Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

My Date With Drew

"If you don't take risks, you'll have a wasted soul." - Drew Barrymore.

my date with drew


Ovo je filmić za one koje vole dokumentarce i za one koje vole komedije i za one koje vole romantiku, jer ima sve to. Miks filma za spojak i filma o pravljenju filma. Umalo road trip-movie. Metafilm u punom smislu riječi, jer strpati ga u jednu kategoriju bilo bi potpuno krivo. Sve je smješteno u Hollywoodu i lokalni dušebrižnici su odmah glavnog aktera proglasili čudakom, stalkerom koji se probija kroz D-listu i na kraju postiže lošu promociju. No ja ipak nisam u Hollywoodu tako da me realnost situacije ne dotiče a zločestih ljudi je oduvijek bilo.

Radnju sam vam ukratko rekao na početku. 6 degrees of separation je puno lakše primijeniti ako onaj kojeg tražiš radi u istoj branši (7 umjetnost) i još obitavate na užem području (L.A.). Glavni akter priče je Brian Herzlinger, koji je nakon pobjede na kvizu gdje je odgovor na zadnje pitanje bio, naravno, Drew Barrimore odlučio dobivenih 1100 dolara ulupati u… ovo. Spoj sa Drew.

Način snimanja je totalno amaterski, radnja tipično Hollywoodska što na kraju daje neobičan miks koji je amaterskom dokumentarcu oduzeo dosadu a romantičnoj komediji dobar dio ljige. No film nisu radili amateri i montaža i glazba na kraju ispadaju simpatično indie. I tako već 5 godina. Naime napravljen je 2004, a naravno da ovakvi filmovi ne idu u veliku distribuciju, bar ne kod nas. Šteta. Ali zato sam ja tu da ispravim nepravdu



Kada gledati ovaj film? Onda kada mislite da ne možete ništa napraviti i da će vaši snovi ostati samo u vašoj glavi. Ovih 90 minuta mi je prošlo u trenu, sa smijehom i napetim isčekivanjem kraja. Jer ako Brian ostvari svoj san, tko kaže da mi ne možemo?

Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 07.07.2009. u 15:10 sati.