< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Čušpajz mog života


nedjelja, 02.05.2010.

Od prema gore na gore

Kako od omiljenog formata do totalno bljutavog okusa u ustima.

zvijezde pjevaju


Govorim o ovogodišnjoj friško završenoj sezoni showa Zvijezde pjevaju. Prvo me je djelomično razočaralo jer moja omiljena mentorica nije bila u sezoni, no onda kada sam čuo tko se vraća ipak mi je skočilo veselje. Ovaj format showa u principu nije doživio više od jedne-dvije sezone, kako na BBC-u, tako ni na FOX-u. Kako se kod nas održao ne znam, no očito smo nešto učinili kako treba

Treća sezona je bila fantastična. Četvrta, što bliže kraju to gore. Kao kada znate da će te pasti sa bicikla ali ne možete se zaustaviti. Moja politika je da šutim ako nemam nešto lijepo reći, no izbjegavati slona u sobi nije moj običaj, makar su i slon i soba kilomertima daleko. Pa da krenem od početka.

Sudci. Jedino sada toleriram Kseniju jer ona je oduvijek bila topli majčinski faktor koji je trebao biti pozitivan na sve. Rajko i Hus mogu glatko otići i to tim redoslijedom. Izostanak Martine je veliki minus no drugi minus koji na žalost nije dao plus je bilo dovođenje Vanne koja je jednako reagirala kao muški članovi. Pobogu u ovome nema "Slažem se s kolegom!". Ovo je format u kojem trebate biti izviždani ili nagrađeni gromoglasnim pljeskom. Sve što mogu reći da je žiri podsjećao na mlaku pivu. Ako moram, popit ću. Jedini svijetli trenutci su bila dva gostovanja Nikše Kušelja.

Amateri. Najlošija izbor do sada. Najprije Meštar kojeg je ne znam tko pustio. Katja Kušec je barem bila simpatična u duetu sa Đanijem, ali Meštar i Žanamari sa svojom kemijom - nula bodova. Nekako je bilo bolje nakon njihovog izbacivanja, sve do polufinala. Svi su bili cici mici, oprezno po žici i karizmatični k'o lignje sa harpuna. Ipak, Marko i Tamara su se istakli svojim šarmom, a Husarica i Boris glasovnim sposobnostima. I to je bilo to. Kako su Jacques i Ana koja je falšala svaki četvrti ton pobijedili ne znam. Zaslužili nisu.

Zašto se ovako živciram? Možda zato jer volim pjevanje. Koliki papak moraš biti da bi rekao da je nešto korektno a i susjedova gluva baba čuje da je grozno. Takvo mrcvarenje ne mogu podnesti, osim ako se ne poznajemo osobno, no i onda ću vam reći istinu ako me pitate. Što doktor prepisuje za oporavak? Martinu natrag, Nišku za stalno, Rajka i Husa van, jednu audiciju za amatere da se ne ponavljaju slonovski prdci u uho. Jedino ne morate mijenjati Barbaru i Duška.

Pozdravno, Ribac



- 08:00 - Drekni nježno (7) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Arhiva >>