Porez na budale + Sevkin broš

29.03.2010.

Ne mogu reći da mi se nije dopao novi ispad jedinog našeg pravog Celeba - Severine s onim brošem. Svaka čast, tko god da je smislio foru - bila to ona, onaj njezin komad (vjerenik rolleyes) ili netko treći koji se brine o njezinom totalnom look-u.

Za one iz Dijaspore: Seve je stigla na jednu od večeri Cro-a-Portera s brošem - brojem nezaposlenih u Hrvatskoj - tri tisuće i nešto duša (ISPRAVAK: TRI STOTINE TISUĆA I NEŠTO)...

Doduše, broš se nalazio, kako to lijepo piše naša žuta štampa - na reveru sako-a od dobrih 20.000 kuna oliti preračunato u prosjećene pemzije - jedno 12 - 15 penzića bi preživjelo mjesec. No, to je samo onako usput... thumbup

Ne, ne želim u toj priči pljuvati po Sevinim honorarima. Dapače, neka žena zarađuje. No, u toj je priči ona (no dobro, Seve je samo primjer naših bogatih estradnjaka) osoba kojoj MI kao porezni obveznici plaćamo doprinose za mirovinsko i zdrastveno tj. estradnim umjetnicima koji su po određenom ključu "zaslužili" dotično zvanje i beneficije.

Sad je pitanje - da li neki glumac ili konceptualni umjetnik, neshvaćeni kipar/slikar ili dobropoznati jadni naš Bare koji ne zarađuju kao Sevka, Stavros ili Mija Begović (koja se s Zagrebom spori oko gradskog stana, bez obzira što je udana i fizički živi u viletini, a zarađuje o-ho-ho) imaju veće pravo na gore navedene povlastice od ovih multibogataša?

Da li je ta povlastica socijalna komponenta ili prepoznavanje osoba posebno zaslužnih dragoj nam domovini, pa im ona vraća kroz takve beneficije? Koje naravno, mi obični seoski narod plaćamo. Uključujući i one "seljake" u gradu. Tj. radnike.

U toj priči se svake godine provlači priča o cifri što gorespomenuti "umjetnici" stvarno prijave u svojim godišnjim poreznim prijavama ili voze puste skupe aute, kupuju/zidaju/prodaju viletine i penthause ili se to vidi kroz njihov (do)prinos ovoj našoj praznoj i opustošenoj državnoj blagajni.

Jedan totalno recesijski post! zubo

<< Arhiva >>