< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Čušpajz mog života


ponedjeljak, 22.03.2010.

I was the last person to find out that I have Dissociative Identity Disorder and that one of my personalities has threatened my friends

Kada je mnogo osoba u vašem malom svemiru. Doslovno.

U.S. of Tara


Steven Spilberg, Diablo Cody, Toni Collete i Showtime. Da citiram jedan portal "...da je ista ova ekipa snimila dokumentarac o slivnim vodama, bili bi gledani." Međutim ne radi se o dokumentarcu već o drami koja ima humorističnih elemenata na bacanje.

Na prvi pogled imate običnu obitelj. Mama, tata, bunovna kći tinejdžerica i mlađi sin koji samo što nije izašao iz ormara. Naravno postoji kvaka te ju tako odjednom izdvaja is mora ostalih serija. Naime mater familias, Tara pari od poremećaja višestruke ličnosti. Bila je na ljekovima, no odlučila se lječiti bez njih što je naravno dovelo do vesele orgije preuzimanja njenog tijela. Obitelj se nekako sa tim nosi, pa odmah prepoznaje koja je ličnost, tj. alter trenutno dežuran.

Osim Tare koja je tipična današnja žena koja pokušava balansirati obitelj i karijeru, upoznajemo T, Alice i Bucka. T je tinejdžerica kojoj je samo na pameti seks, trošenje Tarine love, seks, napušavanje, droljasto oblačenje i seks. Alice je ispala sa reklame za deterdžent i to one u 50-im godinama prošlog stoljeća. Savršena dotjerana i različitog naglaska. Buck je vijetnamski veteran i tipični redneck koji živi za pucanje iz vatrenog oružja i pivu. Jedini muški alter koji nedostatak svog penisa tumači time da ga je izgubio u navedenom ratu. To nisu svi alteri, pojavljuje se još jedan, no ako netko odluči gledati seriju ostavljam mogućnost iznenađenja.

S obzirom da glumi ne jednu nego više uloga Toni Colette je (ne)očekivano ove godine pokupila Zlatni Globus. Prva sezona ima 13 polusatnih epizoda, kreće u drugu sezonu danas, a obećni su nam novi alteri, još više glumačkog izazova i potencijal za novi Globus, ne? Jedan plus u današnjem ajmo-napravit-što-kraću-uvodnu-špicu svijetu jest divna animirano-stop-motion špica sa adekvatnom i veselom glazbom. Uostalom, evo vam trailer za prvu sezonu, pa i vi odlučite je li vrijedno gladanja.




Pozdravno, Ribac



- 19:00 - Drekni nježno (6) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Arhiva >>