Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Pater Luka Rađa
Molitve
Vitraj-Spectrum Glass Studio
koliko vas sad gleda blog:


Najbolji blog 2007

BLOG JE OSVOJIO 1. MJESTO !

NAUČI MOLITI KRUNICU
-KRUNICA-

MOLI JE SVAKODNEVNO

_BANNER_
  POSJETI   MOJ   BLOG
ICCRS
Image Hosted by ImageShack.us
By ordulj at 2007-06-29
Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPicrijec_zivota

20.07.2008., nedjelja

Vasula u Đakovu

Vlč. Ivana Šeše

Vlč. Josipa Šverera

Mons. Frane Franića

O. Michaela O'Carrolla

VASSULA U ĐAKOVAČKO-SRIJEMSKOJ BISKUPIJIDraga svjedokinja vjere i Božje ljubavi počela je svoj pohod Hrvatskoj u njezinu najistočnijem dijelu – ranjenoj biskupiji Đakovačko-srijemskoj. Donijela je Božju poruku Đakovu, Osijeku i Otoku.31. SIJEČNJA – ĐAKOVONakon ljubaznog prijema u samostanu sestara Svetoga Križa imala je Vassula jednosatni razgovor na mjesnoj radiopostaji, u suradnji sa svojim duhovnim savjetnikom o. Michaelom O'Carrollom i prevoditeljicom Marijom-Dragicom Vukić te prigodnim komentarom domaćeg svećenika Ivana Šeše. Taj sat od 14-15 bio je veoma dobra priprava za svjedočenje u crkvi Presvetoga Srca Isusova, koja se već mnogo prije počela puniti i bila krcata u vrijeme početka, 16 sati. Vassulu su u ime vjernika Đakova pozdravila djeca, svečano obučena i s pjesmom na engleskom jeziku, poznatom duhovnom 'Ima jedna duga cesta'. Djeca su predala gošći cvijeće kao znak dobrodošlice. Taj je doček, kao i cijeli pohod, upriličila molitvena zajednica 'Dva Srca' pri župi Đakovo.Uvodno izlaganje u Vassuline spise i svjedočanstva iznio je njezin savjetnik, irski svećenik o. Michael O'Carroll, u usporednom prijevodu Ivana Šeše. Taj poznati teolog, član Papinske marijanske akademije i prijatelj naših poznatih mariologa pok. Karla Balića i njegova nasljednika Pavla Melade, iznio je temeljne odrednice za vrednovanje privatnih objava Vassule Ryden, o čijem je djelu već napisao dvije knjige i treću završava. Vassula je iznijela neke od svojih bitnih poruka uz prevođenje njezine suradnice za hrvatska izdanja djela PRAVI ŽIVOT U BOGU Marije-Dragice Vukić.Dojam je bio da je ta svjedokinja skromno i samozatajno došla prenijeti nam nešto od blaga Božjih poruka, što su joj darovali Trojedini Bog, Blažena Djevica Marija i Anđeo čuvar. Iako još nema općeg odobrenja Crkve, zbog razumljivog opreza, sve se izlaganje oslanjalo na Pismo i katoličku teologiju. Što je još čudesnije, po srijedi je bila pravoslavna vjernica, do susreta s tajnama privatne objave, potpuno nepoučena u vjeri.Neke su osobe vidjele nad Vassulom anđeoska krila, što ne želimo ovdje komentirati. Ali mnoge su čule preko nje Kristov glas i potražile nakon dugo vremena sakramente pomirenja i euharistije.Svjedočenje u Đakovu završilo je svetom misom, koncelebracijom oca M. O'Carrolla, I. Šeše i J. Šverera, s obiljem spontanih molitava prisutnoga mnoštva, pojačanog sa stotinjak župljana iz otoka.Nakon svete mise bilo je mnogo želja da Vassula moli za bolesnike. Ona je to prihvatila krajnje samozatajno. Premda ne posjeduje dar liječenja, ona će moliti rado za sve potrebne i preporučiti Božjoj ljubavi svakoga od njih. Neke je posebno potrebne pojedinačno primila i zajedno sa svojim duhovnikom nad njima molila.

1. VELJAČE – PRIJEM KOD ĐAKOVAČKO-SRIJEMSKOG BISKUPA MONS. ĆIRILA KOSA

Biskup je već prethodno bio upoznat s djelovanjem Vassule Ryden i odobrio je njezin nastup, napose potaknut njegovim evanđeoskim, ekumenskim sadržajem. Na kraju razgovora blagoslovio je Vassulu, oca O'Carrolla i pratnju te darovao gošći krunicu, dar Svetoga oca prilikom njegova posjeta Hrvatskoj.Vassula uvijek prije svjedočenja moli krunicu. Uvela je tu molitvu i kod svojih pravoslavnih vjernika te se silno obradovala daru. U vrijeme boravka kod biskupa Kosa, telefonirao je kardinal Kuharić, ističući da očekuje ove goste kod sebe narednog dana.1. VELJAČE – OSIJEKCrkva Uzvišenje Svetog Križa u osječkoj Tvrđi bila je domaćin ovog susreta. Iako je bilo 10 h prije podne, crkva je bila puna. I ovdje je svirao glazbeni sastav PRO LIFE iz Slavonskog Broda (kao i u Đakovu) i svojim plemenitim pjesmama produhovljavao ozračje. Tom je posebno pridonosilo pjevanje Zorana Stojanović, duše sastava. Izlaganje je sadržajno slično kao u Đakovu, uz dodatnu pripomoć prof. Anice Penić za prevođenje snažnog Vassulina svjedočenja.Sveta misa na završetku i brojni novinari nakon nje upotpunili su sliku. Srdačan objed kod franjevaca, što su priredile trećoredice franjevke, podsjetio je Vassulu na njezino viđenje dvojice franjevaca u dane svojih početaka i teškoća nakon obraćenja i nesporazuma oko njezina poslanja. Tada joj se javiše sveti Franjo i Pater Pio i ohrabriše je da ustraje.


OTOKIstoga popodneva Vassula je posjetila župu Otok na istoku đakovačko-srijemske biskupije, gdje je domaći župnik sabrao veliko vjerničko mnoštvo, punu prekrasnu crkvu Svetog Antuna, i pozvao novinare s vinkovačke i županjske televizije. Tako je svečano proslavio 41. obljetnicu dolaska u župu Otok, koju je revno opsluživao sve do sada i koju je obilno upoznavao sa sržnim Vassulinim porukama: obraćenje, molitva, pokora i euharistija!Ivan Šešo, Đakovo


VASSULA RYDEN U OTOKU

(Izvadak iz knjige župnih oglasa)Vassula Ryden, Božja glasnogovornicam bila je u Otoku i govorila 1. veljače 1995.

Napisala je veći broj bilježnica, po njezinu svjedočenju, riječi gospodinova kazivanja. Bila je samo krštena, bez vjerske pouke i daleko od života vjernice. Naobražena, svjetska dama, Vassula priznaje da je bila grješnica-ništica.Prije deset godina doživjela je susret s Isusom i obratila se. Tri godine, od tada, živjela je skrovito, te od gospodina podučavana primala evanđeoske pouke. Bila je već u mnogim zemljama, govorila na mnogim skupovima – a sve u pratnji oca Michaela O'Carrolla, duhovnog vođe, priznatog u katoličkom svijetu znanosti.Kad je Vassula, po Isusovu odobrenju, prihvatila da dođe u Hrvatsku, planirana su tri središta: na istoku naše domovine Osijek /Đakovo/, u središnjici Zagreb i na jugu Split. Kad je vassula bila u Đakovu 31. siječnja 1995., na moju molbu prihvatila je poziv i došla k nama u Otok – točno na dan i u vrijeme moga dolaska u otok prije 41 godinu (1. veljače 1954.). Možda i nije baš sve samo slučajnost! Kod Boga nema slučajnosti!Vassula svjedoči čiste evanđeoske istine o životu Trojedinog Boga. Ona govori o neizmjernoj ljubavi Nebeskog Oca koji želi da mu prilazimo s povjerenjem djeteta prema roditelju. Da trajno svjesno živimo u njegovoj blizini. Govori o Isusu, njegovoj sveobuhvatnoj ljubavi i traženju jedinstva svih kršćana. Naglašeno ističe papu Ivana Pavla II. kao Isusova ljubljenoga Namjesnika. Napose je silan Isusov poziv na posvetu i štovanje njegova Presvetoga Srca.Duh Sveti obnavlja lice Zemlje – obraća grješnike u pravednike i osigurava put u Nebo. Međutim, neobraćenima, tvrdokornim grješnicima, prijeti bliskom kaznom.Prečista Djevica i Bogorodica Marija učestalo dolazi i predstavlja se kao zabrinuta Majka za sudbinu djece – svih nas. Ona sve poziva na posvetu i predanje njezinu Prečistom Srcu, u kojem svi mogu steći zaštitu i sigurnost u tjeskobama i kušnjama života.Svima nam je naložen odlučni zahtjev: obraćenje, pokora, molitva i euharistija!

Vassuline riječi sasvim su u skladu s evanđeljem i naukom crkve. I zato su vjerodostojne.Josip Šverer, Otok

- 17:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2013 (1)
Siječanj 2013 (1)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (2)
Prosinac 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (2)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (2)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (17)
Srpanj 2009 (3)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (6)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (5)
Studeni 2007 (10)
Listopad 2007 (14)
Rujan 2007 (19)
Kolovoz 2007 (28)
Srpanj 2007 (63)
Lipanj 2007 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv