Dragi premijeru...

14.11.2008.

I ja bih se htjela uključuti u premijerove izjave o štednji, božićnicama i domjencima!

I u našem preduzeću se krajem godine "seoskom" proslavom obilježava "prebačaj plana proizvodnje".

To je naše tradicionalno okupljanje, na koje pozovemo seosko političko vodstvo općine, policiju (ipak se moramo nekako prišmajhlati), ravnatelj(ic)a osnovne škole, poslovne partnere, kolege iz centrale i naravno - Velečasnog.

I klopa je klasična - neka gusta juhica, malo janjetine, odojka, grah salate i vino iz rinfuze (lokalnog vinara - amatera). I malo muzike - domaći muzikaši s tamburom, bajsom i harmonikom.

Tu smo feštu održavali i onih teških vremena rata, kada je to bio naš doprinos prkosa i nade u bolju budućnost (bili smo u zoni konstantne uzbune, nadomak prve linije fronte!)!

I ne vidim kako jedna recesija - a to je zapravo igra seratora - menađera i brokera koji su napuhali vrijednosti nepostojećih nekretnina i dobara, uzeli ogromnu pinku, "uhljebili" svoje (ne)znanje dobrim menađerskim ugovorima - pa kad je sve puklo kao balon od sapunice - njima ostala lova, a sad nek narod grca u dugovima, steže remen i odriče se korice kruha!

E moj premijeru!!!

Nit' smo mi na feštama jeli jastoge i Beluga kavijare, nit' smo mi dijelili "poklončiće" od nekoliko tisuća kuna!!

A vi ste sad dali dobar izgovor svim našim partnerima - privatnicima da nikome ne poklone ni pišljivi plastični fajrcag, kemijsku i mali stolni kalendarčić za par kuna s njihovim logom!

Pa će im ostati više u džepu!

Da ne spominjemo kako je gorivu pala cijena skoro upola, ali zato nisu pale cijene hrane, pića, prijevoza niti domaće mrkve od Kumice na placu.

A skočile su kad je cijena goriva rasla!!

To ne bi utjerali??

Recimo - pred Božić??

Da i sitna riba može malo predahnuti uz (siromašan) blagdanski stol??

E, baš vam hvala!

Ps. Božićnica je bila ukalkulirana u plan rashoda za ovu godinu, pa ne vidim razloga zbog čega - iznenadne štednje premijera?- ne bi narod mogao dobiti tih nekoliko kuna. Tako i tako je taj neoporezivi dio bio minijaturan, pa se ne može reći da smo previše dobili....

<< Arhiva >>