< srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Čušpajz mog života


srijeda, 15.07.2009.

Why would he have wanted to kill you? Honestly! I was awesome, right?

Život mi je wooo-hoo i zbilja nemam pojma zašto mislim da je bonaca.

smiley


Ponovno čitam Djevojke iz Ryada. Zgodan roman, tako sličan, a opet tako različit od zapadnjačkih verzija već naveliko razvučene teme o prijateljicama koje razglabaju o ljubavi i inim stvarima. Točno se sjećam kako sam prošle godine završio na hitnoj u jednom velikom selu i ugledao to čudo zapakirano sa Cosmopolitanom za samo 45 kuna nagovorio sam kraljicu Majku da to kupi, sebi ponese Cosmo (iako sam pročitao članak o curi s naslovnice, Kristen Bell) a meni, koji sam znao da ću ostat u bolnici, knjigu. Zbog opće dosade između pregleda i posjeta, knjigu sam doslovno progutao. Spoj tisuću i jedne noći sa Seksom i Gradom, no ipak manje priče, više fascinacije, bar s moje strane.

Upao sam, upao sam! Moje pjevanje nije za bacit! No i dalje imam određenu frku ako je u pitanju prvi red i soliranje. Srećom toga tu nema, no tko zna, možda postanem drugi Ljubo Stipišić Delmata, što mi ne bi bilo loše, jer već sada znam da muiku iz svog života ne mogu i ne smijem izbaciti inače ću prošvikati. Ali želim, no kasnim jer je mrtav, ubiti Beethovena jer je napisao IX. simfoniju gluh, pa je zborski dio napisao po onome što je "čuo" a ne po onome što se može otpjevati. Bar mi početnici.

Viroza me pustila, no kašljem i dalje. Što me ne sprječava da proglasim da je ljeto počelo i da počinjem nadoknađivati izlaske koje nisam imao posljednjih mjesec-dva. Obožavam vruće ljetne noći i općenito volim vrućinu tako da sam taman došao na svoje. Ima dana kada želim svisnut i istina provodim svo radno vrijeme u klimatiziranom prostoru, no kada izađem na ulicu ne izdahnem dušu kao neki. Od idućeg tjedna ću se hladit u moru, tako da me neće biti i moja inspiracija kakva god bila da bila neće biti istipkana jer nemam net. Ne dao mi Bog da nađem neki net-caffe jer ću tamo visiti... puno previše. I po prvi put imam miks osjećaja za ovo ljeto, nekako se već unaprijed osjećam razočarano (kao i nekoliko ljeta unatraga kada je u pitanju to mjesto) a opet imam dojam da će biti sjajno.

Američki Hrvati ili Hrvatski Amerikanci su sjajni. Nemojte me pitati zašto ni kako, jer ne znam objasniti a u posljednje vrijeme srećem barem jednog ili jednu mjesečno i nisam do sada naletio niti na jednoga koji mi nije bio zanimljiv. A sada iznenadni kraj posta jer idem van na trash 90-ih.

Pozdravno, Ribac



- 21:00 - Drekni nježno (5) - Tiskaj za WC - Zapamti to


utorak, 07.07.2009.

My Date With Drew

"If you don't take risks, you'll have a wasted soul." - Drew Barrymore.

my date with drew


Ovo je filmić za one koje vole dokumentarce i za one koje vole komedije i za one koje vole romantiku, jer ima sve to. Miks filma za spojak i filma o pravljenju filma. Umalo road trip-movie. Metafilm u punom smislu riječi, jer strpati ga u jednu kategoriju bilo bi potpuno krivo. Sve je smješteno u Hollywoodu i lokalni dušebrižnici su odmah glavnog aktera proglasili čudakom, stalkerom koji se probija kroz D-listu i na kraju postiže lošu promociju. No ja ipak nisam u Hollywoodu tako da me realnost situacije ne dotiče a zločestih ljudi je oduvijek bilo.

Radnju sam vam ukratko rekao na početku. 6 degrees of separation je puno lakše primijeniti ako onaj kojeg tražiš radi u istoj branši (7 umjetnost) i još obitavate na užem području (L.A.). Glavni akter priče je Brian Herzlinger, koji je nakon pobjede na kvizu gdje je odgovor na zadnje pitanje bio, naravno, Drew Barrimore odlučio dobivenih 1100 dolara ulupati u… ovo. Spoj sa Drew.

Način snimanja je totalno amaterski, radnja tipično Hollywoodska što na kraju daje neobičan miks koji je amaterskom dokumentarcu oduzeo dosadu a romantičnoj komediji dobar dio ljige. No film nisu radili amateri i montaža i glazba na kraju ispadaju simpatično indie. I tako već 5 godina. Naime napravljen je 2004, a naravno da ovakvi filmovi ne idu u veliku distribuciju, bar ne kod nas. Šteta. Ali zato sam ja tu da ispravim nepravdu



Kada gledati ovaj film? Onda kada mislite da ne možete ništa napraviti i da će vaši snovi ostati samo u vašoj glavi. Ovih 90 minuta mi je prošlo u trenu, sa smijehom i napetim isčekivanjem kraja. Jer ako Brian ostvari svoj san, tko kaže da mi ne možemo?

Pozdravno, Ribac



- 15:10 - Drekni nježno (6) - Tiskaj za WC - Zapamti to


subota, 04.07.2009.

As a matter of fact, it's half-past the crazy bitch so leave me alone!

Moja poruka mojoj virozi, koja me davi i davi i davi i davi i davi i davi i davi i davi i davi... Osjećam se mutirano.

viroza


Kratko javljanje jer me nema, a previše mi je neugodno recenzirati Gossip Girl. O da, navukao sam se, guilty pleasure. A što da radim kada Kristen Bell nema nikakvih filmova trenutno, a i glas joj je tako fantastično mili i uhu ugodni, čak i kada karakterizira kuju. A i što da čovjek radi kad je doma 0-24 a preporučeno mu je mirovanje, a sve serije koje imam su pogledane i onda ti netko to preporuči nakon puno slušanja da je serija toliko glupa da je dobra. Pa, je, no bitno je i tko ti ju preporuči, a izgleda da će to biti prva osoba muškog roda s kojom imam o nečemu razgovarati... hm, no dobro, neće biti prvi, no među mnogim ženama koje me okružuju, a nekako lakše kliknem s njima, sigurno je rijetki primjerak koji može održati suvislu konverzaciju samnom a da ne zašuti nakon jedne rečenice. Naravno, kao i u svim velikim ljubavima (moš' si mislit) neka je prepreka, a kod nas je to što ja nisam u njegovom gradu, niti je on u mojem. Možda se zato i slažemo. Uglavnom, dane sam kratio ili buljeći u strop dok su mi škure bile zatvorene i kontemplirao sam u mraku nad svojom glavoboljom, ili sam buljio u monitor. Kada se pogledala posjedujuća količina GG epizoda koje imam, bacio sam se na gluposti na netu. Izašao je treći/četvrti dio zabavne online igrice Journey of Reemus koja zahtjeva određeni ukus jer joj je svijet čudan, ali opet fascinantan. Onda sam se bacio na čitanje stripa sa vrrrrrlo šundovskim naslovom I Was Kidnapped By Lesbian Pirates From Outer Space i smijao se ponekad na glas i onda hripao jer me viroza podsjećala da je još tu. Tako uopće nisam vježbao za svoju audiciju opstanka u IGK. Jer koja je poanta vježbanja ako ti glas ode nakon prve runde upjevavanja. I tako ja danas otišao, pokupio neloše kritike, no ipak moram na popravni jer sam brljavio. A glavo glupa što da ti kažem, broji! E, da, pjesma koju sam preporučio prije dva posta napokon ima i adekvatni spot i mogu reći da je diiivan. I na kraju, čemu se veselim ko pravi bedak i ljubitelj trasha? Xena kreće sa reprizama na državnoj dalekovidnici od ponedjeljka, squeeeee!

Pozdravno, Ribac



- 23:35 - Drekni nježno (7) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>