili otvoreni oliti popijeni!

Pa malo priče o povijesti pivarstva - od Egipćana, Kelta, Germana do "novijih" stvari - Češka, Nizozemska, Belgija, Njemačka..

Moglo se i čitati:



Predmetna čaša s pivom je Rudarkina.

I šta će moja prijateljica nego o'ma otvoriti:



Bilo je i pive u stripu:




I kad su Guzda i njegov kumpić obišli stričeka s pivom više puta, pročitali što se dalo - s vremenom je postalo malo mutno rolleyes preselili smo se do kuma (koji je pak bio u Zg. na hokeju) te se još tamo malo opijali. Dok se dotični gazda nije vratio.

Sve u svemu - svi su se složili da ovakvu vrstu kulture mogu upražnjavati i češće! party

Pohvaljujem muzej što se dosjetio te Daruvarsku pivovaru što je podržala ovakvu zgodnu manifestaciju - i to ne bilo kada, već u vrijeme Noći muzeja. Jer je stvarno štosno družiti se po noći u muzeju. Naravno, ako ima tekuće faze.. he he...

Ps. Ne, ne boli me glava.

<< Arhiva >>