Farma - o higijeni, kuhanju i ostalom...

10.04.2010.

Već neko vrijeme želim nešto napisati o Farmi.

Osim što mi je ovogodišnja postava ljudi - bez nekih većih konflikata i iluzija o sexu (em su ovi "stari" oženjeni lisci - pjevači previše cool, tupavi nosač balvana - Kike the Ronioc što nije zinuo u ovih četiri tjedna što traje show, onaj mali koji ne znam kuda pripada, ali stalno dobiva imunitete, pa pretpostavljam da je neki lik iz sapunica, četiri hihotave (kvazi) manekenke / pjevačice (u usponu), ona lajava baba exSex bomba (tj. žena koja se na sudu godinama tužila zbog ljubavne afere s Oliverom) i jedina pametna, normalna žena koju su brzinom munje izbacili van (Ella).

I prošlu godinu sam pisala o higijeni do kojeg se ovi dotični ne drže. Od stavljanja na sunce posteljinu (perje) kako bi sunce ubilo klice i povuklo mirise iz vlažnih pokrivača, jastuka i vreća za spavanje, do čišćenja prostora (i spavaonica i kuhinje) i skidanja obuće prije ulaska u kuću (kako se ne bi unosile klice i bakterije iz staja u prostor gdje se obitava / kuha / jede)...

Drugo, jedno od groznih stvari što su nekidan pustili je bilo kako se onaj mali sin Rahimovski (jelte ozbiljan oženjen skoro 30-njak!) umiva direktno iznad bunara zahvativši vodu rukom iz vedra s kojim je vadio. I pljuska se direktno u to "čisto" vedro. Ma odrvatno.

A sad malo i o hrani. Jasno mi je da ovi muški, što kopaju kanale, grade nastambe i septičke jame ne znaju puno o kuhanju. I one male fufice od 20-ak godina što okolo našminkane jedva čekaju da grane sunce, pa da se raskomote u topiće i sunčaju, a ne da hrane stoku, čiste im nastambe i muzu krave. No, ako su se već prijavile za dotičnu emisiju zašto se nisu potrudile pronači, otkriti ili pitati vlastite bake kako se jednostavno i ukusno kuha(lo)?

Sjetih se onih par dana što je u prošlogodišnjoj emisiji uletila Anđa ili kako li se zove ona sisata plavuša iz Malnarove Noćne more, uglavnom mala bosanka što je odmah sredila kuhinju, izvukla nekoliko pita (od onih najjednostavnijih - krompiruša, zeljanuša i kako li se sve zovu njami) i nakon par dana izletila van jer su joj ostali dopizdili.

Ja osobno ne pravim domaće rezance, no sigurno je to jedna od stvari što bih prvo "vježbala" doma prije polaska. I domaći kolači - makovice, orehnjače i sl. jednostavna jela za što ti treba malo jaja, brašna i nešto oraha/maka, a svi bi jeli kao ludi kolače koje inače doma nitko ne pogleda. fino

Ne pratim baš svaki dan razvoj situacije na Farmi, pa tako nisam sigurna u kojoj su fazi s količinama hrane, no bez dobrog doručka i večere NEMA rada na selu. Nekidan su kao bili bez večere. I malo žganaca sa onim sirom što rade od pustog mlijeka sigurno bi bilo bolje nego ništa. Ili žganci s pečenim lukom + špekom (ako ga imaju).

Ima toga još, no, da je sve idealno, ne bi ljudima bilo zanimljivo gledati... smijeh

<< Arhiva >>