Djeca u štiklama i druga opažanja jedne majke...

24.09.2010.

A ne znam šta ste digli takvu buku oko babe?

Em nitko nije znao da je žena ranjena, em po njezinim ozljedama nisam sigurna da bi preživjela put do Metropole, baš da je i bila hitna spremna za pokret. Em se vojska ispričala i obećala pomoć, no već je trajala dugotrajna operacija. Ne možeš ti sad ranjenika cukati samo tako okolo..

Ili je ona Guzdina - "*ebe se njima za babu, oni sad gledaju koga buju tužili da uzmu pare..."

Da se vratimo na naslov posta: čini mi se da nitko nije spomenuo Leonardu Boban i njezinu malu (5) u cipelicama na peticu??

Kako bih u miru mogla popljuvati dotičnu i još neke Hollywoodske zvjezde kako rade pizdarije sa svojom djecom, objasniti ću što sam ja radila sa svojima:

Naravno da sam dozvolila da se u vrtić ide (pogotovo Mala) obučen kako si je to on/ona zamislila, kako god to bilo šaroliko i ciganjski. No, kako bih se spasila čudnih pogleda tete u vrtiću, uvijek sam rekla da je to njezin izbor. No, ako se išlo na neko "ozbiljno" mjesto pokušali smo se dogovoriti. Moja mala, kao i recimo ona mala slatkica od Angeline Jolie je stalno bila u hlaćama i najdraže su joj bile stvari od "velikog" brace. Šta ćeš... zubo

Tako da mi to ponašanje nije čudno. No, da dijete hoda polugolo (ova mala od T. Cruise-a što je stalno u nekim haljetkima s potpisima -sve neka svila i ostali "hladni" materijali), dok joj je majka zabundana u jakne, dolčevite i čizme (na istim slikama, da se razumijemo) - to već ugrožava zdravlje djeteta. headbang

I za kraj - priča o cipelama na petu. I moja je imala fazu Barbie štiklica (veoma neudoban komad plastične igračke u kojima se može i skrenuti nogica) u kojima je pokušavala hodati po stanu. Dalje od toga nismo došli.

Kad bi već i bila u mogućnosti za takve nekakve stvari (te famozne kožne cipelice za neke vrste plesova), onda bi trebalo obavezno uzeti sa sobom i be opciju - normalne cipelice/tenesice za "poslije", a ne kao mala Bobanica što je bosa skakutala po hladnom podu Muzeja gdje se održavao taj neki event).

Ne razumijem taj odgoj - "neka dijete radi što god hoće" jer mislim da onda prolaze neke stvari prerano, da bez zabrana nema gušta da dobiju dozvolu za nešto u vrijeme (starosti) kad mu to i pripada - npr. "izlazak" u grad (u našem 14-godišnjem slučaju) je šetnja s curama do 9 - 9:30 navečer. Kad bih joj sad dozvolila nešto dulje (što ona traži, da se razumijemo - svi se oni bore za svoja prava smijeh), ne bi bilo u redu. A i šta bi poslije, za koju godinu radila???

O nanašanju djece po rukama do pet šest godina (neki i dulje), obično bez obuće ili boso kao malo Ciganče - to smo već jednom spominjali. bang

<< Arhiva >>