< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Čušpajz mog života


utorak, 01.06.2010.

Drop Dead Diva

Uskoro će ljeto a sve poznate serije će na odmor. Ako niste ljubitelji vampira ili trave ne preostaje vam pno toga, a zato ja preporučam prošlogodišnje otkriće.

Drop Dead Diva


Zamislite da ste model u usponu i sve vam ide po planu. Zatim spletom okolnosti umrete. Nakon toga uspijete u velikom predvorju, prije nego što vas uspiju negdje skantati, stisnuti veliki "return" gumb. A onda se vratite u tijelo odvjetničke bucke. Nije baš ishod kojeg bi ste očekivali, ne? Povrh svega, vaš anđeo čuvar vam kaže da ne smijete nikome ništa reći, no kad su koga svojeglave mršavice slušale? Pardon, rehabilitirane mršavice.

Jane/Deb je glavna protagonistica koju je savršeno utjelovila Brooke Elliot koju zbog ove uloge proglašavaju novom velikom nadom. Fred je njezin anđeo čuvar koji baš i nema iskustva sa životom na zemlji, a ljubav na prvi pogled će ga opaliti kao grom. Objekt njegove žudnje je Stacey, plavuša iz vica koju će te voljeti i Jane/Debina cimerica i najbolja prijateljica. Teri je kick-ass pomoćnica glavne protagonistice, a ima tu još likova koje je teško u kratkom odlomku nabrojati a kamoli opisati.

Već u prvoj sezoni serija je upecala poznata imena poput Paule Abdul, Rosie O'Donnell, Lize Minelli, Nie Vardalos itd. što nije baš sitna stavka za novu seriju koja ima 13 epizoda od 60 minuta. Fox kojem je bila namijenjena ova serija, sada lupa glavom od zid (relativno govoreći, jer su ipak upecali Glee), jer je sa 1,6 milijuna gledatelja na početku serija skočila na 2,8 milijuna na kraju. Druga sezona se snima i stiže 6.6. No dosta o brojkama.

Kritičari i gledatelji vole seriju jer je zabavna, smiješna i dirljiva. Ponekad slična Ally Mc Beal ili Eli Stoneu, Jedne od bitnijih tema koje obrađuje jesu nesigurnosti koje nosimo u sebi, što bi tu u čestom slučaju bio višak kila. Sa druge strane, nije sve u predramatičnom tonu pa kada završi epizoda ostanete sa osmjehom na licu. Humor je britak i brz. Dramedy sa maaaaalo većim naglaskom na komediju od drame i malim zrncem fantasya. Kulinarski bih ovu seriju usporedio sa zdravim, laganim, finim kolačem sa preljevom od čokolade. Ne možete vjerovati koliko uživate dok ga jedete, a opet nije toliko kaloričan da će te stvarati planove u glavi kako potrošiti te kalorije koje ste upravo unijeli. No dosta mojeg gastronomskog blebetanja, evo promo, pa sami prosudite.



Pozdravno, Ribac



- 09:00 - Drekni nježno (2) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Arhiva >>