< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Čušpajz mog života


subota, 22.05.2010.

Upside-down

Eeeeeeeeeeeerm, od kada je u slučajnoj trudnoći postao problem brak?

sex i brak i djeca


Dakle... Slučaj 'vaki: dvoje mladih zatrudni, nespremnih, nediplomiranih/nezaposlenih/bez ikakvog pojma kakv je život van produženog puberteta kojeg naša država svim silama njeguje. Kod nas biti mladi par i pokušati uspjeti bez pomoći roditelja ili kredita je nemoguće. Pa se gospođo premijerka Jaca (i usput kako je ovo seksistički? Mene to podsjeća na baku s placa, nikakav seks ni uvrede na pameti) čudite što imate odljev mozgova i mladih tjelesa sa dobrim dupetima.

Gdje sam ono stao? Aha!

Dakle odjednom je bebač na putu i odlučili su ga zajedničkim snagama odgojiti, no problem im je brak jer će im on skresati krila. Alo!? Brak je ovdje problem? Neeeeeeee, dragi moji, problem je u tome što ste širili noge i umetali svaša u svakojakim pozicijama. Ili jednostavno niste znali koristiti kontracepciju. Ili ste bili škrti. U tom slučaju i glupi. Nije problem brak, to je jednostavno stanje uma u ovom pitanju (teološki i pravni aspekt ne diram ovaj put). Neće vam zajednički život potkresati krila. Možda će vam malo ići na živce, no ako ste odgojeni kako treba, prilagodba bi trebala biti relativno dobra. Da se vratim na problem. Beba kao takva nije problem, problem je odgoj i briga. Jedni ste od rijetkih kojima je zakazala kontracepcija? Well, ne jednom se naglašava da je apstinencija jedino 100%, nemojte se čuditi ako padnete u onih 0.01% jer je tu s razlogom. Idući put igrajte loto. Bezosjećajno od mene? Možda, ali i istinito.

Ono što mi nije jasno kako ljudi gube povjerenje u brak i roditeljstvo alltogether, a nitko ne gubi vjeru u seks i kontracepciju. Možda da na dnevnoj bazi brak i seks donose orgazam i dobru potrošnju kalorija ovo ne bi bilo upitno. Vrijeme za djecu nije nikada jer ako misliš o svemu što roditeljstvo donosi, digne ti se kosa na glavi, a opet zna biti tako iracionalno vrijedno da je to jedino objašnjenje zašto se razmnožavamo. Bog ima čudan smisao za humor.

Pozdravno, Ribac



- 14:00 - Drekni nježno (4) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Arhiva >>