Fina klopa... mmm...
02.07.2008.Ne znam kako i zašto, ali u posljednjih dan - dva poklopile su mi se zvijezde vezane uz finu papicu.
Kao prvo, jučer je Guzda morao poslovno u Slavonski Brod. Ne budi lijena, prikeljila sam mu se (s knjigom pod miškom - obožavam čitati u autu kada se jednolično vozi po autoputu) i - časkom bijasmo u gradu na Savi.
Pošto smo stigli prerano, malo smo se prošetali (platiti parkiranje 3 kune/satu - ma bagatela), te malo poslije pronašli mjesto sastanka - PIZZERIA UNO.
Kao što vidite na slikama - mjesto je sve samo ne klasična pizzeria, s finim (mesnim) jelima, fišom, salatom "A la Uno" - prefina plata različitih sezonskih salata + kuhana jaja + sir (gorgonzola ili sl.) - mislim da bi i vegetarijanci bili zadovoljni.
Sjedili smo vani ispod trijema, s pogledom na stara kola, koja i su i jučer isto izgledala u "cvatu" kao na slici.
Ogledala se i žalila što nemam svoj aparat, no, i ove slike sa njihove web stranice su ok.
Dobro je prošla ponoć kad smo se vratili u naše selo malo..
Danas, put pod noge (doduše, papučicu gasa kako već pjeva Sevke Nazionale) i na drugi kraj lijepe naše - Samobor.
Završila na ručku u restoranu ZELENI PAPAR.
Bila sam ja u često u blizini dotičnog restorana. Nedaleko je velikog raskršća sa semaforom, ako dolazite obilaznicom iz smjera Zagreba i idete recimo u Breganu. No, nisam nikad pomislila da u toj uličici s pogledom na nekadašnje selo nadomak Sanobora i Šmithena (koje je navodono netko kupio, rasturio totalno i sređuje drugi "Čatež" - živi bili pa vidjeli) ima tako dobar lokal.
Čak je i draga nam blogerica JAZZIE pisala o tom restaču.
No, ja nisam jela ništa od njezinog spiska dobre hrane. Kako je to bio organizirani posjet, tako je i sam menu (a slijed jela je bio impresivan) bio unaprijed dogovoren. Bilo je tu svega... Mmmm.... (da vam ne spominjem rižoto od kozica, pršuta i malih paradajzića prekriven tartufima).
I "Plavuša" za desert (u nekim se lokalima zove i "Mali crnac")
Eto...
Sve se bojim što će biti sutra... Hi hi...
komentiraj (11) * ispiši * #